Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Angry Birds Space

Angry Birds Space

Rovion vihaiset linnut ovat täällä taas. Tällä kertaa siat kokevat siivekkäiden vihan avaruudessa. Kantaako lento kosmisissakin maisemissa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Angry Birds ei enää tässä vaiheessa esittelyjä pahemmin kaivanne. Maailman suosituin peli on suomalaiselle Roviolle sen luokan jättimenestys, että oksat pois. Vihaisten lintujen maailmanvaltaus on kulkenut toistaiseksi eri teemoissa jämäkästi maan kamaralla, eikä itse pelimekaniikkaan ole muutamaa uutta pulua lukuun ottamatta tullut juurikaan uutta. Avaruuden valloitus muuttaa kuitenkin paljon, muttei kaikkea. Ja hyvä niin.

Angry Birds Spacessa paikalla ovat edelleen tuttu ritsa, pillastuneet linnut ja vihreät, munia ryöstävät siat. Avaruus tuo kuitenkin mukanaan lukuisia uudistuksia kaavaan. Tylsän tasaisen painovoiman sijaan jokaisella planetoidilla on oma painovoimakenttänsä, joka vetää lähestyviä kappaleita kohti sen "ilmakehään" saavuttaessa. Viilattu ja yllättävän tarkka fysiikkamoottori pysyy hyvin perässä lukuisien kappaleiden liukuessa läpi avaruuden tai jysähtäessä keskelle sikojen rakennelmaa.

Planeetan kamaralla saakin sitten pelätä putoavia kappaleita. Ilmakehän ulkopuolella siat taas viihtyvät herkästi poksahtavissa kuplissa. Koska planetoidien vetovoimaa on vaikea muuten hahmottaa, pieni pätkä lentorataa piirretään pelaajalle valmiiksi. Lintukatras on myös kokenut kasvojenkohotuksen. Suurimpina uudistuksina Laserlintu, jonka lentokohteen voi vapaasti valita tökkäämällä kohdetta, sekä Jäälintu, joka muuttaa inhottavan kestävät rakennusmateriaalit hauraaksi jääksi.

Angry Birds Space
Tämä on mainos:

Jokaisella Angry Birds Spacen 60 kentästä (ja vaikeammista, erikseen ostettavista Danger Zone -kentistä) on yleensä jokin juju. Lintujen erikoisominaisuuksia hyödyntämällä vaikealtakin vaikuttava sekametelisoppa avaruudessa leijuvia ja maan pinnalla kyyhöttäviä saparoeläimiä saadaan kuriin. Kikan keksiminen ja onnistunut hyödyntäminen palkitaan useimmiten kolmen tähden suorituksella. Kavereiden kanssa voi myös vertailla pistemääriä Game Centerin kautta. Hyvien pistepottien saaminen kentästä on välillä hieman mustaa magiaa, sillä kaksi lähes identtistä suoritusta voidaan arvioida hyvinkin erilaisin tuloksin. Lisäksi tarkka tähtääminen iPhonen ruudulta on välillä hieman haastavaa, mutta pelin luonteen takia se sopii allekirjoittaneen mielestä paremmin tasku- kuin laukkuomenalaitteelle.

Angry Birds Space on erittäin onnistunut uudistus Vihaisten Lintujen sarjaan. Se tuo samalla paljon uutta pelattavaa ja kokeiltavaa, muttei tee liian riuskaa irtiottoa massiivista suosiota niittäneestä kaavasta. Kenttä tai pari menee edelleen vaikka bussissa istuessa, ja ennätyspisteiden haalimiseen voi käyttää ihan liian paljon kallista vapaa-aikaa. Etenkin jos kaveri etuilee Twitterissä omilla tuloksillaan. Jotain kertonee myös, että arvion kirjoittaminen viivästyi pelin itsensä takia.

Angry Birds Space
Angry Birds Space
Tämä on mainos:
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Sekoitus uutta ja tuttua, hiottu kokonaisuus, addiktoiva
-
Pisteytys välillä hämärä, addiktoiva
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Angry Birds Space on Rovion uutukainen, pari kuukautta vanha. En hirveästi mitään alunperin odottanut, odotin että se noudattaa sitä samaa... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Angry Birds SpaceScore

Angry Birds Space

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Rovion vihaiset linnut ovat täällä taas. Tällä kertaa siat kokevat siivekkäiden vihan avaruudessa.Ladataan seuraavaa sisältöä