Suomi
Gamereactor
artikkelit

OnePlayS-pelivuokraamo kokeilussa

OnePlayS on uusi pohjoismainen konsolipelien vuokrauspalvelu. Se aloitti Tanskassa vuonna 2010 ja laajeni mm. Suomeen tämän vuoden alussa. Testasimme palvelua kolmen kuukauden ajan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Idealtaan ja toteutukseltaan OnePlayS on varsin suoraviivainen. Palvelun kotisivuille (www.oneplays.com) kirjauduttuaan käyttäjä voi valita muutamasta eri kuukausimaksuvaihtoehdosta mieleisensä, ja sen jälkeen valita 5000 nimikkeen listasta mieleisensä omalle listalleen. Palvelu lähettää sitten listan kärjessä olevista peleistä ensimmäisen saatavilla olevan ohuessa kirjekuoressa.

Itse kuori on fiksusti tehty. Oman osoitteen sisältävän etukannen pois repäisemällä alta paljastuu palautusosoite ja valmiiksi maksettu postileima. Peliä riittävästi pelattuaan levy laitetaan siis takaisin samaan kuoreen, kuori liimataan kiinni ja tiputetaan postilaatikkoon. Ohjekirjaa mukana ei luonnollisesti tule, mutta nykypelit opettavat jipponsa yleensä pelin alkuvaiheessa joka tapauksessa. Kun peli on vastaanotettu Tanskassa, se poistuu vuokralistalta ja palvelu lähettää seuraavan pelin kotiin. Helppoa ja vaivatonta.

Halvin kuukausimaksu (4,99€) oikeuttaa yhteen vuokrapeliin kerrallaan ja yhteen vaihtoon kuukauden aikana. Kympillä kuussa pelin voi vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa. Käytännössä pelien määrä riippuu postin vikkelyydestä. Testeissämme uusi peli tippui luukusta noin viikko edellisen palauttamisen jälkeen. Kalleimmalla, 18,99€ kuussa maksavalla tilillä pelejä saa olla kotona kaksi yhtä aikaa ja vaihtoja voi tehdä rajattomasti. Kavereita palveluun suosittamalla on mahdollista tienata krediittejä esimerkiksi kuukausimaksujen maksuun. Pelejä voi myös ostaa palvelun kautta. Maksu tapahtuu MasterCardilla tai Visalla. Mukavasti myös Visa Electron ja Debit -kortit on tuettujen joukossa.

Kokonaisuutena OnePlayS toimii hyvin. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja etenkin netin livepalvelun kautta nopeaa. Myös hinnat kohtuullisia ja valikoima laaja, eikä vuokraamisen tai palauttamisen kanssa tarvitse harmitella hankaluutta. Suomenkielinen sivusto tosin on vasta tulossa, joten toistaiseksi joutuu pärjäämään kolmannella kotimaisella, eli englannilla. Lisäksi suosituimpia pelejä voi joskus joutua odottamaan kärsivällisesti ja postin hidastelu tiputtaa hieman kuukauden aikana pelattavien pelien määrää, mutta muutoin palvelua voi suositella hyvin vaikka pelien yleissivistystä paikkaamaan. Reilun pari euroa riskaabelista pelivalinnasta kärsii huoleti sen sijaan, että siihen olisi hassannut 60 euroa kaupassa.

Tämä on mainos:

KATSE TULEVAAN

Haastattelimme palvelun perustajaa ja toimistusjohtaja Lasse Jenseniä OnePlayS:n tausta-ajatuksesta ja tulevaisuudesta.

Mikä idea oli OnePlayS-palvelun taustalla, mitä halusitte sillä saavuttaa?
- Lyhyesti sanottuna halusimme tuottaa parempaa pelattavuutta. Lovefilm Internationalin (OnePlayS:n kaltainen, elokuviin keskittyvä palvelu) yhtenä perustajista havaitsimme jäsentemme katsovan enemmän elokuvia, ostavan enemmän DVD:itä ja käyvän enemmän elokuvateatterissa kuin aiemmin. Haluamme tehdä saman peleille, auttaa ihmisiä kokeilemaan erilaisia pelejä pelkkien ilmaispelien ja isojen AAA-nimikkeiden lisäksi. Uskomme, että alentamalla uuden pelin ostamiseen liittyvää riskiä käyttäjämme uskaltavat kokeilla rohkeammin. Haluaisimme olla iso partneri pelijulkaisijoille ja auttaa heitä laajentamaan pelimarkkinoita. Näin useammat ihmiset voisivat nauttia peleistä niin kuin mekin teemme.

Miten palvelun käynnistäminen sujui? Onko maakohtaisia eroja ilmennyt tässä vaiheessa?
- Aloitimme testaamalla palvelua vuoden ajan Tanskassa vuonna 2010 ennen lanseerausta EU-alueelle. Testi oli erittäin onnistunut, ja jäsenemme olivat tyytyväisiä palveluun jo siinä vaiheessa. Tähtäimemme on olla Euroopan laajuinen toimija; aloitimme kevyesti ja laajennamme jatkuvasti. Tällä hetkellä käännämme sivujamme kaikille EU-kielille, ja tulossa on myös uusia tuotteita ja palveluita. Näistä lisää sitten tulevaisuudessa...

Tämä on mainos:

Onko palvelun käynnistämisessä ollut suuria ongelmia?
- Ei oikeastaan. OnePlayS:n eteen on tietysti tehty paljon työtä niin palvelun suunnittelun kuin kaiken siihen liittyvän toteutuksenkin suhteen. Suuria ongelmia ei kuitenkaan ole ollut.

Pelien postitus ja paketointi oli hyvin toteutettu. Miten se oli suunniteltu?
- Testasimme sitä paljon Tanskassa viime vuonna oppiaksemme, mikä toimii ja mikä ei. Seurasimme tietysti myös miten muut alan yritykset toimivat. Olemme nyt tyytyväisiä suunnittelemaamme konseptiin ja olemme valmiit koko EU-alueen pelaajia varten.

Miltä tulevaisuus vaikuttaa, missä haluaisitte olla esimerkiksi viiden vuoden päästä?
- Nähdäksemme kuluttajat liikkuvat koko ajan isoja, yhdellä lisenssillä tai maksulla ostettavia tuotevalikoimia kohti yksittäisten ostosten sijaan. Kaapeli- ja satelliittitelevisio on tehnyt tämän jo TV-puolella, ja samaa suuntaus on nähtävissä musiikki- ja elokuvamarkkinoilla. Haluamme olla tämän trendin edelläkävijöiden joukossa pelien osalta ja samalla laajentaa palveluamme uusille alustoille. Viiden vuoden päästä olemme yksi merkittävistä pelureita pelimarkkinoilla ja tarjoamme pelejä käyttäjillemme useilla eri alustoilla.

Haluatko kertoa vielä jotain, mitä tässä haastattelussa ei ilmennyt?
- Tässä muutama mielenkiintoinen fakta: 1) Meillä on yli 5000 eri pelinimikettä kaikille konsolialustoille. Suurin osa vuokratuista peleistä on itse asiassa yli 6 kuukautta vanhoja pelejä. 2) Olen Civilization-addikti. 3) Suomi on kolmanneksi suurin maa OnePlayS-käyttäjien määrässä laskettuna.

OnePlayS-pelivuokraamo kokeilussa

_______________________________________________________

Haluatko ilmaisen kokeilukuukauden? Lähetä nimesi ja sähköpostiosoitteesi Gamereactorille osoitteeseen matti ÄT gamereactor.fi. Saat sen jälkeen OnePlayS:ltä postissa linkin ilmaiskuukauden aktivointiin. Normaalisti palvelua pääsee kokeilemaan ilmaiseksi 14 päivän ajan.



Ladataan seuraavaa sisältöä