Suomi
Gamereactor
artikkelit

Tulossa olevat kuumat indie-pelit vuonna 2017, osa 4/5

Katsaus tulossa oleviin indiepeleihin jatkuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Paljon julkisuutta saavien AAA-julkaisujen ohella ilmestyy myös paljon itsenäisten eli niin sanottujen indie-kehittäjien pelejä. Gamereactor kokosi tulevista pienjulkaisuista ne kaikkein kuumimmat yhdeksi artikkelisarjaksi.

Squad (PC)
Squadia tekevä joukko tuli tunnetuksi suosituista Project Reality -modeistaan Battlefield 2:ssa ja Arma 2:ssa. Squad on henkistä jatko-osaa tälle perinteelle. Moninpeliin keskittyvässä Squadissa kaksi 50 osanottajan joukkuetta taistelee keskenään suurikokoisilla kartoilla. Pyrkimyksenä on tavoittaa taistelun todellisuus. Pelaaminen keskittyy vahvasti kommunikaatioon ja sitä kautta yhteistyöhön pelaajien kesken. Haastetta siis ainakin näyttäisi olevan.

HQ

Thimbleweed Park (Mobile, PC, Xbox One)
Thimbleweed Park on joukkorahoitettu projekti, jota työstää Maniac Mansionista tuttu duo Ron Gilbert ja Gary Winnick. Kyse on henkisestä jatko-osasta vuoden 1987 osoita ja klikkaa -seikkailulle. Tarina seuraa kahden etsivän edesottamuksia heidän tutkiessaan joesta löytynyttä ruumista. Pelin aikana asetutaan usein eri hahmojen saappaisiin ratkottaessa Thimbleweed Parkin mysteeriä. Odotettavissa on siis nostalginen matka menneisyyteen.

Tämä on mainos:
HQ

Ruiner (PC)
Devolver Digital tekee pajassaan Ruineria, joka näyttää brutaalilta ja nopeatempoiselta. Luvattu on ainakin tarinavetoinen pelikokemus ajatuksia herättävässä tieteismaisemassa häivähdyksellä cyberpunkia.

HQ

At the Gates (iOS, PC)
Jon Shaferin At the Gates on valtakunnan rakennuspeli, joka innoittuu paljonkin Sid Meier's Civilizationista. Itse asiassa Shafer työskenteli aikoinaan Civilization V:n johtavana suunnittelijana. At the Gatesin erottaa joukosta se, että haaste säilyy jatkuvana halki koko pelin. Pelaajan rakentama imperiumi nielee jatkuvasti resursseja ympäristöstä, mikä pakottaa etsimään vaihtoehtoisia keinoja selviytymiseen ja kukoistukseen. Maasto on niin ikään vaihtelevaa, joten ravinteikas ruoho voi muuttua joutomaaksi tai ainakin sopimattomaksi viljelykseen sotatoimien vuoksi.

Tämä on mainos:
HQ

Perception (PC)
Perceptionin tähtenä nähdään sokea tyttö. Peliä kehittää Deep End Games, jossa on mukana entisiä Bioshockin ja Dead Spacen tekijöitä. Sankaritar Cassie korvaa näön puuttumisen äänen havainnoimisella kummittelevassa kartanossa, jonka salaisuuksia on määrä tutkia. Nokkela pelimekaniikka käyttää keppiä hetkellisen kuvan tuottamiseen hieman kaikuluotaimen tavoin. Samalla moinen mekkala tietysti houkuttaa paikalle kartanon kummittelevia asukkeja.

HQ

Expeditions: Vikings (PC)
Logic Artistsin strategiapeli pyörii ylättäen viikinkien ympärillä. Tarkoituksena on silti tehdä hepuista syvällisempiä verrattuna perinteiseen sodanlietsomiseen. Mukana on kaupankäyntiä, politiikkaa, maineen vahtimista ja muutakin mietittäväksi. Ja tämä kaikki kietoutuu norjalaiseen historiaan.

HQ

Osiris: New Dawn (PC)
Jos koskaan on tehnyt mieli rakentaa oma siirtokunta avaruuteen kavereiden kanssa, Osiris: New Dawnissa moinen onnistuu. Pelissä rakennellaan, tutkitaan ja taistellaan selviytymisestä vihamielisessä oudossa ympäristössä. Avaruusmatkailijoilla on paljon edessään, kuten luolastoja koluttavaksi ja meteorisateita väisteltäväksi.

HQ

Niche (PC)
Strategiapeli Niche käskee luomaan oman eläinheimon, jolloin pelissä yhdistyvät roguelike-elementit oman ekologisen lokeron etsintään. Käytössä olevien reusrssien hallinta on avain eloonjäämistaistelussa. Vain vahvimmat selviytyvät.

HQ

Snake Pass (PC, PS4)
Snake Pass hyödyntää fysiikkaa hieman eri tavalla kuin yleensä. Pelissä on tarkoituksena ohjata käärmettä mahdollisimman aidon tuntuisissa ympäristöissä. Käärmeenä liikkuminen ei ole helppoa.

HQ

Woven (PC)
Woven seuraa Stuffy-nimisen täytetyn elefantin ja Glicth-robotin edesottamuksia. Kaksikko seikkailee sanalla sanoen söpössä ympäristössä, jotka koostuvat erilaisista materiaaleista ja kankaista. Tarina kerrotaan vielä runomitassa kaiken muun söpöilyn lisäksi.

HQ

Beat Cop (PC)
Poliisina oleminen ei ole helppoa, ja Beat Cop velvoittaa pelaajan huolehtimaan kaikesta ollakseen paras. Tulitaistelujen ja autolla ajamisen ohella mukana on paljon päivittäisiä hanttihommia, kuten sakkojen kirjoittamista ja ilmoituksiin vastaamista. Pikselöity poliisitoiminta on lisäksi kylästetty huumorilla.

HQ

Tower 57 (PC)
Ylhäältä alas kuvattujen kahden tatin ammuskelupelien ystäville Tower 57 on katsastamisen arvoinen. Tarkoituksena on yhdistää klassinen pelattavuus "dieselpunkiin". Erilaiset hahmot muuttavat tietenkin pelattavuutta. Mukana on myös tuhoutuvia ympäristöjä ja kaverin kanssa pelaamista.

HQ

Nidhogg 2 (PC, PS4)
Nidhogg oli menestys pelissä olleen paikallisen moninpelin ansiosta. Jatko-osa aikoo jatkaa samalla tiellä lisäten mukaan enemmän aseita ja keinoja pahisten pieksämiseen yhteensä kymmenellä erilaisella areenalla.

HQ

Strafe (PC)
Strafe selvisi hädin tuskin Kickstarterinsa läpi, mutta onneksi niin kävi. Peli on rakkauskirje Quakelle aina retroilevaa ulkoasua myöten kera haastavan pelattavuuden. Toisaalta kuoleman korjatessa se on lpullista sitten.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä