LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Assassin's Creed: Pirates

      Assassin's Creed: Pirates

      Ubisoft sovitti merirosvoseikkailunsa tabletille ja karsi kaiken paitsi merenkulun.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Assassin's Creed: Pirates hyödyntää Assassin's Creed III:ssa ensi kertaa nähtyä merellistä mekaniikkaa, joka nousi keskeiseen asemaan sarjan tuoreimmassa osassa, Black Flagissa. Kuten nimestäkin huomaa, keskittyy Pirates nimenomaan merirosvon ammattiin.

      Peli lupaa suurta ja avointa 3D-maailmaa sekä upeaa grafiikkaa, ja hyvältähän peli näyttää, joskaan ei tietysti konsoliserkkujensa veroiselta. Meren pärskeitä ja purjeiden lävitse siivilöityviä auringonsäteitä pystyy silti arvostamaan, ja veden liikkeet ovat varmasti realistisimmat mitä iOS-alustoilla on tähän mennessä nähty.

      Piratesin maailmaa mitataan Abstergon kartalla. Se tarjoaa kuusi ikonia, joista jokainen kuvastaa omaa suurta karttaansa. Pelin lopussa jäljellä on vielä seitsemäs ikoni, jonka takaa luvataan jonain päivänä löytyvän lisäsisältöä. Kuudessa kartassakin on jo runsaasti tutkittavaa.

      Assassin's Creed: Pirates
      Tämä on mainos:

      Assassin's Creed: Pirates keskittyy purjehtimiseen ja hiippailuun. Hiippailu tosin tapahtuu tässä tapauksessa lintuperspektiivistä hieman klassisen Metal Gear Solidin tapaan. Hiippaillessa täytyy vältellä vihollisten näkökenttää kohdetta lähestyessään.

      Päätarinan lisäksi tyrkyllä on myös runsaasti sivutehtäviä. Aikaa voi kuluttaa haaksirikkoutuneita pelastamalla, aarteita etsimällä, orjia vapauttamalla, tekemällä palkkistehtäviä, uusia laivoja ostamalla sekä niitä parantelemalla. Tarjolla on myös yksinkertaisia purjehduskilpailuja sekä Assassin's Creedille pakollisia näköalapaikkoja, tällä kertaa majakoiden muodossa. Nämä toimivat myös pikamatkustuspisteinä, jotka ovat erityisen käteviä, kun pelaaja saa vapaat kädet suoritettuaan kyseisen kartan pakolliset juonikuviot.

      Tällainen perinteinen hiekkalaatikkohupihan kuulostaa vallan mainiolta, mutta ikävä kyllä Ubisoft ei ole yltänyt tavalliselle tasolleen. Vaikuttaa siltä, ettei kehittäjä pahemmin arvosta mobiilipelaajien taitoja.

      Siinä missä yhden painalluksen ohjaus sopii Rayman: Jungle Runin kaltaiseen peliin, olisi tällaisessa merisodankäynnissä tilaa jos jonkinlaiselle säätämiselle. Tämän sijasta pelaajaa päätyy toistamaan samoja yksinkertaisia kuvioita kerta toisensa jälkeen. Vaikeustasokaan ei ole kummoinen, koska kahdeksan pelitunnin aikana ei käyty lähelläkään kuolemaa. Lopputulos kiltisti sanottuna unettava.

      Tämä on mainos:

      Mukana on myös minipelejä, mutta nekin ovat täysi vitsi. Esimerkiksi yhdessä minipelissä etsitään ruudulta kohdetta, joka hohkaa valtaisana ikonina. Haastetaso on jälleen jossain meren pohjassa.

      Suunnitteluratkaisut ovat käsittämättömät. En muista, milloin olisin pelannut yhtä komeaa mutta tylsää peliä.

      Assassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: Pirates

      Sid Meier's Pirates ja Assassin's Creed IV: Black Flag näyttävät hyvää esimerkkiä, millaisia merirosvoteemaisten pelien tulisi olla. Vaihtelu olisi voinut muuttaa koko Assassin's Creed: Piratesin luonteen. Miksi pelaaja ei saa hyökätä alusten kannelle? Miksei pelissä voisi olla Infinity Bladen tyylistä miekkailua? Ehkä viholliset voisivat vaihdella hyökkäyskuvioitaan, ja mukaan olisi varmasti mahtunut ihan oikeita minipelejäkin. Jopa Gameloftin Backstab on aiemmin onnistunut toimittamaan mobiililaitteille AC-tyylistä piraattitoimintaa.

      Ehkä Assassin's Creed: Pirates on yritys levittää sarja nuoremmalle yleisölle, joka on tottunut enemmän Farmville-kloonien kaltaisiin peleihin. Pelkäänpä, että tämäkin yleisö kyllästyisi kuitenkin pian tähän Assassin's Creed Casualiin. Onneksi mukana ei sentään ole mikromaksuja.

      Myös Piratesin tarina merirosvo Alonzo Batillasta on kerrottu äärimmäisen unohdettavalla ja sarjakuvamaisella tavalla. Mustaparta käy vierailemassa, ja muistetaanpa jossain kohtaa myös viitata Abstergon sirpaleeseen, jotta peliä voitaisiin kutsua osaksi Assassin's Creed -sarjaa.

      Assassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: Pirates

      Pirates on kova pettymys, vaikka perusmekaniikka on sinänsä kohdallaan ja interaktiivinen kartta on sangen intuitiivinen käyttää. Kevyet roolipelielementit ovat nekin ihan jees, ja harvat musiikit iskevät suoraan Black Flagin suoneen. IPad Airilla heijastukset, sumu ja elämä merellä näyttävät aivan mahtavilta. Etenkin viimeisestä kartasta löytyvä myrsky on visuaalisesti omaa luokkaansa.

      Pääkampanjan lopuksi tapahtuu jotain, joka pelastaa Piratesin uppoamasta suoraan pelimeren pohjaan. Viholliset iskevät nopeammin ja kovempaa, jolloin pelaajalle tulee hento aavistus siitä, että tässähän voi saada nekkuunsa, jos ei ole varovainen. Olen pelannut tekemättä jääneitä sivutehtäviä paljolti tämän ansiosta, mutta vaikeustason olisi pitänyt olla tällä tasolla jo alusta asti. Lisäksi toisto pysyy toistona, joten paatti on käännettävä ennen pitkää satamaan.

      Assassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: PiratesAssassin's Creed: Pirates
      05 Gamereactor Suomi
      5 / 10
      +
      Visuaalisesti näyttävä, suuret kartat, hyvä perusmekaniikka, ei mikromaksuja
      -
      Liikaa toistoa toiminnassa, ei juurikaan haastetta, toistuvat äänipätkät
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      4
      Assassin's Creed: PiratesScore

      Assassin's Creed: Pirates

      ARVIO. Kirjoittaja Lee West

      Ubisoft sovitti merirosvoseikkailunsa tabletille ja karsi kaiken paitsi merenkulun. IPad-ekspertti Lee West sai pettyä Piratesiin.

      0
      Assassin's Creed: Pirates päivättiin

      Assassin's Creed: Pirates päivättiin

      UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Ubisoft julkaisee Assassin's Creed: Piratesin joulukuun viides päivä tableteille ja "paremman tason" älypuhelimille. Peli julkaistaan sekä iOS- että Android-puolelle.



      Ladataan seuraavaa sisältöä