Suomi
Gamereactor
arviot
Arcana Heart 3

Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!!

Arc System Works siirsi PC:lle jälleen yhden vanhan tekeleensä, jota moni pelaaja tuskin edes on kaivannut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

BlazBlue- ja Guilty Gear -sarjoistaan tuttu Arc System Works julkaisi syyskuun lopulla Steamiin vuonna 2009 kolikkopelihalleihin saapuneen ja 2011 kotikonsoleille ilmestyneen tyttöenergiaa pursuavan Arcana Heartin kolmannen osan. LOVE MAX!!!!! ei oikeastaan poikkea nimen lisäksi juurikaan vanhasta, sillä kaikki sen mainostamat ominaisuudet löytyvät konsoliversiosta. Tämän vuoksi arvioni keskittyy pääasiassa PC-versioon ja sen porttaukseen; neljän vuoden takainen konsoliarvio on yhä pätevä.

Pikainen kertaus on kuitenkin paikallaan. Arcana Heart 3 on tappelupeli, jossa vähäpukeiset alaikäiset tytöt kamppailevat toisiaan vastaan käyttäen Tarot-korteista tuttuja jumalvoimia apunaan. Pelin monipuolinen hahmokaarti (23 tyttöä + 23 jumalvoimaa) luo oman erikoisuutensa, sillä yksikään hahmo ei tunnu kopiolta toisesta taistelijasta. Peli keskittyy pitkälti ilmataisteluihin, sillä jokainen hahmo kykenee hyppäämään noin parinkymmenen metrin korkeuteen, ja Homing-napin avulla voi hakeutua kohtisuoraan vetämään vastustajaa turpaan.

Arcana Heart 3Arcana Heart 3

PC-julkaisussa ongelmilta ei kuitenkaan vältytty. Esimerkiksi alkuvalikossa ei ollut lainkaan ohjeita niille harvoille, jotka pelaavat tappelupelejä näppäimistöllä. Kun pelaajaa kehotettiin painamaan A-nappia mennäkseen eteenpäin, ei valikossa kelvannutkaan Enter. Eikä BlazBluesta tuttu TAB. Summanmutikassa paineltujen näppäimien jälkeen selvisi, että tarkoituksena on painaa joko U-näppäintä tai numeronäppäimistön seiskaa. Lisäksi 1920x1080-resoluutio oli vain venytetty 1280x720-resoluutiosta, jonka myötä tekstit ja kuvat olivat hyvin sumeita. Myös näppäinasettelut olivat rajalliset, sillä liikkumisnäppäimiä ei voinut vaihtaa lainkaan. Nämä ongelmat kuitenkin korjaantuivat hyvin nopeasti, sillä versio 1.01 julkaistiin vain päivää myöhemmin.

Kuten käännökseltä voi odottaa, tulevat konsoliversiosta tutut ongelmat jälleen esille. Aitoa laajakuvatilaa ei ole, vaan reunoja täyttävät korkean resoluution animetytöt. Tästä huolimatta 2D-hahmot ovat täyttä pikselimössöä, eikä sitä voi edes kutsua tyylikkääksi, kun taustalla olevat maisemat ovat pääroolissa olevia tappelutyttöjä nätimpiä.

Tämä on mainos:

Verkkopeli toimii moitteettomasti, ja jopa kaukaa nousevan auringon maasta tulevat vastustajat eivät tuota verkkokoodille ongelmia. Totta kai viivettä esiintyy silti, mutta en törmännyt kertaakaan ongelmiin tämän vuoksi. Valitettavasti verkossa pelaavia ihmisiä ei montaa ole kerralla paikalla, joten rökitystä saa aina samoilta naamoilta. Lisäksi välillä joutuu odottamaan parikin minuuttia, ennen kuin peli heittää uudestaan samaa vastustajaa vastaan.

Loppujen lopuksi Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!! on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen tappelupelikokonaisuus, joka tuskin kuitenkaan kiinnostaa länsimaisia pelaajia. Ainoastaan japaninkielinen ääninäyttely jättää myös hahmojen välisen tarinan pitkälti pimentoon. Lisäksi peli ei ole lainkaan aloittelijaystävällinen; ohjeita useisiin erikoismekaniikkoihin ei löydy pelistä tai tiedostoista mistään, joten pelaaja joutuu turvautumaan pitkälti Googlen ihmeelliseen maailman. Kaiken kruunaa se, että Alt-Tabin käyttö pelin aikana saa pelin heittämään häränpyllyä. No ainakin musiikit ovat taattua laatua.

Arcana Heart 3
HQ
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Yhä mielenkiintoiset mekaniikat
-
Karmea konsolilta siirtäminen, ei aloittelijaystävällinen, sopii heikosti länsimaalaiselle yleisölle.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arcana Heart 3Score

Arcana Heart 3

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Anime- ja taistelupeliriippuvuuden lievittämiseen, nautittava ulkoisesti kolme kertaa viikossa.Ladataan seuraavaa sisältöä