Suomi
Gamereactor
arviot
Animal Crossing: New Leaf

Animal Crossing: New Leaf

Nintendon rauhallinen ja leikkisä simulaatiopeli viihdyttää edelleen, vaikka uudistukset eivät enää riitä pitämään sitä täysin tuoreena.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uusin Animal Crossing lupaa jo nimessään uuden lehden kääntämistä, ja osittain lupaus toteutuukin. Suurimmaksi osaksi liikutaan kuitenkin tutuissa ympyröissä, mitä voidaan pitää sekä vahvuutena että heikkoutena. Leppoisaa tekemistä kaipaaville peli on kuitenkin edelleen hyvä pakopaikka kaiken kiireen keskellä.

Uusi Animal Crossing sysää pelaajan harteille huomattavasti enemmän vastuuta sarjan aikaisempiin osiin verrattuna. Oma virtuaalinen minä päätyy heti saavuttuaan pienen kylän pormestariksi. Näin hienon viran haltijalta odotetaan muutakin kuin tuolin kuluttamista. Pieni ja unelias kylä täytyy nimittäin saada virkoamaan eloon. Pelkät rahalahjoitukset eivät riitä, vaan pieneltä pormestarilta vaaditaan myös luovuutta.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf

Pormestarointi on pelin suurin juttu. Omaa kylää voi kehittää rakennuttamalla sinne muun muassa uusia siltoja, penkkejä, lamppuja, suihkulähteitä ja vinon pinon erilaisia rakennuksia kuten esimerkiksi kahvilan ja poliisiaseman. Jokainen rakennusprojekti vaatii tietenkin rahaa, jota kerätään lahjoituksina kylän asukkailta. Päävastuu valmistumisesta lepää kuitenkin pormestarin uutteruuden ja anteliaisuuden varassa. Rakentamisen lisäksi omaan kaupunkiinsa voi asettaa erilaisia asetuksia. Ne vaikuttavat muun muassa siihen, huolehtivatko muut kyläläiset kukkien kastelusta ja rikkaruohojen kitkemisestä. Kaikesta tästä voi nauttia, koska vaikutusmahdollisuuksia oman kylän kehitykseen on aiempaa enemmän.

Tämä on mainos:

Peli sisältää muitakin uudistuksia, mutta kaupungin johtamisen rinnalla nämä eivät ole radikaaleja. Nook ei ole enää kaupanomistaja, vaan mantteli on siirtynyt pienille pesukarhuveljeksille Timmylle ja Tommylle. Nook hoitaa nykyisin kiinteistönvälitystoimistoa, joka huolehtii myös talojen ulkosivujen kunnostustöistä. Omaan pytinkiinsä voi nyt ostaa muun muassa erilaisia ulko-ovia, postilaatikoita ja kattoja. Happy Room Academy on nykyään Happy Home Academy, joka ottaa huomioon myös talon julkisivun. Lisäksi erilaisia fossiileja, kiinniotettavia ötököitä ja kaloja on aikaisempaa enemmän, kuten myös erilaisia hedelmiä.

Osa näistä parannuksista ei tunnu enää kovinkaan tuoreilta. Aikaisempien osien konkarit ovat jo keränneet runsaasti erilaisia fossiileja, hyönteisiä, kaloja ja vaateparsia. Väliin olisi voitu tuoda jotain erilaista. Miksei museosta löydy esimerkiksi kasvitieteellistä puutarhaa, johon olisi voinut kerätä erilaisia kasveja? Olisi ollut myös hauskaa, jos osa kasveista olisi pitänyt kasvattaa itse risteyttämällä. Sisältöä löytyy siis aikaisempaa enemmän pelin kaikilta osa-alueilta, mutta itse olisin kaivannut hieman enemmän vaihtelua. Olen tosin jo melkoinen veteraani tämän sarjan parissa, joten Animal Crossingiin ensi kertaa tutustuvat voivat jättää nurinani huomiotta.

Peli panostaa edeltäjiään vahvemmin myös yhteisöllisiin ominaisuuksiin. Omasta kylästään voi kyhätä mainosmaisen unen, jonka voi lähettää kavereilleen. Kapteenin paatilla pääsee nykyään myös pienelle saarelle, jossa pelaajat voivat viettää yhdessä aikaa. Happy Home Academy tarjoaa sisustamisen inspiraatioksi myös näköisversioita kavereiden taloista. Arviokappaleessa en valitettavasti pystynyt testaamaan kaikkia nettiominaisuuksia, joten en uskalla kommentoida niitä enempää.

Animal Crossing: New LeafAnimal Crossing: New Leaf
Tämä on mainos:

Ulkoasultaan peli on yksinkertaisesti kaunis. Maailma pursuaa värejä ja yksityiskohtia ja kolmiulotteisuus sopii siihen täydellisesti. Musiikit ovat leikkisiä ja K.K. Sliderin sävellykset saavat edelleen pienen tanssijalan vipattamaan. Pelin ulkoasussa on kuitenkin yksi asia, joka jäi vaivaamaan minua. Pelihahmo ja kaikki eläimet ovat nimittäin kasvaneet roimasti viime pelistä. Nyt ne ovat realistisemman näköisiä, mikä ei ole mielestäni hyvä asia. Olisin halunnut, että kaikki olisivat edelleen humoristisen isopäisiä ja söpöjä eläimiä. Nyt osa asukkaista näyttää ihmisiltä, jotka olisivat pukeneet päälleen eläinasun. Tämä ei ole mielestäni söpöä, vaan hieman pelottavaa.

Animal Crossing: New Leaf tuo mukanaan pormestarina olemisen haasteen ja lukuisia uusia yhteisöllisiä ominaisuuksia. Tämän pelaajan sydäntä se ei onnistunut kuitenkaan valloittamaan. Syynä ovat turha "aikuistaminen" ja yksinpeliin liittyvien uudistusten vähäinen määrä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei kyseessä olisi todella hyvä peli. Varsinkin sarjaan vasta tutustuville se tarjoaa edelleen kymmeniksi, ellei jopa sadoiksi tunneiksi rauhallista ja väkivallatonta viihdettä.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kauniin näköinen, pormestarina olo on mukavaa, sisältää paljon tekemistä, yhteisöllisiin ominaisuuksiin on panostettu entistä enemmän
-
Sarjan konkareille uudistuksia on liian vähän, eläimet ovat kasvaneet aikuisiksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Animal Crossing: New LeafScore

Animal Crossing: New Leaf

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Nintendon rauhallinen ja leikkisä simulaatiopeli viihdyttää edelleen, vaikka uudistukset eivät enää riitä pitämään sitä täysin tuoreena.



Ladataan seuraavaa sisältöä