Suomi
Gamereactor
laitearviot

AOC U27P2

Näyttö muuhun kuin pelikäyttöön

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
AOC U27P2

P2 on AOCin tämän kesän uutuusnäyttösarja, mikä koostuu business-käyttöön tarkoitetuista näytöistä. Malleja sarjassa on kokonaisuudessaan kymmenen, joista testissä on 27", IPS-paneelillinen 4K-resoluutiota tarjoava U27P2.

Siro, alle sentin raameilla sivuista ja yläreunasta varustettu näyttö, on kaunis näky ja vaivaton koota. Agon-sarjan kolmipiikkisiin jalkoihin nähden tasainen suorakulmio tuntuu virkistävältä vaihtelulta. Painopiste on suoraan näytön alla, ja näin näytön etureunan eli paneelin voi sijoittaa noin 15 cm päähän seinästä. Kääntöpuolena jalan etureuna kurkistaa paneelia pidemmälle muutaman sentin matkalta katsojaansa kohden.

Liitäntöinä näytössä on DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, neljä USB-A 3.2:sta sekä 3,5 mm RCA-liitäntä niin sisään kuin ulos. P2 sarjaa mainostetaan USB-C:llä, mutta todellisuudessa liitäntä puuttuu kahdesta mallista, joista U27P2 on toinen. Näytössä on myös 2 W sisäänrakennetut, hyvin heikkolaatuiset, kaiuttimet.

Tämä on mainos:

Pelinäyttöihin tottuneena 60 Hz virkistystaajuuden liike hiirenkursorista alkaen tuntuu vanhanaikaiselta ja jopa pätkivältä. Käytännössä videoita katsellessa ongelma unohtuu hetkessä, eikä asialla ole tuottavuuskäytössä juuri minkäänlaista merkitystä. Pelikäytössä ongelman huomaa erityisesti silloin, kun kone jaksaisi pyörittää pelejä 4K:lla yli 60 Hz ruudunpäivitysnopeudella, mutta rajaavaksi tekijäksi tuleekin näyttö. VRR eli vaihtelevan virkistystaajuuden tuki on matkassa, joka tekee pelikokemuksesta miellyttävämpää erityisesti ruudun päivityksen jäädessä alle 60:n.

Näyttöä hallitaan oikean alalaidan kontrollipainikkeiden avulla. Sijainti johtaa pieneen käytännön ongelmaan, sillä nappuloiden painaminen kääntää näyttöä painallusten yhteydessä. Liikettä tapahtuu myös "pivot-akselin suhteen" eli rakenne tuntuu kokonaisuudessaan heiveröiseltä. Painikkeiden sijoittaminen keskemmälle tai kääntymisherkkyyden kiristäminen olisi korjannut asian. Nyt painikkeita painaessa on syytä käyttää apuna toista kättä tai vähintään ottaa puristusote näytön alareunasta siten, että muut sormet pitävät näyttöä paikoillaan liikkeen estämiseksi.

AOC U27P2

Hallintapaneeli on vanhanaikaisen oloinen, mutta ajaa asiansa. Harmillisesti näyttöä ei ole tehdaskalibroitu, joten tuunaamalla saavuttaa paremman lopputuloksen kuin paketista nostettuna. Lähtötilanne ei kuitenkaan ole katastrofaalinen.

Tämä on mainos:

IPS-paneeli toistaa värit erittäin nätisti ja katselukulmat ovat erinomaiset. Mustan taso jää pykälän verrokkina toimivasta VA-paneeli Asus ROG Swift PG43UQ:sta. U27P2:sta erottaa myös kulmien ja reunojen kevyttä pilveilyä eli valovuotoa, mitä ei toisaalta ilman tummaa näytettävää kuvaa huomaa laisinkaan. 4 ms G2G-vasteajan kanssa rajallinen 60 Hz virkistystaajuus käy selvästi rajaavammaksi tekijäksi kuin pikselien vastenopeus.

Pelikäyttöön U27P2 ei ole omillaan alhaisen virkistystaajuuden tähden, mutta siroksi työjuhdaksi se sopii hyvin. Hyvät katselukulmat ja värit tekevät siitä oivan kakkosnäytön pelaajallekin. Korkeaa pikselitiheyttä tarjoava 4K-näyttö vaihtaa omistajaa edullisimmillaan Suomessa 350-400 euron hintaan. Arvosanassa ei ole rankaistu pelikäyttöön sopimattomuudesta. Pelaajan kannattaa suosiolla katsoa korkeamman virkistystaajuuden näyttöjä, joita AOCillakin on tarjonnassaan reippaasti.

AOC U27P2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
4K, jalka, siro, erinomaiset värit, katselukulmat, mekaaniset säädöt, VRR eli G-Sync-yhteensopiva ja AMD FreeSync
-
Hallintapainikkeiden painaminen liikuttaa näyttöä, 60 Hz pelikäytössä, ei USB-C:tä, sisäänrakennetut kaiuttimet, painikkeet eivät ole valaistuja, paneelin nurkkien valovuoto, ei tehdaskalibroitu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä