Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras kuvitus

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tänään vuorossa vuoden 2014 viisi parasta kuvitusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras kuvitus

5. Murasaki Baby (Playstation Vita)
Ovosonico - Lue arvio

Murasaki Babyn kuvitus tuo mieleen hieman Tim Burtonin synkät ja houreiset maailmat. Suurilla kontrasteilla ja voimakkailla väreillä on luotu kenttiä, jotka huokuvat hienoista uhkaa jo pelkällä ulkonäöllään. Myös päähenkilön suunnittelu ansaitsee kiitosta, sillä Baby on hämärän veikeä tapaus. Sympaattisen oloinen pikkukaveri raahaa mukanaan ilmapalloa, ja poloisella on vielä suukin hilpeän groteskisti päälaella. Tällaista graafista tyyliä emme olleet vielä nähneet, joten Babyn paikka listalla oli taattu.

Vuoden peli 2014: Paras kuvitus
Tämä on mainos:

4. Bayonetta 2 (Wii U)
Platinum Games - Lue arvio

Kuunoidan toinen tuleminen oli eräs syksyn räväkämpiä toimintatapauksia, mutta valitettavasti siitä pääsivät nauttimaan ainoastaan Wii U:n omistajat. Heille tiedossa olikin sitten runsaasti silmäkarkkia ja upeita maisemia. Arkkitehtuuri saa haukkomaan henkeään kuin Dark Soulsissa ja taistelujen efektitykitys pistää heikoimpien päät pyörälle. Bayonetta 2 osoittaa, että myös Nintendon kotikonsolista löytyy vääntöä näyttävien pelien pyörittämiseen.

Vuoden peli 2014: Paras kuvitus

3. Alien: Isolation (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)
Creative Assembly - Lue arvio

Tämä on mainos:

Ensimmäinen Alien julkaistiin 35 vuotta sitten ja siinä oli oma tunnistettava tyylinsä. Tätä lähdettiin ilahduttavasti hakemaan myös vuoden pelottavimpiin peleihin kuuluvassa Alien: Isolationissa. Beige on vuoden hittiväri, tietokoneiden näytöissä on väreinä ainoastaan musta ja vihreä, ja kaikki huokuu modernia retroutta. Kaiken päälle on vielä heitetty vanhaa VHS-nauhaa simuloiva rakeinen filtteri, joka kruunaa ulkoasun. Kyllä tästä näkee, että alkuperäistä Alienia selvästi rakastetaan kehittäjien keskuudessa.

Vuoden peli 2014: Paras kuvitus

2. Destiny (PS4, Xbox One, saatavilla myös Xbox 360, PS3)
Bungie - Lue arvio

Destinyn sisällön määrästä ja itseään toistavasta hahmonkehityksestä huolimatta Bungien uutuus ansaitsee todella suuret kehut sen ulkoasusta. Pelin tapahtumapaikat Maapallolla, Kuussa, Venuksessa ja Marsissa ovat jokainen tunnelmaltaan sopivan erilaisia, ja niiden maisemia katsellessa saa usein hauhkoa henkeään. Destiny on ehdottomasti yksi vuoden näyttävimpiä konsolipelejä.

Vuoden peli 2014: Paras kuvitus

1. Sunset Overdrive (Xbox One)
Insomniac Games - Lue arvio

Sunset Overdrive on todellinen värien räiskeen riemuvoitto. Harvoin vastaan tulee näin hyvin värikontrasteja, veikeitä räjähdystehosteita ja hauskoja hahmoja käyttäviä pelejä. Tyyli on tietysti makukysymys, mutta pelin visuaalinen anti on poikkeuksellisen näyttävää ja vaihtelevaa. Erityisesti animointi on hienoa katseltavaa, eikä sarjakuvamaisista tekstikuplaräjähdyksistä saa tarpeekseen. Oman hahmonkaan kanssa ei tule tylsää. Muokkausmahdollisuudet ovat todella mittavat, ja sankarista tai sankarittaresta voi tehdä pellen, cowboyn, supersankarin, larppaajan tai mitä tahansa siltä väliltä. Mikä hauskinta, omaa hahmoaan voi muokata milloin tahansa. Jopa sukupuolen ja kehotyypin voi vaihtaa kesken pelin. Hatunnoston arvoinen suoritus Insomniac Gamesilta.

- Paras äänimaailma
- Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
- Paras hahmo
- Paras design
- Paras tarina
- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä