Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Beast

Beast on yksinkertainen elokuva, jonka hätiköity loppuratkaisu melkein tuhoaa kokonaisuuden

Idris Elba kohtaa Afrikan savannilla niin leijonan kuin salametsästäjätkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Tarinaltaan yksinkertainen elokuva voi olla hyvinkin viihdyttävä, jos se toteutus tehdään hyvin. Idris Elban tähdittämällä puolentoista tunnin elokuvalla Beast on kaikki mahdollisuudet onnistua, mutta kiirehditty loppuratkaisu käytännössä tuhoaa kohtuullisesti rakennetun kokonaisuuden.

Amerikkalainen lääkäri Nate Samuels (Elba) on päättänyt lähteä kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa Etelä-Afrikan savannille lomalle, koska lasten edesmennyt äiti on sieltä kotoisin. Perille päästyä käy ilmi, että salametsästäjät aiheuttavat ongelmia paikallisille leijonille. He onnistuvat haavoittamaan isoa urosta, joka villiintyy tappamaan kaikkia lähipiirin ihmisiä. Kohteeksi joutuu tietenkin myös Samuels tyttärineen. Lukuisien pakoyritysten jälkeen käy selväksi, että on ryhdyttävä taisteluun kuin Tarzan konsanaan.

Yleisvaikutelmaksi jää, että Beastin budjetista suurin osa on mahdollisesti mennyt digitaalisten leijonien tekemiseen. Tämä ei yleensä haittaa, sillä maisemat ovat itsessään hyvinkin kauniita, ja ilmeisesti ainakin osa elokuvasta on kuvattu oikeissa paikoissa pelkän studion sijaan. Loppuratkaisun perusteella tekijöiltä on loppunut joko aika tai rahat, sillä odotetun huippukohtaamisen kehittely jää kesken. Koko elokuva on ollut matka lopulliseen kohtaamiseen leijonan ja ihmisen välillä, jota ei sitten lopulta varsinaisesti tulekaan. Katsojalle jää väistämättä vaikutelma siitä, että häntä on huijattu.

Ajoittain Beast onnistuu tavoittamaan sen jännittyneisyyden tunteen, mitä henkilöhahmot epäilemättä kokevat ollessaan keskellä savannia verenhimoisen leijonan armoilla. Tällaiset hetket ovat kuitenkin liian harvassa, ja lopulta Idris Elban esittämä lääkäri on hieman liian neuvokas ja kylmähermoinen tilanteessa, josta itsensä löytää. Se on sanottava, että kaikki näyttelijät lapsia myöten onnistuvat erittäin hyvin työssään, mikä auttaa katsojaa eläytymään tunnelmaan.

Tämä on mainos:

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan, joten kun elokuva on katsottu, tekee mieli heittää Blu-ray-levy ulos ikkunasta frisbeen lailla. Mitään ei jäänyt katsomisesta muistoihin muuta kuin ehkä se, että muistoihin ei jäänyt mitään. Ainesta olisi ollut, ja ajoittain se aines vilahtaakin tekemisessä, mutta lopputulos on silti paha pettymys.

HQ
Beast
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä