Suomi
Gamereactor
artikkelit

Parhaat iOS-räiskinnät

Applen laitteille on saatavilla yllättävän runsaasti ensimmäisen persoonan räiskintää. Tartuimme tablettiin ja kokosimme kätevän listauksen tarjonnan parhaimmistosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Call of Duty: Strike Team
Activision perustaa räiskintänsä yksinpelin varaan. Strike Teamissä pelaaja ottaa eliittisotilaiden ryhmän roolin, ja parhaaseen Rainbow Six -tyyliin hahmojen välillä voi vaihdella haluamallaan tavalla. Mutta onpa mukana uuttakin; pelaaja voi vaihdella saumattomasti ensimmäisen persoonan ja lintuperspektiivin välillä. Strike Team toimii siis sekä perinteisenä räiskintänä että vuoropohjaisena strategiana. Jos moninpeliä ei kaipaa, kannattaa Strike Team tarkastaa.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät

Call of Duty: World at War: Zombies
Zombies on vaihtoehto niille, jotka odottavat Call of Dutylta moninpeliä. Kyseessä on tuttu zombimoodi tislattuna ydintekijöihinsä. Pelistä löytyy runsaasti tunnelmaa, zombeja, aseita sekä neljän hengen langattoman verkon co-op. Mukana on myös runsaasti erilaisia ohjausvaihtoehtoja, mikä tekee tästä mobiilimoninpelin, johon todella on mukava upottaa hampaansa.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät
Tämä on mainos:

Dead Effect
Dead Space toimi iPadilla, mutta sen jälkeen moinen jännääminen on jätetty käytävä- tai areenapohjaisiin kokemuksiin (kuten Dead Trigger). Dead Effect tarjoaa sekin tiukan eloonjäämistarinan zombien valtaamalla avaruusasemalla, ja tekee sen vieläpä hyvin. Vaikka maailmaa katsotaan hahmon silmistä, on mukana paljon Dead Space -henkisyyttä. Amatööritason ääninäyttelyä lukuun ottamatta äänipuoli on taattua tavaraa, ja hieno grafiikka varmistaa, että tunnelma pysyy aina korkealla.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät

Modern Combat 4: Zero Hour
Gameloftin Modern Combat -sarjaan on ensi vuoden puolella tulossa viideskin osa, mutta sitä odotellessa Modern Combat 4 on varma valinta, johon olen upottanut jo ainakin saman verran aikaa kuin alkuperäiseen Modern Warfareen. Mahtava moninpeli, tukeva yksinpelikampanja sekä runsaat perkit tekevät tästä mobiiliräiskintöjen kunkun.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät
Tämä on mainos:

N. Y. Zombies 2
Vaikka pelin grafiikat eivät teekään vaikutusta, on jotenkin tyydyttävää lanata zombeja New Yorkin kaduilla. Kun tähän lisätään roolipelielementtejä sekä asepäivityksiä, on lopputuloksena ihan pätevä räiskintä. N.Y. Zombies 2 on selvästi pieni tuotanto, mutta resursseja on käytetty viisaasti ja peli pistää niskavillat ojoon useampaankin kertaan.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät

Tom Clancy's Rainbow Six: Shadow Vanguard
Rainbow Sixin ikä paistaa jo päälle. Se on silti fiksu valinta niille, jotka haluavat hieman taktisempaa räiskintäkokemusta, ja sen monipuolinen soolokampanja hyvittää rajoittuneempaa moninpeliä. Vanguardin ytimessä on erilaisten ympäristöjen lävitse hiippaileminen hitech-vermeissä, mikä tekeekin siitä hieman ainutlaatuisemman kokemuksen, ainakin mobiilipuolella.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät

N.O.V.A. 3
Gameloft tunnetaan kloonitehtaana, joka tuottaa omia versioitaan suosituista sarjoista. Samalla mobiilimarkkinoille saadaan kuitenkin sisältöä, jota siellä ei muuten nähtäisi. Nova on Gameloftin versio Halosta, ja se on niin hyvä mobiiliklooni kuin vain toivoa saattaa. Mukana on mainio moninpeli sekä yllättävän viihdyttävä yksinpelikampanja. Tarina jää toki melko geneeriselle tasolle, mutta scifi-räiskinnöistä pitäville peli on ehdoton tasku-Halo.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät

Deus Ex: The Fall
Square-Enix rutisti Deus Exän episodimaiseen iOS-muotoon melko onnistuneesti. Mukana on sekä sivutehtäviä että dialogivalintoja, hyvää räiskintämekaniikkaa sekä komeaa grafiikkaa - siis kaikkea mitä konsoleillakin. Maailma on toki pienempi ja tehtäviä on vain kourallinen, eivätkä ne yllä emopelin tasolle. Silti peli pysyy tunnistettavana. On minipelejä, loottia, sähköposteja ja äänitteitä. Deus Ex: The Fall on monilla tavoin hyvä välipala niille, jotka haluavat nauttia Deus Ex -universumista hieman enemmän.

Parhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnätParhaat iOS-räiskinnät


Ladataan seuraavaa sisältöä