Suomi
Gamereactor
arviot
The Walking Dead: Season Two

The Walking Dead: Season Two - Episode 3

Veri lentää ja miestä kaatuu The Walking Deadin toisen kauden keskikohotuksessa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

In Harm's Way tuo The Walking Dead: Season Twon puolimatkaan ja tarjoaa samalla eräänlaisen loppuhuipennuksen kahdessa edellisessä jaksossa rakennettuun kuvioon. Tästä jaksosta on hieman mahdotonta keskustella ilman keveitä spoilereita, mutta pyrin pitämään nämä minimissä.

Toisen jakson pelanneet tietävät tietysti, että In Harm's Way keskittyy Carveriin ja tämän yhteisöön. Tapahtumapaikkana tämä on jotain uutta The Walking Deadille, koska pelisarjassa ei olla aiemmin nähty suurempia yhdyskuntia. Nytkin uusia naamoja esitellään säästeliäästi - epäilemättä kustannussyistä - mutta ainakin puitteet viestivät laajemmista kuvioista, ja antavat pitkään kaivattua kontrastia sarjassa yleensä nähdyille pienille ryhmille.

The Walking Dead: Season Two

Tarinankerronta on kuitenkin hyvin tiivistettyä. Tällä asetelmalla olisi voinut helposti jatkaa kauden loppuun saakka, mutta Telltale ei taida luottaa siihen, että pelaajien mielenkiinto pysyy yllä ilman kovempaa revittelyä. Kenties tämän vuoksi koko suuren draaman kaari on ahdettu vajaaseen kahteen tuntiin, joka voisi riittää elokuvassa, mutta pelissä siinä ei ehdi tehdä tai nähdä paljoakaan.

Tämä on mainos:

Kokemus on toki intensiivinen ja vaaran tunne on jatkuvasti läsnä, mutta kun sitä pysähtyy jälkeenpäin miettimään, huomaa kuinka kiirehtien siinä juostaan todella hedelmällisen kuvion lävitse. On selvää, etteivät käsikirjoittajat ole halunneet lainata liikaa televisiosarjan Kuvernööristä ja tämän ympärillä pyörineestä kuviosta, mutta hukatun potentiaalin tuntu on vahvasti läsnä. Tarinan tiivistämisestä joudutaan maksamaan myös muilla tavoin.

Erityisen silmiinpistäväksi muodostui kohtaus, jossa Clementine saapui paikalle kertoakseen selvittämiään seikkoja, vain huomatakseen, että kaikki jo juttelivat näistä asioista vanhoina uutisina. Kohtauksen tarkoitus ei selvästikään ollut turhauttaa Clemiä, tai nollata tämän (ja pelaajan) tekemää työtä, mutta sen se käytännössä kuitenkin teki. Pistäisin tämän yksin tiivistämisen piikkiin, koska Telltalen käsikirjoittajat eivät yleensä sorru tällaisiin kömpelyyksiin.

Clementinen asema kauden päähenkilönä on edelleen ongelmallinen. Koska pelaajan täytyy pysyä tapahtumien keskiössä, joutuu Clem jatkuvasti tilanteisiin, joissa tätä kohdellaan kuin aikuista. On hieman vaikea pitää suoraa naamaa, kun pääpahis kutsuu pienen tytön erikseen toimistoonsa keskustellakseen tämän kanssa elämänfilosofiasta maailmanlopun maailmassa.

Samaan hengenvetoon täytyy silti myöntää, että käsikirjoittajat ottavat nyt kantaa siihen, miten Clemiä on heitelty hernepussin tavoin jos jonkinlaisiin tehtäviin. Kuvio tiivistyy erinomaisesti tilanteeseen, jossa Clem kysyy onko hänellä nyt oikeasti vaihtoehtoa. Tämä on rohkeampi veto käsikirjoittajilta kuin äkkiseltään voisi ajatella, koska samaa kysymystähän voi soveltaa koko peliin.

Tämä on mainos:
The Walking Dead: Season Two

Vaihtoehdot pelissä ovat täysin keskustelupohjaisia, eikä siinä ole minkäänlaisia esinepohjaisia pulmia. "Ongelmanratkaisu" suoritetaan katsomalla kaikkia näkymässä olevia asioita, jonka päätteeksi tapahtumat liikkuvat eteenpäin. Nyt ollaan vahvasti interaktiivisen elokuvan kentällä, eikä tämä varmasti ole kaikkien makuun. Itseäni se ei taaskaan haittaa, niin kauan kuin tarina on mielenkiintoinen. Tällä kertaa sen ydinkoukku piilee siinä, että pelaaja voi viedä Clementineä hyvin erilaisiin suuntiin tämän joutuessa aikuistumaan pikakelauksella.

In Harm's Way ei siis ole taaskaan täydellinen, ja sen tiivistetty muoto aiheuttaa sille runsaasti ongelmia. Samaten siinä oli jopa pari peliä rikkovaa bugia, joista onneksi pääsi uudelleenkäynnistämisellä eroon. Kaikesta tästä huolimatta tämä kolmas jakso on vaikuttava kokemus, jossa oli nyt niitä aiemmin kuulutettuja mieleenpainuvia kohtauksia. Arvosana säilyy kuitenkin tarinallisten ongelmien vuoksi seiskassa eli "Gamereactorin hyvässä".

The Walking Dead: Season TwoThe Walking Dead: Season TwoThe Walking Dead: Season Two
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Uudenlaiset puitteet, vahvaa draamaa ja rankkoja kohtauksia.
-
Tehopakattu tarinan kaari, bugisuus.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä