Suomi
Gamereactor
artikkelit

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

Pandemiasta elokuvan tekeminen pandemian aikana voi olla riskialtista, mutta kaikki näyttää olevan kunnossa. Haastattelussa ohjaaja ja pääosan esittäjä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pääsin jututtamaan ohjaaja Zack Snyderia hänen seuraavasta elokuvastaan Army of the Dead. Ohjaaja on zombielokuvien fani, sillä tekihän hän ensiesiintymisensä lajityypissä elokuvallaan Dawn of the Dead vuonna 2004. Diggasin myös pelistä Dead Rising juuri siksi, että se muistutti minua Snyderin elokuvasta.

Army of the Dead saapuu Netflixiin katsottavaksi 21. toukokuuta 2021, ja kaikesta päätellen elokuva todellakin tietää mikä se on. Ja todellakin ohjaaja Snyder ja pääosaa esittävä Dave Bautista ovat samaa mieltä.

GR: Elokuvassa on sellaisia lausahduksia kuin "It's a goddamn zombie tiger". Kerro hieman siitä, mitä oli mielessä leffaa tehdessä.

Tämä on mainos:

Snyder: Halusin tehdä elokuvan, joka tietää mitä se on. Tämä mahdollistaa kuivan huumorin viljelyn, ja visuaalisestikin voi ilotella.

Bautista: Kuullessani ensi kertaa projektista ajattelin "jaa: se on zombielokuva". Toisin sanoen en ollut erityisen innoissani. Mutta sitten ymmärsin, miten monessa eri kerroksessa siinä oli viihdettä: kyseessä on zombielokuva, heist-elokuva ja tunteellinen draama. 300 oli minulle se leffa, joka muutti mielipiteeni. Teen mielelläni työtä sellaisten ihmisten kanssa, joilta voin oppia lisää. Army of the Dead tietää mitä se on, ja juuri siksi se on viihdyttävä. Joskus sitä vain haluaa ihmisten viihtyvän, ja se on hyvä asia.

Snyder: Scott Ward [Bautistan esittämä henkilöhahmo] oli vaikea roolittaa, koska hänen pitäisi olla paitsi haavoittuva, myös kykenevä poimimaan konekiväärin ja ampumaan zombeja. En halunnut valita vain toista, ja minusta Dave onnistui molemmissa hyvin.

Bautista: En usko, että kuka tahansa pystyisi tekemään tällaista elokuvaa. Se vaatii elokuvantekijältä riskinottoa. Jos tunnelma ei ole kohdallaan, jos rytmitys ei ole kohdallaan niin joku kriitikko sanoisi, ettei elokuva tiedä mitä se haluaa olla.

Tämä on mainos:

Snyder: Kriitikot sanovat usein elokuvan ottavan itsensä liian vakavasti, tai että elokuva ei ota itseään tarpeeksi vakavasti. Pidin tämän aina mielessäni tuotannon aikana.

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

GR: Erilaiset zombiset eläimet. Oliko se aina suunnitelmana?

Snyder: Zombinen tiikeri oli alusta asti mukana, ja zombiset eläimet olivat aina mukana kokonaisuudessa. Eläimet eivät ole immuuneja, mutta linnut ovat. Ihmiset eivät yleensä ajattele lintuja kovinkaan paljoa, koska... ne ovat lintuja. Päätimme siksi, että tässä maailmassa linnut ovat immuuneja. Sitä paitsi zombiset linnut aiheuttaisivat omat ongelmansa tarinankerronnan osalta.

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

GR: Zombit käyttäytyvät eri elokuvissa eri tavoin. Millä tavalla epäkuolleet käyttäytyvät Army of the Deadissa?

Snyder: Loimme erilaisia luokkia erilaisille zombeille elokuvaa varten. Tuttujen zombien ohella on alfazombeja, joka on kehittyneempi versio. Ne ovat nopeita ja itsensä tiedostavia. Ajattelimme niitä susina, jotka metsästävät laumoissa, ja joilla on laumamentaliteetti. Nämä zombit osaavat esimerkiksi avata oven.

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

GR: Mikä tekee zombielokuvista niin mahtavia?

Snyder: Pidän erityisesti tässä elokuvassa sen pohtimisesta, mikä zombi oikeastaan on. ketkä ovat hyviä ja ketkä pahoja, ja miten odotuksia voi muuttaa? Minusta se on hauskaa. Zombit ovat valmiita vallankumoukseen.

GR: Mikä oli hauskin tilanne kuvauksissa?

Snyder: Se mitä tapahtui siellä kameran takana! Yhdessä kohtauksessa oli tarkoitus viskoa paljon rahaa ilmaan, ja sadan dollarin seteli osui suoraan silmiini. Kuvia otettiin.

GR: Millainen on kokemus ollut Netflixin kanssa työskentelystä?

Snyder: Mahtava. Yhteyshenkilöt ovat olleet kaikessa tukena, erittäin yhteistyökykyisiä ja hyviä työkavereita. Kyseessä on ollut palkitsevin kokemukseni elokuvantekijänä.

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

GR: Elokuva sijoittuu Vegasiin. Onko jotain muuta paikkaa, johon nämä leffan henkilöhahmot voisi viedä?

Snyder: Varmasti! En kuitenkaan varmaankaan saa sitä sanoa. Olisin silti mielissäni, jos sellainen mahdollisuus tarjoutuu. Kuka tietää.

GR: Mitä haluat saavuttaa Army of the Deadilla?

Snyder: Haluan viedä katsojat huviajelulle, joka on tietoisesti sellaiseksi rakennettu. Olen suorastaan pakkomielteinen tunnelman suhteen. Haluan katsojilla olevan hauskaa.

Army of the Dead, haastattelussa Zack Snyder ja Dave Bautista

GR: Ja lopuksi: mitä ajattelet lempinimestäsi "The Amazing Snyder-Man" koskien työtäsi DC Comicsin parissa?

Snyder: En kommentoi.

Army of the Dead näyttää todellakin tietävänsä, mikä se on. Tässä ei olla esittämässä Shakespearea, vaan kyse on tietoisesti aivokuolleesta menosta. Ja joskus juuri se on sitä, mitä tarvitaan.

Army of the Dead on katsottavissa Netflixissä alkaen 21. toukokuuta 2021.



Ladataan seuraavaa sisältöä