Suomi
Gamereactor
arviot
Bad Piggies

Bad Piggies

Rovion Bad Piggies kääntää parikin asetelmaan Angry Birdsistä päälaelleen. Parrasvaloissa ovat possut ja tönöjen tuhoamisen sijasta rakennetaan kulkuneuvoja.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Teema ei sinänsä ole muuttunut mihinkään. Possut ovat edelleen herkullisten munien perässä. Suunnitelmatkin ovat valmiina, mutta nepä hajoavat syystä tai toisesta paloiksi ja laskeutuvat eri kenttiin. Possuhan ei tunnetusti kävele kärsäänsä pidempiä matkoja, joten kartanpalat pitää hakea takaisin erilaisilla oudoilla kulkuneuvoilla.

Maalla ja ilmassa kulkevat välineet kasataan yksinkertaisista palikoista, joita jokaisessa kentässä annetaan hyvin rajallinen määrä. Pyöristä, tukipalkeista, moottoreista ja muista osista yhteen pultattu laite pyritään tämän jälkeen ohjaamaan maaliin ehjänä. Osista riippuen pelaaja käynnistää ja sammuttaa moottoreita, puhaltaa palkeita tai räjäyttelee dynamiittejä.

Kaikki toimii vahvasti fysiikkamallinnuksen kautta. Kevyt ajoneuvo kulkee vähällä voimalla ja lentää pitkälle, painava taas sisältää usein enemmän ohjauslaitteistoa ja tukevamman rungon. Kaikkia palikoita ei aina kannata tunkea kiinni, sillä lisääntynyt paino nollaa usein ylimääräisten välineiden tuoman edun.

Sekä palikoita että kokoamisalaa on hyvin rajallinen määrä. Tässä tapauksessa rajoitteet toimivat pelin eduksi, sillä muuten rakentaminen karkaisi helpon taukopelaamisen ulkopuolelle. Hiekkalaatikkomoodi näyttää sitten, mitä kaikkea erilaisilla härveleillä voi tehdä.

Tämä on mainos:

Kartanpalalle pääsyn lisäksi kentissä on erilaisia sivutehtäviä, jotka liittyvät yleensä ylimääräisten tähtien keräämiseen tai aikarajan alittamiseen. Virkistävästi kaikkia oheistavoitteita ei tarvitse tienata samalla kertaa, vaan kenttää varten voi ensin rakentaa nopean ja toista yritystä varten vaikka hyppivän ajokin.

Bad Piggies
Pyörillä kulkeva häkkyrä kuljettaa possua melko turvallisesti eteenpäin. Villeimmät härvelit lentävät ilmojen halki, jolloin törmäykset tekevät kipeää.

Hiekkalaatikkomoodi tarjoaa vapaamuotoisempaa leikkiä suuremmalla palikkamäärällä. Siinä pitkään ja monivaiheiseen kenttään sijoitetaan 20 tähteä, joiden kerääminen on täysin pelaajasta kiinni. Alussa palikoita on jo melkoinen määrä, ja lisää tienaa suorittamalla erityistehtäviä varsinaisen kampanjan aikana.

Mekaniikka on totaalinen irtiotto ja ilahduttavan toimiva sellainen. Ulkoasu on edelleen taattua ja hyväksi todettua Angry Birds -laatua selkeine elementteineen ja pienine animaatiopiristyksineen. Aloituskynnys on hieman lintu & ritsa -mekaniikkaa korkeammalla, mutta samalla Bad Piggies tarjoaa enemmän vaihtelua ja keksittävää.

Tämä on mainos:
Bad PiggiesBad Piggies
Bad PiggiesBad Piggies
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Rakentaminen, pelin toteutus
-
Muutama turhan pitkä kenttä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • L33v1
    Oletko jostain syystä saanut huonon omatunnon pelatessasi Angry Birdsejä. Alatko jo säälimään niitä henki hievereihin mukiloituja "Pahoja... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bad PiggiesScore

Bad Piggies

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Bad Piggies kääntää parikin asetelmaan Angry Birdsistä päälaelleen. Parrasvaloissa ovat possut ja näiden rakentamat ajokit.

0
Bad Piggies ehdolla Unity-palkinnoille

Bad Piggies ehdolla Unity-palkinnoille

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Unity Technologies on julkistanut finalistit vuoden 2013 Unity Awardseihin, ja listasta löytyy ainakin yksi tuttu nimi suomalaisille, nimittäin Rovion Bad Piggies.



Ladataan seuraavaa sisältöä