Suomi
Gamereactor
arviot
Apex Legends

Apex Legends (Nintendo Switch)

Onko Panic Button tehnyt sen taas?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Respawn Entertainment ja Panic Button ovat julkaisseet Nintendo Switchille Apex Legendsin. Mukana on kaikki se, mitä on julkaistu PC:lle, Playstationille ja Xboxille sisällön osalta. Mielenkiintoista onkin, miten Switch pärjää teknisesti verrattuna muihin alustoihin. En keskity juurikaan siihen, mitä uutta menossa oleva Apex Legendsin kausi sisältää.

Heti on sanottava, että peliin pääsemiseksi Switchillä on edessä varsin mittava tunnistautuminen. Ensin on luotava tai linkitettävä se oma EA-tili, ja minun täytyikin ensin luoda uusi salasana Originiin ennen pelaamisen aloittamista. Sen jälkeen ruudulla näkyykin kahdeksannen kauden video, joka näyttää melko hyvältä niin isolla ruudulla kuin käsikonsolimuodossakin.

HQ

Apex Legends pyörii isolla ruudulla tasolla 720p, ja käsikonsolimuodossa 576p. Ruudunpäivitys pysyttelee koko ajan mukavassa 30 ruudun sekuntivauhdissa. On ehdottoman suositeltavaa pelata isolla ruudulla, sillä käsikonsolityylillä peli on varsin karmean näköinen. Isolla ruudulla peli on kohtuullisen näköinen, mutta muihin alustoihin verrattuna havaittavan paljon vaatimattomampi. En koskaan odottanutkaan Switch-version olevan samalla tasolla kuin muilla alustoilla, mutta käsikonsolimuodossa pelaamista on todellakin syytä välttää. Pelimaailma näyttää sumealta, eikä pienikokoinen ruutu auta asiaa.

Tämä on mainos:

Suurin ero on tietenkin ruudunpäivitys. Jos pelaa lähinnä Switchillä, ei asiaa niin huomaa, mutta muihin alustoihin verrattuna eron huomaa juurikin ruudunpäivityksessä. Ajoittain pelaaminen tuntuu melkein diashow'lta, ja varsinkin ristiin pelaamisen kanssa huomaa olevansa pulassa, jos vastaan tulee partiollinen PC-pelaajia 144 Hz monitoriensa kanssa.

Apex Legends

Ohjauksen puolesta Apex Legends toimii hienosti Switchillä riippumatta siitä, valitseeko pelata joy-coneilla vaiko Pro Controllerilla. Totuttelu A-, B-, X- ja Y-nappien sijoitteluun vie silti aikansa. Gyroskooppinen ohjaus on sitten ihan oma lukunsa. Teoriassa idea on mielenkiintoinen, mutta käytännössä aivan karmea. Osoittamisen voi siis tehdä liikuttamalla joy-conia tai Pro Controlleria fyysisesti, ja ensimmäiset kymmenen minuuttia tässä onkin oma uutuudenviehätyksensä. Nopeasti kuitenkin käy selväksi, että toiseksi jää niin analogitateilla kuin hiirellä tähtäävillekin. Ja jos ei gyroskooppista ohjainta kytke erikseen kokonaan pois päältä, saa jatkuvasti ilmoituksia ominaisuudesta. Tämä muuttuu nopeasti ärsyttäväksi, ellei sitten halua pelata Apex Legendsiä tyystin fyysisesti liikkumatta.

Apex Legends
Tämä on mainos:

Parasta Switchin Apex Legendsissa on se, ettei sen pelaaminen edellytä Nintendo Switch Onlinen tilaajana olemista. On silti edelleen pakollista luoda ja/tai linkittää se oma Origin-tili Nintendon tilin kanssa. Niin ikään ristiin pelaaminen on oletusarvoisesti päällä, joten pelaaminen onnistuu myös joko Playstationilla, Xboxilla tai PC:llä olevien kavereiden kanssa. Suosittelen kuitenkin kytkemään ristiin pelaamisen pois päältä, ellei sitten aio pelata yhdessä muilla alustoilla olevien kavereiden kanssa. Muuten turpaan tulee niin että tukka lähtee. Alustojen välistä ristiin tallennusta pelissä edistymisen osalta ei vielä ole, ja sama pätee muihinkin alustoihin Apex Legendsissä. Jos siis valitsee aloittaa Switch-versiolla pelaamisen, ei muualla tehtyä edistystä saa mukaansa.

Apex Legends on edelleen yksi jännittävimmistä Battle Royale -peleistä, ja Panic Button on kääntänyt pelin Switchille siedettävässä kunnossa, jos siis muistaa pelata isolla ruudulla. Käsikonsolimuodossa pelaaminen on sanalla sanoen kylmää kyytiä lukemissa 576p. Lataaminen kannattaa ihan kokeilunkin vuoksi, sillä Nintendo Switch Online -tilausta ei vaadita pelaamiseen. Jos siis tilaa on 25 gigan verran, voi testaamista suositella. Jos ei muuta niin kokeillakseen eroa muiden alustojen ja Switchin kesken.

HQ
Apex Legends
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Isolla ruudulla pelattuna homma toimii hyvin, ei vaadi Nintendo Switch Online -tilausta, kaikki sisältö on mukana
-
Käsikonsolimuodossa pelaaminen on tuskallista, suuri latauskoko, ruudunpäivitys selvästi alempi kuin muilla alustoilla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä