Suomi
Gamereactor
arviot
The Walking Dead: Season Two

The Walking Dead: Season Two - Episode 1

Zombimaailmanloppu etenee nyt uudella päähenkilöllä, mutta tutuilla kuvioilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huom: Oheisessa arviossa ei voida välttää ensimmäisen kauden spoilaamista, mutta hölmöähän tätä olisi lukea muutenkin, jos sitä ei ole jo pelattuna.

The Walking Deadin ensimmäinen kausi jätti oikeastaan kaiken auki tylyllä lopetuksellaan. Tutuksi tullut Lee jäi pois kuvioista jättäen Clementinen selviämään itse vaarallisessa maailmassa. Tässä onkin toisen kauden tähänastinen ydin. Leen tarjoama suoja on poissa, ja nyt kymmenkesäisen tytön täytyy tehdä omat päätöksensä ilman luotettavan aikuisen apua.

Konsepti on oikeastaan nerokas. Ensimmäisellä kaudella yksi keskeisistä menestyksen mittareista oli se mitä mieltä Clem oli pelaajan valinnoista. Nyt toisella kaudella pelataan sitä Clementinea, jonka nämä valinnat lopulta kasvattivat. Pelaaja saa siis korjata itse kylvämäänsä satoa. Tämä on kuitenkin vielä ainakin osittain teoriaa, sillä vaikka toinen kausi esittelee vanhemman ja kovemman tytön, ei tämän toimissa ole montaa suoraa viittausta aiempien jaksojen tapahtumiin.

The Walking Dead: Season TwoThe Walking Dead: Season Two
Tämä on mainos:

Pelaaja joutuu joka tapauksessa kokemaan aivan uudenlaista turvattomuutta. Kuten menneisyys todistaa, ei Lee ollut vahingoittumaton, mutta tämä oli silti raavas mies. Clementine voi olla "jo" kymmenvuotias, mutta se ei vielä paljoa lämmitä, jos vastassa on yksikin epäkuollut tai epäystävällinen aikuinen. Pieksämisen sijaan juokseminen ja välttely ovatkin nyt ensisijaiset "aseet" valikoimassa.

Asetelma on kutkuttava ja Telltale hyödyntää sitä onnistuneesti useissa kohdissa. Tarinankerronta ei voi ymmärrettävistä syistä saavuttaa aivan ensimmäisen kauden lopun huippuja, mutta mukana on parikin kohtausta, jotka jäävät aivan varmasti kaivelemaan myöhemmin. Silti voidaan kysyä, tykittääkö kehittäjä välillä turhankin kovia shokkiarvoja nostaakseen panoksia heti näin alkuun?

Muutenkin tämä toisen kauden avaus on hieman hajanainen, koska siinä pyritään kertomaan paljon ja saattamaan Clementine niihin asemiin, joista laajemmat juonikuviot voivat sitten oletettavasti rönsyillä seuraavien jaksojen aikana. Nämä asemat ovat kuitenkin hieman tutunomaisia, ja koska pelaajat jo tietävät kuinka haavoittuvia ihmiset ovat The Walking Deadin maailmassa, jaksaako näitä enää lopulta kiinnostaa kuinka kellekin käy? Lisäksi on syytä muistaa, että Clementine on lapsi, joten tällä ei voi olla samanlaista sananvaltaa ryhmän päätöksissä kuin Leellä oli.

Ongelmaksi muodostuu myös se, että zombimaailmassa on nyt saatu elää jo pari-kolme vuotta, mutta porukka käyttäytyy edelleen kuin oltaisiin ensimmäisissä viikoissa. Samoja kuvioita ei vain voida jauhaa loputtomiin vaikka hahmot vaihtuisivakin. Telltalen suurimmaksi haasteeksi jääkin uudistaa The Walking Deadin tarinaa tämän toisen kauden aikana, koska juonta ei aina voi edistää sillä, että muuten fiksut hahmot sortuvat samoihin amatöörivirheisiin.

Tämä on mainos:

The Walking Dead näyttää paremmalta kuin koskaan. Telltalen grafiikkateknologia paranee koko ajan, ja hahmot ovat aiempaa ilmeikkäämpiä. Teknisesti toisen kauden avauksella onkin enemmän tekemistä The Wolf Among Usin kuin The Walking Deadin ensimmäisen kauden kanssa. Tämä pätee myös quick-time-eventeihin, joissa on enemmän vaihtoehtoja kuin yhden napin maaninen hakkaaminen, vaikka sitäkin vielä toki nähdään.

Ongelmanratkaisukin on kadonnut suurimmaksi osaksi kuvioista, ja pelaajan tehtävänä on lähinnä naksutella naksuteltavat kohteet lävitse ja sitten tehdä dialogivalintoja. Näin painotus on entistäkin enemmän tarinassa, joka joko kantaa sarjaa tai sitten ei.

Tässä vaiheessa homma kuitenkin näyttää lupaavalta, ja The Walking Deadin ystävät voivat hankkia myös tämän toisen kauden avauksen luottavaisin mielin. Mitään kauhean uutta ei vain kannata odottaa.

The Walking Dead: Season TwoThe Walking Dead: Season TwoThe Walking Dead: Season Two
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Uusi perspektiivi kiristää jännistystä, peruskonsepti, grafiikka.
-
Uudistamista kaivataan, hajanainen episodi, luottaa liikaa shokkiarvoon.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä