Suomi
Gamereactor
artikkelit

Kevättalven iPad-pelit

Gamereactorin iOS-ekspertti Lee West valikoi jälleen kymmenen mielenkiintoista uutuuspeliä Applen sovelluskaupasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Real Racing 3
Australialainen Firemint tekee paluun Firemonkeysin nimellä ja uuden Real Racingin merkeissä. Leiristä riippuen ratarallin kolmannessa inkarnaatiossa on sekä hyviä että huonoja uutisia. Ensinnäkin pelin voi ladata ilmaiseksi kiitos freemium-mallin, mutta kuten monien iOS-pelien tapauksessa, se voi ajan kanssa maksaa omistajalleen enemmän kuin kiinteähintainen julkaisu. Freemium-malli nousee esille etenkin pelin alkuvaiheessa. Kun auto vioittuu, voi kiltisti odottaa sen korjaamista tai sitten maksaa kunnostuksesta. Kun autotalli kasvaa, kyse on enemmän vain auton vaihdosta. Toinen uusista ominaisuuksista on sosiaalinen ulottuvuus. Peliä voi aina pelata eräänlaisessa epäsuorassa moninpelissä, joka ei kuitenkaan tunnu riittävältä korvikkeelta oikean moninpelin puutteelle. Onneksi tekniikassa ja sisällössä piisaa. Mukana on yli 900 kisatapahtumaa, jotka piirretään parhaalla mahdollisella grafiikalla. Mukana on entistäkin enemmän vahingonmallinnusta ja pintakiiltoa. Peli näyttää mahtavalta iPhone 5:llä sekä iPad 4:llä, ja jopa iPad Mini pysyy menossa mukana. Jos kaipaat korkeaoktaanista kurvailua, kokeile Real Racing 3:a. Anna luottokorttisi kuitenkin levätä.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit
Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Fantasy Adventure
Muistatko vielä Battleheartin? Jos et, pieni kertaus lienee paikallaan: Battleheart loi lähes yksin reaaliaikastrategiaa ja roolipeliä yhdistävän iOS-pelityypin, jossa ryhmää liikutellaan sormella pitkin ruutua ja erilaisia ominaisuuksia ja erikoisliikkeitä valitaan yksittäisiä kavereita tökkäämällä, näin kaataen joukoittain vihollisia. Fantasy Adventure vie tätä kaavaa pidemmälle upealla animetyylisellä grafiikalla, hienolla tarinalla ja runsaalla aarre- ja kykyvalikoimalla.

Tämä on mainos:
Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

A Good Day to Die Hard
Fanitatko klassisia valopyssypelejä, kuten Time Crisisiä, jossa viholliset ponnahtavat esiin kuin ampumaradalla? Jos tykkäät myös endless runner -genrestä, jossa pelille ei tule loppua vaikka pääsisit kuinka pitkälle, on A Good Day to Die Hard sinulle. Se perustuu tietysti viidenteen Die Hard -elokuvaan, ja pelaaja hyppää John McClanen pojan rooliin. Pelissä piisaa vaihtelua, joten siihen on tullut upotettua yllättävän paljon tunteja täällä toimistossa. Tarjolla on aina uusia sivutehtäviä suoritettavaksi ja päivityksiä ansaittavaksi.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Infestor
Jos yksinkertaiset pikselitasoloikat, kuten Speedrun MOS ja League of Evil kutkuttelevat, App Storessa olisi tarjolla Infestor. Pelissä pelataan pienen limaknöölin roolissa. Hahmo osaa vallata ihmisiä ja kontrolloida näitä, mikä käytetään korkeammalle loikkimiseen sekä vihollisten ja esteiden ammuskelemiseen. Pätevä ohjaus ja kapeat radat hyvillä pulmaosioilla varmistavat, että tämä on selvä valinta lyhyisiin pelihetkiin.

Tämä on mainos:
Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Rock Runners
Päättymättömien juoksupelien genrestä ei ole pulaa iOSilla, ja on helppo ymmärtää miksi näin on. Ne vaativat vain yhden tai kaksi nappia, joten kosketusnäyttö on niille luontainen alusta. Kuten monissa muissakin genren peleissä, myös Rock Runnerissa juostaan kohti ruudun oikeaa reunaa ansoja, vihollisia ja esteitä väistellen. Radat on jaettu suupaloihin, ja portaalien ansiosta näiden alkuun voi aina palata, jos matkalle jäi kolikoita. Vaikeus vetoaa varmasti haastavan Rayman Jungle Runin ystäviin.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Elements Defender
Vaikka tämä Elements Defender julkaistiin jo joulukuussa, on se jäänyt turhan vähälle huomiolle App Storessa. Parhaaseen Dungeon Defenders -tyyliin tässäkin rakennellaan puolustuksia sekä juostaan torjumassa vihollisia samanaikaisesti. Peli on vankka sekoitus roolipeliä ja tornipuolustusta, eikä ulkoasussakaan ole valittamista. Vaikka toiminta sijoittuukin vanhoihin katedraaleihin ja synkkiin luoliin, ovat värit matka neon-maailmaan. Nappaa Elements Defender talteen, jos uskot kaipaavasi hieman toisenlaista strategista kokemusta.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

The Gods
The Gods tuo iPhonelle ja iPadille sellaista teurastusta, jota yleensä vain Kratos pystyy toimittamaan. Tässä konsepti on siirretty lintuperspektiiviin, mutta tarjolla on joukoittain vihollisia pätkittäväksi. The Gods muistuttaa 1990-luvun arcade-hallien hack'n slash -peleistä, joissa uusi alue avautuu aina, kun vanhasta on suolestettu kaikki vihulaiset. Hyvä blokkausmekanismi ja hahmonpäivitykset erottavat Godsin massasta.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Little Inferno
Kun World of Goon ja Henry Hatsworth's Puzzling Adventuren kehittäjät tekevät jotain uutta, kannattaa siihen kiinnittää huomiota. Little Inferno näyttää ensivilkaisulta taiteelliselta höpöltä ilman sisältöä, mutta pelaaminen paljastaa sen klassiseksi seikkailupulmailuksi. Pelaajalle annetaan takka, jossa tämä voi polttaa esineitä. Polttamisesta ansaitaan rahaa, jolla saa lisää poltettavaa. Pulmailu tulee kuvaan erilaisten yhdistelmien muodossa. Tätä kaikkea kehystää hieno ja synkkä tarina, joka kerrotaan kirjeiden välityksellä. Erilainen, taianomainen ja yksinkertaisesti yllättävä peli.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit
Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

Gun Bros 2
Glu tunnetaan laadukkaista freemium-peleistään, joissa on tyrmistyttäviä ostomahdollisuuksia. Tämä pätee myös Gun Bros 2:een, mutta jos luottokortti pysyy kurissa, on tässä oiva kahden "tatin" räiskintä. Vihollisissa, maisemissa ja aseissa on paljon vaihtelua, mikä tekee Gun Bros 2:sta mainion sivupolun pelaajan päivään. Uudet modit ja ajoneuvot laajentavat peliä edeltäjästään. Saatavilla myös Androidille.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit

AVP: Evolution
AVP: Evolution on uusi lisenssipeli tunnetusta elokuvasarjasta, joka onnistuu mobiilialustoilla paremmin kuin Gearboxin onneton yritelmä PC:llä ja konsoleilla. 19 kentän mittaisessa pelissä raivataan tie lävitse soltuista ja androideista xenojen ja predatorien muodossa. Nyrkkirysyä kuvataan kolmannesta persoonasta. Hahmoja voi parannella lukuisilla siisteillä yksityiskohdilla ja liikkeillä, ja kummankin universumin fanien pitäisi olla kuin kotonaan. Pelistä löytyy myös runsaasti vaihtelua hiippailutehtävien ja pienten ongelmien muodossa.

Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit
Kevättalven iPad-pelitKevättalven iPad-pelit


Ladataan seuraavaa sisältöä