Suomi
Gamereactor
arviot
New Super Luigi U

New Super Luigi U

Luigi varastaa valokeilan New Super Mario Bros U:n itsenäisessä lisäosassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tunnetun putkimiehen veli Luigi täyttää tänä vuonna 30 vuotta, minkä johdosta herra saa oman versionsa New Super Mario Bros. U -pelistä. Veli on tällä kertaa tipautettu kokonaan matkasta ja hänestä on jäljellä ainoastaan alkuvideossa nähtävä hattu. Luigi ei aio jäädä veljensä varjoon, vaan lähtee itse pelastamaan kidnapattua prinsessaa.

New Super Luigi U on mielenkiintoinen tapaus, sillä se on samalla lisäosa ja itsenäinen peli. New Super Mario Bros U:n omistajat voivat ladata sen eShopista, mutta muut joutuvat ostamaan sen levyllä. Pelattavaa löytyy kuitenkin tavanomaista lisäosaa huomattavasti enemmän. Luigilla on edessään yli 80 täysin uutta tasoa ja pelistä löytyy myös uusi hahmo moninpeliin.

New Super Luigi UNew Super Luigi U

Marion ohjaamiseen verrattuna Luigilla pelaaminen tuntuu miellyttävän erilaiselta. Hänen hypyissään on huomattavasti enemmän voimaa. Ne yltävät korkeammalle ja ilmassa juoksemalla pystyy hetken aikaa leijumaan. Toisaalta juoksua on hankalampi pysäyttää, sillä herralla tuntuu olevan enemmän massaa. Ohjaus tuo mieleen vanhan Super Mario Bros 2 -pelin, jossa Luigi käyttäytyi samalla tavalla. Luigin kontrolloimisen oppimiseen kannattaa varata aikaa, varsinkin jos taustalla on runsaasti New Super Mario Bros. U:n tahkoamista. Pelistä löytyy myös uusi hahmo moninpeliä varten. Nabbit on varasteleva jänis, joka ei ota ollenkaan vahinkoa vihollisten hyökkäyksistä. Rotkoihin tai esimerkiksi laavaan tippumisesta rangaistaan kuitenkin edelleen elämän menettämisellä. Jos tasoloikkaamispelit eivät ole kovin tuttuja, kannattaa moninpelissä omaksi hahmoksi valita ehdottomasti Nabbit.

Tämä on mainos:

New Super Mario Bros. U:sta tuttu maailma on myös saanut perusteellisen käsittelyn. Kaikki yli 80 kenttää on rakennettu täysin uudelleen ja ne ovat entistä lyhyempiä ja haastavampia. Vaikeutta nostetaan entisestään tiukalla aikarajalla, sillä jokaisen kentän läpäisyyn on aikaa vain sata sekuntia. Välivastusten ja pomojen kohdalla annetaan lisäaikaa, mutta pelin tempo pysyy silti hyvin nopeana.

Lyhyet kentät ja tiukat aikarajoitukset tekevät pelistä paitsi haastavan myös lyhyen. Taitavat tasoloikkaajat läpäisevät sen helposti yhdessä illassa. Lisää pituutta pelille tuovat kerättävät tähtikolikot, joita on piilotettu kolme jokaiseen tasoon. Näiden noukkiminen vaatii välillä todella hyviä refleksejä, sillä ne ovat poikkeuksetta rotkojen ja vihollisten läheisyydessä. Yksikin väärä hyppy tai napinpainallus tietää varmaa kuolemaa ja tason uudelleenaloitusta.

Ulkoasultaan New Super Luigi U on Mario-pelien taatulla tasolla. Värikäs grafiikka ja pirteä musiikki miellyttävät sekä silmiä että korvia. Pelistä löytyy myös hauskoja yksityiskohtia. Esimerkiksi jokaisesta kentästä löytyy jonkinlainen versio vihreähaalarisesta veljeksestä. Tämä kuulostaa mitättömältä yksityiskohdalta, mutta näiden taustamaisemissa piilottelevien Luigien etsiminen ja bongaaminen on yllättävän hauskaa puuhaa.

New Super Luigi U on erinomainen lisäosa ja hyvä itsenäinen peli. Se muokkaa vanhan tasoloikkapelin kentät täysin uudenlaisiksi ja tarjoaa runsaasti haastetta myös tasoloikkapelien veteraaneille. Itsenäisenä pelinä sen suurin miinus tulee lyhyestä kestosta. Toisaalta mikäli keräilyvimma iskee, niin tähtikolikoiden ja salaisuuksien tutkimisesta saa runsaasti lisää pelattavaa. Mutta mikäli New Super Mario Bros. U -peli on jäänyt välistä, kannattaa ehdottomasti tutustua ensin siihen. Sen pidemmät kentät ja helpompi vaikeusaste tekevät siitä helpommin lähestyttävän pelin.

Tämä on mainos:
HQ
New Super Luigi U
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tarjoaa runsaasti haastetta, sisältää yli 80 uutta kenttää, Nabbit on hyvä hahmo aloittelijoille, tähtikolikoiden keräily ja salaisuuksien etsiminen on hauskaa
-
Peli on todella lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

7
New Super Luigi UScore

New Super Luigi U

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Luigi varastaa valokeilan New Super Mario Bros U:n itsenäisessä lisäosassa.



Ladataan seuraavaa sisältöä