Suomi
Gamereactor
ennakot
Apex Legends

Apex Legends: Season 7 - Ascension

Nyt lähdetään ilmassa olevaan Olympus-kaupunkiin uskomattoman astrofyysikon, Horizonin, saappaissa tällä kaudella

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Apex Legendsin uusi kausi on alkanut, ja kuten odotettavissa oli, mukana on kokoelma uutta kivaa kokeiltavaksi. Ascension on uuden kauden nimi, ja pääsin taannoin näkemään ennakkoon tätä kautta. Pääsin kokeilemaan uutta hahmoa, uutta karttaa ja uutta ajokkia itse. Pidän itseäni melkoisen pätevänä videopelaajana, mutta kohtaamani pelaajat olivat taitotasoltaan aivan toista maata. Hauskaa minulla silti oli. Saattaa olla, että uusin Apex Legendsin kausi tulee olemaan se paras.

Mitä siis on tulossa? Uusi legend Horizon on mahtava astrofyysikko, joka on erityisen pätevä painovoiman kanssa. Horizonin taustatarinaa varjostaa tragedia, vaivannäkö ja pyyteetön rakkaus. Hän ryhtyi ratkomaan kotiaan Outlandsia riivaavaa energiakriisiä. Tehtävä vei hänet tähtiin etsimään voimakkaita kristalleja, joita löytyy mustien aukkojen läheltä. Entisen kollegan suorittaman petoksen jälkeen Horizon onkin avaruuteen juuttuneena, ja vain kristallien voiman avulla pako saattaa olla mahdollinen. Pako onnistuu loikkaamalla ajassa eteenpäin 87 vuotta tavalla, jota en ymmärrä. Kotona hän löytää taivaalla leijuvan kaupungin Olympus, mutta Horizon ei löydä pojastaan jälkeäkään.

Apex Legends
Tämä on mainos:

Horizonin keinovalikoima perustuu muiden pelaajien hallintaan, ja korkeuserojen hyödyntämiseen. Passive Spacewalk antaa lisää kontrollia ilmassa, ja maahan laskeutuessa liikkeestä menetetään muita pienempi osa. Tactical Gravity Lift pystyy "boostaamaan" Horizonia liittolaisineen ilmaan, jolloin saavutetaan tärkeä korkean paikan etu. Kykyä voi käyttää myös pahiksien siirtämiseen, ja näin pakottaa heidät epäedulliseen asemaan. Tai sitten vain pitääkseen pahikset poissa Horizonin itsensä luota. Ultimate Black Hole on sitten juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Horizon muodostaa pienen version mustasta aukosta, joka hidastaa pelaajien liikkumista, ja sulkee sisäänsä ytimeen juuttuneet helpoiksi maaleiksi.

Kun Horizonin kaikki kyvyt yhdistyvät, ne toimivat hyvin yhteen keskenään. Gravity Lift pelaa yhteen Spacewalkin kanssa, ja Black Hole on sitten se kirsikka kakussa. Tämä legend on mitä ilmeisimmin hyvin tehokas oikeissa käsissä, mutta tarvitseeko olla poikkeuksellisen taitava pelatakseen Horizonilla? Ehdottomasti ei.

Apex Legends

Toinen iso lisäys on uusi kartta Olympus, joka siis on taivaalla leijuva kaupunki. Kartta on hieman erilainen verrattuna Apex Legendsin muuhun tarjontaan, koska sen tapa käyttää negatiivista tilaa on mielenkiintoinen. Olympuksessa ei ole lainkaan vuoria, tai kallionkielekkeitä, vaan ainoastaan tyhjää eri paikkojen välillä. Ja näihin väleihin voi toki pudota ja kuolla. Lisäksi Olympus on suunniteltu uuden ajokin käyttöä silmällä pitäen. Kartalla on siis luvassa kauniita aukeita, teollisuuskomplekseja ja singulariteetti nimeltä The Rift. Toisin sanoen teleporttaus toiselle puolelle karttaa onnistuu, ja se maksaa hieman terveysmittaria käytettäessä Phaserunner-järjestelmiä.

Tämä on mainos:

Uusi ajokki Trident on ensimmäinen laatuaan Apex Legendsissa. Kyseessä on kolmen istuttava laite, jolla pystyy liikkumaan nopeasti pitkiä matkoja. Autolla ei taistella, eikä sillä voi vahingoittaa tai tappaa pahiksia. Edelleen ajokkia ei voi tuhota tulittamalla sitä, vaan tehty vahinko jakautuu tasaisesti kaikkien mukana olevien kesken. Tämä siis olettaen, ettei satu osumaan suoraan johonkin tiettyyn matkustajaan. Tridentiin saa mukaan joitakin lisäominaisuuksia, kuten Gibraltar's Shield ja Caustic's Gas Traps. Pääasiallinen tarkoitus ajokille on kuitenkin paikasta toiseen liikkuminen, ja näin rohkaistaan pelaajia liikkumaan kartalla monipuolisesti.

Apex Legends

Season 7 tuo mukaan myös Clubs-toiminnon. Kyseessä on eräänlainen klaanijärjestelmä, jonka tarkoitus on luoda tiiviimpiä yhteisöjä Apex Legendsiin. Clubs voi olla yksityinen tai avoin kaikkiaan 30 pelaajalle. Paikassa on hyvä sosialisoitua ja etsiä pelikavereita. Tarkoitus on auttaa niitä, jotka yleensä pelaavat Apex Legendsiä yksin. Clubs on ristiin pelattava, ja mukana on sopimattoman sisällön suodin. Toisin sanoen peliympäristön pitäisi olla kaikkia osallistujia kunnioittava.

Se viimeinen iso uusi asia on uusittu Battle Pass, ja nyt kokemustasojen karttuminen on aiempaa selkeämmin ymmärrettävissä. Nyt haasteista ansaitaan tähtiä, joista jokainen kattaa uuden Battle Pass -tason: ansaitse 10, ja ansaitse uusi taso. Haasteet ovat niin ikään aiempaa helpompia löytää ja seurata niiden suorituksen etenemistä. Nyt haasteita näkee vaikka omalla ruudulla, jos sellaista haluaa.

Apex LegendsApex Legends

Apex Legends: Season 7 - Ascension tuo mukanaan niin paljon uutta, että on hankalaa olla innostumatta tarjonnasta. Lisäksi peli saadaan Steamiin, ja mukana on ristiin tallentaminen Originin kanssa. Ja toki peli on pelattavissa myös uuden sukupolven konsoleilla taaksepäin yhteensopivuuden turvin. En ole se maailman paras Apex Legendsin pelaaja, mutta hauskaa aikaa on tiedossa. Season 7 starttasi 4. marraskuuta kaikilla alustoilla.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä