Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (4K) unohtaa, mikä teki sen päähenkilöistä erityisiä

Muurahaisena muiden tarinassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Paul Ruddin esittämän Ant-Manin kolmas oma elokuva vie hänet kumppaneineen entistä pienempiin ympyröihin aina Kvanttimaailmaan asti. Pikkuruisessa ympäristössä tapahtuu kuitenkin isoja asioita, sillä Marvelin seuraava Iso Paha eli Kang Valloittaja käynnistelee siellä operaatiotaan. Erikoisessa ympäristössä tapahtuva efektimelskaaminen ei valitettavasti hyödynnä Muurahaismiehen ja Ampiaisen erikoisuuksia juuri ollenkaan, ja sankarit voisi korvata lähes kenellä tahansa. Juoni on samalla alistettu lähes täysin Marvel Cinematic Universen isompien kuvioiden palvelukseen, ja tuntuu ennemmin Kangin kuin Ant-Manin tarinalta.

Kaksi edellistä elokuvaa käyttivät Ant-Manin erikoisia ominaisuuksia erinomaisesti hyödykseen. Tämän rikoshistoria ja vaikea elämäntilanne on Quantumaniassa täysin unohdettu ja ikävät jutut ratkottu disneymäisellä keveydellä. Ja kun toiminta on siirretty oikean elämän esineistöstä ja ympäristöistä höpöhöpömaahan, pieneksi muuttuminen ei tunnu enää samalta, vaan muistuttaa perinteistä efektimättöä kaikilta osin. Poissa ovat hyökyaallolta pakoon juokseminen kylpyammeessa tai eeppinen taistelu lasten rautatielelun päällä. Muurahaiset itse eivät näy ruudulla juuri sen enempää.

Tarina etenee tutun turvallisia reittejä: ensin siirrytään Kvanttimaailmaan, tutustutaan sen otuksiin, kohdataan pahis, varustaudutaan ja lopulta taistellaan vastakkain. Kaava on nähty tuhannet kerrat eivätkä sinänsä pätevät näyttelijäsuoritukset pysty sitä pelastamaan. Dialogilla ja tapahtumilla on myös ongelmia nivoa Ruddin erinomaiset koomiset kyvyt ja varsin synkkä alavire yhteen, ja kolmososa onkin lopulta trilogian vakavin. Evangeline Lillyn Wasp saa tällä kertaa sentään hieman enemmän ruutuaikaa, mutta hahmo itsessään on edelleen kovin yksioikoinen.

Tämä on mainos:

Ant-Man and the Wasp: Quantumanian suurin ongelma on sen identiteetti. Kaikki mikä teki Ant-Manista mielenkiintoisen ja erityisen, on hävitetty osittain tai kokonaan niin supersankarin kuin tavallisen ihmisen ja isänkin osalta. Kangin tarina pohjustetaan ihan mukiinmenevästi, mutta jättää vielä valtavasti kysymysmerkkejä, joita MCU haluaa varmastikin avata tulevien elokuvien myötä. Tämä kiinnostanee varmasti kaikki isot Marvel-elokuvat katsovia, mutta omana itsenäisenä teoksenaan Quantumania ei tahdo toimia sitten millään.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kivoja näkymiä, muutama hauska heitto, Kangin esittely
-
Päähenkilöt voisi korvata kenellä tahansa sankarilla, tuntuu alustukselta johonkin isompaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä