Suomi
Gamereactor
artikkelit

Tulossa olevat kuumat indie-pelit vuonna 2017, osa 1/5

Katsaus tulossa oleviin indiepeleihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Paljon julkisuutta saavien AAA-julkaisujen ohella ilmestyy myös paljon itsenäisten eli niin sanottujen indie-kehittäjien pelejä. Gamereactor kokosi tulevista pienjulkaisuista ne kaikkein kuumimmat yhdeksi artikkelisarjaksi.

Yooka-Laylee (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Banjo-Kazooien niin sanottu henkinen jatko-osa näkee viimein päivävalon huhtikuussa. Toistaiseksi Playtonic Gamesilta nähty materiaali on juuri sitä, mitä lajityypin ystävät ovat toivoneetkin. Avoin maailma, paljon kerättävää tavaraa, hyväntuulista huumoria ja värikäs hahmokaarti: niitä on odotettu. Yooka-Layleesta on muotoutumassa yksi vuoden 2017 hauskimmista ja sydämellisimmistä peleistä.

HQ

Hellblade: Senua's Sacrifice (PC, PS4)
Ninja Theory kutsuu Hellbladeaan AAA-luokan indie-peliksi. Se julkistettiin alun perin vuonna 2014 välittömien ylistysten kera. Trailereiden perusteella peli innoittuu kelttien mytologiasta. Tarina kertoo Senua-nimisen päähenkilön matkan läpi maanalaisen maailman, joka on muodostunut hänen oman mielensä tuotoksien kaltaiseksi.

Tämä on mainos:
HQ

Rain World (PC)
Adult Swim osaa valita prjektinsa, eikä Rain World ole poikkeus säännöstä. Miellyttävän näköisessä tasoloikassa pelaaja omaksuu erikoisen kissan roolin. Pelissä edetään sekä metsästäjänä että metsästettävänä teollisuusrakennuksien näköisissä maisemissa.

HQ

Cuphead (PC, Xbox One)
Cuphead on Gamereactorilla odotettu nimike, ja pelissä on sanalla sanoen erikoinen taiteellinen tyyli. Se muistuttaa 1930-luvun vanhoja animaatioita, mutta on pelillisesti toiminnallinen ammuskelutasoloikka. Tarinassa seurataan Cuphead-nimisen hahmon edesottamuksia taistelussa pahaa vastaan, mikä tapahtuu kenttiä suorittamalla ja pomovastuksia kurittamalla.

Tämä on mainos:
HQ

Bloodstained: Ritual of the Night (PC, PS4, Xbox One)
Niin sanotut metroidvania-pelit ovat edelleen suosittuja. Bloodstainedin takana on entinen Castlevanian tuottaja Koji Igarashi. Monien mielestä Bloodstained on Castlevanian henkinen jatko-osa, ja nähdyn materiaalin perusteella näkökanta on helppo ymmärtää. Julkaisun on määrä tapahtua vasta 2018, mutta se ei estä hehkuttamasta peliä jo nyt.

HQ

Death's Gambit (PC, PS4)
Death's Gambit on toiminnallinen roolipeli, joka näyttää innoittuvan Dark Soulsista. Tarinassa seurataan Kuoleman agenttia, jonka on määrä selviytyä Leydian sisällä odottavasta haasteesta. Kehittäjä White Rabbit on suunnitellut pelistään vaikean, jossa tulee kuolemaan monen monituista kertaa. Jokainen pomovastus edellyttää erilaista lähestysmistapaa, ja maisemissa liikutaan myös iskuhakaa käyttäen.

HQ

Outlast 2 (PC, PS4, Xbox One)
Alkuperäinen Outlast oli hieno kauhupeli. Outlast 2 on määrä julkaista ensi vuonna, ja tietysti siitä on muodostumassa parempi kuin edeltäjästään. Kehittäjä Red Barrels ei ole näyttänyt tai paljastanut pelistä paljoakaan, mikä on erittäin hyvä asia pelin teema huomioiden. Joka tapauksessa tässä on peli, jota kannattaa pitää silmällä.

HQ

Ashen (PC, Xbox One)
Ihmissuhteiden hoitaminen on roolipeli Ashenin keskiössä: kehen voi luottaa? Jokaisella tavatulla hahmolla on jokin taito, joka auttaa pelaajaa selviytymään. Avoimeen maailmaan sijoitetussa Ashenissa on epälineaarinen tyyli edistää tarinaa. Kehittäjä Aurora 44:n mukaan "olemalla eri paikassa tiettyyn aikaan voi muuttaa tarinaa dramaattisesti".

HQ

Moonlighter (PC, PS4, Xbox One)
Kauppiaat eivät juurikaan saa peleissä kiitosta, vaikka juuri heiltä saa ostettua monenlaista tavaraa oman tehtävän helpottamiseksi. Tämä asiantila muutetaan Moonlighterissa. Will on kauppaa pyörittävä heppu, joka haaveilee sankaruudesta. Tässä niin sanotussa roguelike-pelissä on satunnaisesti määräytyvät luolastot, joiden pitäisi säilyttää pelaajan mielenkiinto yllä pitkään.

HQ

Legrand Legacy (PC)
Legrand Legacy on niin sanottu JRPG, jonka takaa paljastuu indonesialainen kehittäjä Semisoft. Luvassa on taktisia vuoropohjaisia taisteluja, mikä miellyttää ainakin lajityypin vannoutuneita ystäviä. 2.5D-grafiikka näyttää hyvältä: lopputulos muistuttaa hieman animea. Käsin piirretyt kaksiulotteiset taustat erottuvat edukseen. Valitettavasti peli ei saavuttanut tavoitettaan Kickstarterissa. Ikävä juttu, mutta kehittäjän mukaan he eivät ole luopuneet toivosta.

HQ

Aven Colony (PC)
Aven Colonyssa laitetaan kauppa pystyyn Aven Primeen, joka on kummallinen uusi maailma täynnä haastavia ympäristöjä. Tämä on peli niille, jotka mielivät kesyttää erämaan vieraalla planeetalla. Rakennuksia pystytetään, käytössä olevia resursseja jaetaan oikein ja tietysti pidetään kansa tyytyväisenä tässä kaupungin rakentelupelissä.

HQ

Below (PC, Xbox One)
Below julkistettiin jo vuonna 2013. Tämä toiminnallinen seikkailupeli on ylhäältä alaspäin kuvattu, jossa on määrä tutkia syvällä maan uumenissa olevia alueita. Capybara on edistynyt projektissaan kaikessa hiljaisuudessa ja näyttää siltä, että vuonna 2017 peli saattaa viimeinkin nähdä päivänvalon.

HQ

Crossing Souls (PC, PS4/Vita)
1980-luvusta innoittuneessa seikkailullisessa roolipelissä valitaan yksi viidestä erilaisesta hahmosta. Jokaisella on odotetusti omat aseensa ja erikoiskykynsä, joiden avulla he selviytyvät edessä siintävistä vaaroista. paljoa ei tästä pelistä ole kuulunut, mutta toivottavasti se julkaistaan tänä vuonna.

HQ

Doko Roko (PC)
Doko Roko on toinen tänä vuonna odotettavissa oleva niin sanottu roguelike-peli. Kaksiulotteisen meiningin painopiste on toiminnassa. Pelissä on lisäksi mielenkiintoinen tunnelma, joka muodostuu varsinkin taiteellisesta tyylistä. Maailma muodostuu satunnaisesti ja sen pitäisi olla käsin tehty. Kickstarterin mukaan julkaisun olisi määrä tapahtua lokakuussa 2017.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä