Suomi
Gamereactor
arviot
The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises

Christopher Nolanin Batman-trilogian päätösosa pyörii elokuvateattereissa. Tavanomaisesta poiketen elokuvan kaveriksi ei ole tehtailtu täysimittaista konsolipeliä, vaan lisenssipeli on tuotettu kovassa nosteessa oleville mobiilialustoille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gameloftin kehittämä pelisovitus lainaa vaikutteensa paitsi elokuvasta, myös viime vuoden suosikkipelistä Batman: Arkham Citystä. Hiekkalaatikkotyyliin toteutettu Gotham City on kunnianhimoinen valinta mobiilipelin ympäristöksi. Tämän voisi kuvitella heijastuvan karuna grafiikkana, mutta toteutus on alustan huomioiden jopa hämmästyttävä. On huikeaa seistä korkean rakennuksen katolla ja nähdä salamoiden pieksevän horisonttia, valojen heijastuvan märästä tiestä ja sateen pieksevän tummaa viittasankaria.

Yhtäkkiä radio rikkoo sateen ropinan: se on Alfred, joka kuulostaa hämmentävän paljon Michael Canelta, vaikka elokuvan näyttelijöitä ei olekaan peliin saatu. Myös Michael Banen imitaattori tekee melko hyvää työtä käheä-äänisenä Batmaninä. Pelin onnistuu säilyttää illuusio oikeista puitteista.

The Dark Knight Rises

Taistelusysteemi jäljittelee Rocksteadyn Arkham-sarjan systeemiä, joka mahdollistaa useiden vihollisten kanssa kamppailun samanaikaisesti ja Batman-varusteiden hyödyntämisen. Se ei kuitenkaan pääse esikuvansa tasolle monimuotoisuudessa. Toisaalta Arkhamin kaikkien nyanssien mallintaminen pienelle mobiilinäytölle johtaisi siihen, ettei peliä näkisi näppäinkomentojen alta.

Tämä on mainos:

Rikollisia jallitetaan suhteellisen yksinkertaisin metodein. Kun pelaaja rämpyttää yhtä nappia, viittasankari alkaa lyödä ja potkia lähintä vastustajaansa. Välillä ruudulle ponnahtaa tilannesidonnainen näppäin, jota käytetään puolustautumiseen. Nopea näpäytys ja Batman torjuu vihollisen iskun. Systeemi on simppeli, mutta tehokas. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen alkaa kuitenkin kaivata jotain enemmän. Pelaaminen tuntuu keskittyvän vihollisryppäiden etsimiseen, näppäinten naputteluun ja lopetusliikkeiden katsomiseen.

Vaikka yllä kuvailtu toisto voi kuulostaa tylsältä, pelissä on useita lieventäviä asianhaaroja. Ääninäyttely ja grafiikat ovat, kuten todettua, käsikonsolipeliksi mainiosti toteutettuja, eikä peliä varten sävelletty musiikkikaan jätä lepakkofania kylmäksi. Myös maisemissa on mukavasti vaihtelua, ja ulkotilojen lisäksi pelissä vieraillaan useissa sisätiloissa - maan päällä ja alla.

The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises seuraa orjallisesti elokuvan tarinaa, mutta spoilereita pelkääville Gameloft on sisällyttänyt myös Free roam -moodin, jossa on mahdollista liidellä ja kiipeillä miten mieli tekee. Pelimuodosta riippumatta Batman kerää kokemuspisteitä, joita käytetään parempien varusteiden ja voimien ostamiseen. Tämän ansiosta omaa hahmoaan voi alkaa huoletta kehittää jo ennen itse elokuvan näkemistä.

Tämä on mainos:

Leffaa mukaillen pelaaja kohtaa "ison pahan" ja seuraa juonittelua Bruce Waynen näkökulmasta. Pelissä päästään jahtaamaan pahiksia Bat Podilla ja lentokoneella. Minipelit kuten ovien hakkerointi tuovat myös oman mausteensa. Sisältöä on takuulla riittävästi pelin muutaman euron hintaan nähden. Tähän sisältyy 24 juonitehtävää, joista useat veivät puolisen tuntia läpäistä. Hiekkalaatikkomoodista löytyy vielä kolme ylimääräistä tehtävää.

Taistelusysteemi tuntuu silti rajalliselta, eikä pelaajalle suoda mahdollisuutta muokata näppäinasettelua mieleisekseen. Tämä vaikeuttaa kameran hallintaa. Tabletilla johonkin komentoon on yksinkertaisesti liian helppo juuttua, kun yrittää säätää kuvakulmaa. Muokkausvaran puute on ylimalkaista suunnittelua ja vetää fiilistä väkisin alaspäin - tosin on todettava, että ongelma ei nouse yhtä selvästi esille puhelimella.

Batman-faneille on nyt vaihtoehtoja taskussa kulkevaksi ajanvietteeksi. Aiemmin julkaistu Batman: Arkham City Lockdown on menevä mätkintäpeli, josta löytyy hauska taistelusysteemi. Sen rajoitteet ovat enemmän laitteiston sanelemia kuin laiskan suunnittelun. The Dark Knight Rises tarjoaa kuitenkin upean hiekkalaatikkokemuksen, jollaista ei ole ennen mobiililaitteilla nähty. Kunnianhimosta on nostettava hattua, vaikka peli ei aivan osukaan naulan kantaan.

The Dark Knight Rises
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Laadukas ääniraita ja -näyttely, kaunis avoin maailma
-
Yksioikoinen taistelusysteemi, ei muokattavaa näppäinasettelua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Dark Knight RisesScore

The Dark Knight Rises

ARVIO. Kirjoittaja Lee West

Tavanomaisesta poiketen elokuvan kaveriksi ei ole tehtailtu täysimittaista konsolipeliä, vaan lisenssipeli on tuotettu mobiilialustoille.



Ladataan seuraavaa sisältöä