Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Paras kannettava peli

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tällä kertaa listataan vuoden 2015 viisi parasta kannettavilla laitteilla nähtyä peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ennen kannettavat pelit nähtiin pääasiassa käsikonsoleilla, mutta tablettien ja älypuhelinten tehojen kasvaessa niistä on muodostunut myös varteenotettavia vaihtoehtoja pelaamiseen. Kuluneen vuoden aikana nähtiin jälleen huima määrä erilaisia pelejä kannettavilla laitteilla ja valikoimme listaamme viisi ikimuistoisinta pelikokemusta. Löydät sieltä sekä normaaleja käsikonsolien julkaisuja että mobiililaitteiden ilmaisia ja maksullisia nimekkeitä.

Mitkä olivat sinun suosikkipelisi kannettavilla laitteilla tänä vuonna? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Paras kannettava peliVuoden peli 2015: Paras kannettava peli
Fallout Shelter & Code Name: STEAM
Vuoden peli 2015: Paras kannettava peliVuoden peli 2015: Paras kannettava peli
Xenoblade Chronicles 3D & Legend of Grimrock
Tämä on mainos:

5. Fallout Shelter (iOS, Android)
Bethesda Softworks
Fallout Shelter on ehkä hieman virheellisesti kannettavien pelien kategoriassa, sillä se muistuttaa enemmän muurahaisfarmin ylläpitoa pienin pelillisin maustein. Se oli kuitenkin ilmestyessään erinomainen johdatus takaisin Falloutin ja sen salamyhkäisten Vaultien pariin, tarjoten erittäin anteliaan bisnesmallin, mukavasti tekemistä ja roppakaupalla sitä omintakeista huumoria, josta Fallout on tullut tutuksi.

4. Code Name: STEAM (Nintendo 3DS)
Intelligent Systems - Lue arvio
Jos XCOM-tyylinen taktikointi steampunk-maailmassa kuulostaa vähänkään viehättävältä, on Code Name: STEAM pakollinen hankinta Nintendon käsikonsolin omistajien kokoelmiin. Erinomaisen höpsö käsikirjoitus ja persoonalliset hahmot yhdistettynä koukuttavaan strategiseen sydämeen tekevät höyrytaktikoinnista erinomaista matkapelattavaa. Tosin "yksi vuoro vielä" -syndrooma saattaakin viedä niin mukanaan, että bussista ei välttämättä muista nousta pois sillä oikealla pysäkillä.

3. Xenoblade Chronicles 3D (New Nintendo 3DS)
Monolith Soft - Lue arvio
Xenoblade Chronicles 3D ei ole varsinaisesti uusi peli, mutta kannettavilla laitteilla sitä ei ole nähty ennen tätä vuotta. Ja mikäli sisällön määrän suhteuttaa pikkuruisen pelikasetin kokoon, niin silloin se räjäyttää pankin sijaan Fort Knoxin. Parhaimmillaan yli sadaksi tunniksi tekemistä tarjoava seikkailu on eeppisyyden huipentuma ja laajin käsikonsoleilla nähty roolipeli. Valitettavasti se vaatii toimiakseen New 3DS:n, mutta kyseisen laitteen omistajille peli on pakkohankinta. Etenkin jos peli meni aikoinaan ohi Wii-konsolilla.

2. Legend of Grimrock (iPad)
Almost Human - Lue arvio (PC-versio)
Ensimmäinen Legend of Grimrock nähtiin jo vuonna 2012 kotitietokoneilla, mutta Applen iPadille sen julkaisua saatiin odottaa aina kuluvaan vuoteen saakka. Kärsivällisyys palkittiin lopulta ruhtinaallisesti, sillä peli toimii mahtavasti myös tabletilla. Toteutuksessa ei ole tingitty, vaikka alustana onkin nyt kotitietokoneita vaatimattomampi laite. Grafiikka on terävää, luolastossa vaeltavien olentojen äänet nostavat edelleen niskakarvat pystyyn. Käyttöliittymä on mukautettu loistavasti tabletille, jonka myötä vihollisten ympärillä tanssahtelu ja loitsiminen onnistuvat pienen harjoittelun jälkeen mainiosti. Mikäli kaipaat vanhan koulukunnan luolastoseikkailua tabletillesi, et voi mennä vikaan Legend of Grimrockin kanssa.

Tämä on mainos:

1. The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D (Nintendo New 3DS)
Nintendo - Lue arvio
Nintendo lanseerasi New 3DS:n mitä parhaimmalla tavalla julkaistessaan konsolin yhteydessä uusioversion rakastetusta Nintendo 64 -seikkailusta. Terminan maailma tikittävine maailmanlopun kelloineen on Zelda-universumissa edelleen ainutlaatuinen konsepti, eikä pelin uhkaavaa tunnelmaa ole tavoitettu sarjan kuluessa vielä toiste. Ulkoasun ja käyttöliittymän uudistukset osuvat kannettavassa versiossa nappiin, minkä vuoksi kolmiulotteinen Majora on erinomaisen pelin ehdottomasti paras versio.



Ladataan seuraavaa sisältöä