Suomi
Gamereactor
arviot
Ark: Survival Ascended

Ark: Survival Ascended parantaa huimasti edeltäjästään

Studio Wildcard on päivittänyt selviytymispelinsä Ark: Survival Evolved Unreal Engine 5:lle lisäten mukaan joukon muitakin parannuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kaikenlaisia uusintaversioita, päivitettyjä versioita ja muuta sen sellaista on viime vuosina saatu enenevässä määrin, ja sama linja jatkuu vastakin. Kuluttajan näkökulmasta tämä merkitsee punnintaa sen suhteen, kannattaako jo kertaalleen pelattuun - mutta nyt päivitettyyn - panostaa uudelleen. Tämän kysymyksen eteen pelaajansa asettaa myös Ark: Survival Ascended. Kyseessä on sama peli kuin vuoden 2015 Ark: Survival Evolved, mutta parannuksilla ja paremmalla ulkonäöllä ryyditettynä.

Ark: Survival Ascendedin lanseeraus ei sujunut kovinkaan hyvin. Pelaava kansa toivoi, että kysymys olisi ilmaisesta päivityksestä, mutta ulos saatiinkin maksullinen oma pelinsä. Sitten konsoliversioiden julkaisua lykättiin puhumattakaan PC-version lukuisista bugeista. Studio Wildcard on kuitenkin tehnyt ahkerasti päivityksiä. Niin ja peli julkaistiin kokonaan ilman alkuperäisen pelin laajennuksia, vaikkakin ne lisätään mukaan myöhemmin.

Alkuperäinen Ark on siis selviytymispeli kera dinosauruksien ja muiden fantasiaelikoiden. Parasta on ehkä mahdollisuus pelata hyvin monella erilaisella tavalla, ja sama pätee tähän uuteenkin versioon. Itse pidin parhaana rakentaa linnoitettuja tukikohtia ja kerätä kesytettyjä dinosauruksia joko yksinpelipalvelimella tai PvE-palvelimella. Toisaalta on mahdollista luoda oma heimo kavereiden kanssa, ja suunnata vahvojen dinojen kanssa PvP-taistoihin. Mukana on ihan tarinakin pelattavaksi, jos sitä haluaa seurata.

Tämä on mainos:

Aluksi pelaaja löytää itsensä yhdeltä kartalta, ja julkaisussa tarjolla Ark: Survival Ascendedissa on vain se alkuperäinen kartta The Island. Välittömästi on alettava keräämään raaka-aineita, kuten kiveä, kuitua ja puuta. Toisin sanoen on nikkaroitava työkaluja ja rakennettava ensimmäiset tönöt. On myös pidettävä itsensä ravittuna ja nesteytettynä. Tasojen karttuessa avautuu tietenkin monimutkaisempia työkaluja ja rakennuksia. Kannattaa niin ikään ryhtyä metsästämään ja kesyttämään dinisauruksia. Lopulta pelaaja rakentaa suuria tehtaita ja futuristisia varusteita kesyttäen niitä kovimpia pelin otuksia.

Ark: Survival Ascendedin merkittävin lisäys on graafinen päivitys Unreal Engine 5:lle. Ja parannus on niin suuri, että se jo yksistään oikeuttaa uuden hintalapun pelille. Tutut paikat näyttävät suorastaan tunnistamattomilta uusien yksityiskohtien myötä. Playstation 5:llä eivät vaivaa PC-version pulmat, ja kaikki vain näyttää hienolta. Sama pätee myös dinosauruksien yksityiskohtiin ja veden liikkeeseen.

Parannukset ulottuvat myös rakennuksiin. Seinien ja kattojen asettaminen on aiempaa helpompaa. Vieläkin täytyy joskus asetella paloja toisiinsa uudestaan, mutta aiemmin rakennettujen osien uudelleen käyttäminen auttaa asiaa paljon. Tukikohdan rakentamisessa seinät ovat aiempaa hieman korkeammat. Niin ikään on mahdollista rakentaa neljänneskorkuisia seiniä, mikä rohkaisee lisää luovuuteen. Käyttövalikkoa on sitäkin parannettu.

Joitakin alkuperäisen pelin bugeja on edelleen mukana, kuten valon heijastuminen pinnoista väärällä tavalla. Lisäksi dinosaurukset juuttuvat välillä kiinni pintoihin. Niin ja puisten tikkaiden ketjuun rakentaminen on aina liian vaikeaa. Jostain syystä eri kielialueille lokalisointi näyttää tehdyn varsin huonosti. Google Translate on tainnut olla kovassa käytössä ilman tarkistusta.

Tämä on mainos:

Paljon parannuksia on siis tehty, ja se pätee myös omien pelihahmojen luomiseen. Oman hahmon kehittyessä ei voi enää lisätä nopeutta. Tämä poistaa sen ongelman PvP-pelaajilta, jossa osa pelaajista panosti ainoastaan liikenopeuden kasvattamiseen. Ja huimalla vauhdilla liikkuvaan maaliin on vaikea osua. Liikeanimaatioiden määrääkin on ilmeisesti lisätty. Niin sanottuja osuma-alueita eli hit boxeja on parannettu todella merkittävästi alkuperäiseen verrattuna.

Ark: Survival Ascended ansaitsee uuden hintalappunsa. Jos siis se alkuperäinen peli jäi kokeilematta, on tämä päivitetty versio itsestään selvä hankinta. Jos taas on alkuperäisen pelin veteraani, on tämä uusi versio aikaa myöten pakollinen sijoitus, sillä Studio Wildcard näyttää hiljakseen ajavan vanhaa versiota alas.

Ark: Survival AscendedArk: Survival AscendedArk: Survival Ascended
Ark: Survival AscendedArk: Survival Ascended
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Suuresti paranneltu grafiikka, kaikki alkuperäisen hauskuus on tallella
-
Bugit, julkaisussa ei ole mukana alkuperäisen pelin laajennuskarttoja, huonosti tehty lokalisaatio eri kielille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä