Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Arcane

Arcane (Netflix), 1. kausi

Riot Gamesin animaatio saattaa olla parasta, mitä Netflixiin on saatu vuonna 2021.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Riot Gamesin League of Legends -animaatio Arcane starttasi Netflixissä heti, kun vuoden 2021 League of Legends World Championship oli saatu päätökseen. Jaksoja on tullut hiljakseen linjoille, ja nyt ensimmäinen kausi on saatu päätökseen. Runeterran maailma aukeaa katsojille aivan uudella tavalla.

Vierekkäiset kaupunkivaltiot Piltover ja Zaun ovat tarinan keskiössä, ja menoa tarkastellaan pelin tunnetuimpien Champions-hahmojen näkökulmasta. Meno on tummasävyistä muistuttaen koko ajan monimutkaisesta sosioekonomisesta tilanteesta, sillä vastakohta varakkaan Piltoverin ja slummisen Zaunin kesken ei voisi olla suurempi. Näin katsoja tulee nähneeksi pelin Champions-hahmot aivan uudella tavalla, ja siellä tarinan lopussa heistä tulevatkin ne, joina heidät tunnetaan Summoner's Riftissä.

HQ

Suurin osa tarinasta pyörii siskosten Vinin ja Jinxin ympärillä, jotka etääntyvät toisistaan jopa kokonaan vastakkaisille puolille. Toinen pyrkii estämään täysimittaisen sodan Piltoverin ja Zaunin kesken, kun taas toinen pyrkii sen käynnistämään. Kuvio alkaa pienestä, mutta pian päädytään selvästi isompiin tapahtumiin.

Tämä on mainos:

League of Legendsin mittakaava on isompi, ja niin on Arcanenkin. Käsittelyssä on joukko henkilöhahmoja keskinäisine vuorovaikutuksineen. Melkein kaikkiin pelissä heränneisiin kysymyksiin vastataan joko suoraan tai viittaamalla. Ruudulla nähdään muitakin tunnettuja Legends-hahmoja, kuten Ekko ja Heimerdinger.

Kaikenlaista tarinaa henkilöhahmoineen on siis hyvin runsaasti, ja se on Arcanen paras osuus. Mikäli League of Legends ei ole entuudestaan tuttu, on Arcanen sisäistäminen melkoinen urheilusuoritus. Onneksi Arcane yksinkertaistaa kaikkea merkittävästi, jolloin Runeterran maailma ei ole ihan niin monimutkainen ymmärtää.

Arcane
Riot Games

League of Legendsin faneille taas Arcane on mitä parhainta viihdettä, joka kunnioittaa lähdemateriaaliaan siirtäen sen onnistuneesti uuteen muotoon. Uusille katsojille taas Arcane on lähtökohta, jolla pääsee sitten syvemmälle pelin maailmaan.

Tämä on mainos:

Vikoja on hankala löytää, niin hyvin se on tehty. Animaatiojälki on mahtavaa, näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, ja tarina kulkee hyvällä otteella alusta loppuun saakka. Tylsiä hetkiä ei ole. Ihan vielä en uskalla julistaa Arcanea kaikkien aikojen parhaimmaksi TV-sarjaksi, mutta lähellä ollaan jo nyt.

Katsomista voi suositella niin untuvikoille kuin League of Legendsin faneillekin, sillä tässä on ehkä Netflixin parasta viihdettä vuonna 2021.

ArcaneArcaneArcane
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä