Suomi
Gamereactor
arviot
Another Code: Recollection

Another Code: Recollection, ja ikä näkyy

Ashley on ikääntynyt kunnialla, mutta pelit eivät niinkään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo DS ja Wii olivat suuria menestyksiä useiden ikivihreiden pelisarjojen ansiosta, mutta mukana oli kokeilevampaakin sisältöä. Tällaisia olivat muun muassa niin sanotut kosketuspelit, joissa otetiin ilo irti kosketusnäytöstä ja liikeohjauksesta. Yksi tällainen peli oli Another Code. Nintendo DS:lle saatiin vuonna 2005 Two Memories ja Wiille vuonna 2009 R: A Journey Into Lost Memories. Näissä peleissä yhdistettiin kaksi pelaamisen lajityyppiä: japanilainen kuvaromaani ja perinteinen osoita ja klikkaa -pelaaminen. Pääosassa nähtiin Ashley Mizuki Robbins. Another Code: Recollection on Nintendo Switchille saatu kahden pelin kiillotettu kokoelma.

Tarjolla on kauniimmalla grafiikalla ja konsolille sovitetulla pelattavuudella oleva pelipari. Osa alkuperäisistä pulmista loistaa poissaolollaan tai niitä on merkittävästi muokattu. Suurimmaksi osaksi pelatessa käytetään vain analogitatteja ja nappeja. Näin niiden alkuperäisten pelien taiasta menetetään aika paljon. Kuvakulma on kolmannessa persoonassa vapaasti käänneltävällä kameralla.

Kameran liike onkin se yksi suurimmista ongelmista. Oletuksena kamera on huomattavan hidas, mutta onneksi tätä voi nopeuttaa. Siltikään liike ei ole sujuvaa. Samaa voi sanoa valikoista ja pelin suoriutumisesta teknisesti muutenkin: hidasta on. Kaikesta tulee vaikutelma, ettei rahaa kokoelman toteutukseen ole juuri ollut. Arvostan kuitenkin lisättyä tarinaa ja uusia kerättäviä tavaroita. Nostalgisista syistä kaipaan poistettuja pulmia, mutta toisaalta ne uudet tekevät pelistä taas tuoreen tuntuisen.

Uudistuksina mukana ovat nyt Navigation Assist ja Puzzle Hints. Navigation Assist osoittaa seuraavan suunnan ja tutkimuksen paikan, kun taas Puzzle Hints antaa ensin hieman vinkkiä pulmaan, ja lopuksi ratkaisun silkkana sellaisenaan. Tämä alleviivaa pelin rentoa tunnelmaa. HD-grafiikka saa Taisuke Kanasakin taiteen elämään aiempaa paremmin.

Tämä on mainos:

Ensimmäinen peli tarjoaa kestoa noin kuudeksi tunniksi, mutta jatko-osa kolminkertaisesti sen verran. Molempien tarinat ovat hyvää tasoa, ja kaikessa on omanlaisensa tieteistyylin teema. Another Codea voi ajatella jonkinlaiseksi Life is Strangen edeltäjäksi, ja mukana on uusitussa versiossa myös ääninäyttely englanniksi ja japaniksi. Kaikesta huolimatta kokonaisuus tuntuu nykypelaajasta turhan tylsältä ja alkeelliselta.

Kokoelmaa voi suositella nostalgian nälkää poteville. Jos taas etsii vetoavia animenisia tarinoita, on vaikkapa AI: The Somnium Files kahdella pelillään parempi vaihtoehto.

Another Code: RecollectionAnother Code: RecollectionAnother Code: RecollectionAnother Code: Recollection
Another Code: RecollectionAnother Code: RecollectionAnother Code: RecollectionAnother Code: Recollection
Tämä on mainos:
Another Code: RecollectionAnother Code: RecollectionAnother Code: Recollection
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Lisää tarinaa ja joitakin uusia yllätyksiä, Ashley näyttää mahtavalta, yhdenmukainen pelikokemus molemmissa peleissä
-
Teknologinen kikkailu on poistettu, ulkomaailma on teknisesti huonosti toimiva, tarina voi tuntua typerältä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä