Suomi
Gamereactor
ennakot
Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy vaikuttaa hyvältä

Toistaiseksi Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy ei vaikuta laiskalta remasteroinnilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy ja The Great Ace Attorney Chronicles ovat ulkona, joten seuraavaksi Capcomilta on tulossa Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy. Kolmikko kokoaa yhteen sarjan neljännen, viidennen ja kuudennen osan. Pääsin kokeilemaan jokaisen pelin kahta ensimmäistä jaksoa.

Ace Attorney on siis puoliksi salapoliisinen seikkailupeli, ja puoliksi lakitupasimulaattori. Sarja alkoi satiirina japanilaisesta oikeusjärjestelmästä, ja pelissä syytetty oletetaan syylliseksi, kunnes toisin todistetaan. Pelaajan on puolustusasianajajana osoitettava puutteita tai ristiriitoja ristikuulustellessaan todistajia näyttöä esitellen. Tätä näyttöä kerätään itse. Henkilöhahmot ovat värikkäitä, ja seurauksena on runsaasti huumoria ja hulvattomia tilanteita.

Neljännessä pelissä Apollo Justice: Ace Attorney esitellään uusi päähenkilö Apollo, ja aiemmin pääosassa loistanut Phoenix Wright on nyt sivuroolissa. Phoenix Wright päätyy jopa murhasta syytetyksi Apollo Justicen ensimmäisessä jutussa. Viidennestä pelistä eteenpäin kaksikko vaihtelee pääosassa. Ja kun henkilöhahmoja on enemmän ja oikeusjutut pidempiä, Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy tarjoaa sisältöä enemmän kuin aiemmat kokoelmat.

Tämä on mainos:

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy on hyvä aloituspiste uusille pelaajille. Aloittava Apollo Justice: Ace Attorney aloittaa pitkälti alusta uusine henkilöhahmoineen. Lisää uusia ja vanhojakin tuttuja laitetaan mukaan ajan kanssa, mutta heidät esitellään aina asianmukaisesti. Itse oikeuskäsittely tapahtuu seitsemän vuotta Ace Attorney Trials and Tribulationsin jälkeen. Juttu muuttuu nopeasti valheiden ja ristiriitojen sotkuksi. Onneksi kuitenkin ratkaisut ovat yleensä loogisempia kuin aiemmassa trilogiassa. Yritys ja erehdys ei ole enää tarpeen. Muutkin oikeusjutut ovat vastaavalla tavalla hiottuja.

Jokaisen pelin kaksi ensimmäistä juttua esittelevät myös niitä uusia pelimekaniikkoja. Apollo pystyy paljastamaan valheet ruumiinkielestä, ja Athena Cykesin "Mood Matrix" paljastaa ristiriidat lausunnon ja tunnetilojen välillä. Ace Attorney - Spirit of Justicen Divination Séance puolestaan nojaa siihen yliluonnolliseen. Pelattavuutta auttaa viidennestä pelistä eteenpäin vähennys eikä lisäys, sillä ympäristön todisteet on rajattu vain avainkohtauksiin. Tämä auttaa sitä salapoliiseilua ja sujuvoittaa pelin rytmitystä.

Uuden kokoelman pohjana ovat Nintendo DS:n ja Nintendo 3DS:n pelit, jotka kääntyvät mukavasti isolle ruudulle. Henkilöhahmot ovat ilmeikkäitä ja taustoissa on paljon erilaisia yksityiskohtia. Mutta jopa kovan luokan PC:llä peli rullaa välillä tahmaisesti myös pelin valikoissa. Lisäksi PC:llä pelaaminen hiirellä ja näppäimistöllä on kankeaa.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy vaikuttaa olevan oiva paketti. Ulkoisesti peliä on päivitetty, kaikki lisämateriaalit ovat nyt mukana lisämateriaaleja unohtamatta. Julkaisu tapahtuu 25. tammikuuta 2024 PC:lle, Nintendo Switchille, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Tämä on mainos:
Apollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney Trilogy
Apollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney TrilogyApollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä