Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Animal Kingdom

Animal Kingdom

Tämä australialainen rikosleffa on osittain unenomainen ja aina synkeä kuvaus maailmasta jossa lakiin ja sukuun voi turvautua tasan yhtä vähän.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Teini-ikäinen Joshua on sulkeutunut nuorukainen, joka päätyy isoäitinsä ja tämän poikien hoteisiin äidin kuoltua heroiiniin. Kyseiset "pojat" sattuvat muodostamaan kohtuullisen aktiivisen rikollisjengin, eikä tämä mummoa haittaa. Joshua joutuu näin osaksi kuvioita jotka käyvät jatkuvasti sotkuisemmiksi korruptoituneiden poliisien ja huumeiden aiheuttaman vainoharhaisuuden vuoksi.

HQ
Animal Kingdom

Animal Kingdom on siitä omalaatuinen rikoselokuva, ettei edellä mainittu jengi juurikaan rötöstele siinä. Onkin tavallaan kuin olisimme aloittaneet elokuvan katsomisen sen kolmannesta näytöksestä, jossa poliisien rankoiksi käyneet otteet pakottavat jengiä kohti hiljaiseloa, ja homma alkaa hajota käsiin. Alkuteksteihin jouduttiinkin tuotantovaiheessa lisäämään kuvia ryöstöistä, jotta katsojat pääsisivät paremmin jyvälle tilanteesta.

Tästä kolmannen näytöksen fiiliksestä on kuitenkin vaikea päästä eroon. Monet elokuvan hahmoista jäävät etäisiksi tapauksiksi joihin katsoja ei pääse juurikaan tutustumaan. Joshua itsessään on äärimmäisen hankala päähenkilö, koska tämä ei juurikaan puhu tai ilmaise itseään millään muullakaan tavalla. Myönnettäköön kuitenkin että Frecheville esittää tunteellisesti jumissa olevaa nuorukaista vankalla vakaumuksella.

Animal Kingdom
Tämä on mainos:

Joshuan hiljaisuus jättää muille tilaa loistaa, ja etenkin Mendelsohn ottaa tästä kaiken irti epävakaana Pope Codyna joka on harvinaisen hyytävä hahmo. Pitkän linjan näyttelijätär Jacki Weaver on erinomainen isoäitinä, ja antaa kieroutuneen perheen matriarkasta petollisen lämpimän ja kotoisan vaikutelman. Guy Pearce puolestaan jää yllättävän vaisuksi ja mitäänsanomattomaksi etsivänroolissaan.

Animal Kingdom on voittanut runsaasti palkintoja ja saanut lukuisia ylistäviä arvosteluita osakseen. Ohjaaja Quentin Tarantino piti sitä jopa viime vuoden parhaana elokuvana. Itse en varsinaisesti lämmennyt sen eleettömälle kerronnalle, ja sen hahmojen syvyys jätti toivomisen varaa. Kyseessä on kuitenkin katsomisen arvoinen draama jonka käänteet kouraisevat parhaimmillaan syvältä.

Animal Kingdom
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
07
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Animal Kingdom

Animal Kingdom

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Australialainen rikosleffa välttää genrensä kliseet, muttei täytä niiden jättämää aukkoa täysin onnistuneesti.Ladataan seuraavaa sisältöä