Suomi
Gamereactor
arviot
Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3D

Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3D

Nintendo 3DS:n pelivalikoimasta löytyy nyt myös kalastusta. Ultimate Bass Fishing 3D tarjoaa jopa viisisataa viehettä ja vapaa kalojen narraamiseen, mutta varsinainen virvelöinti on kolikkopelimäisen simppeliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3D julkaistiin kaikessa hiljaisuudessaan syys-lokakuun taitteessa. Ehkä syy hiljaisuuteen löytyy jo pelistä itsestään, sillä kyseessä ei missään nimessä ole korkean profiilin julkaisu edes 3DS:n verrattain kapeassa pelitarjonnassa. Tämä ei silti estä peliä tarjoamasta kohtuullista ajanvietettä, ainakin jos kalastus kiinnostaa eikä rauhallinen tempo hirvitä.

Peli rakentuu 45 turnauksen varaan. Jokainen turnaus sisältää omat sääntönsä, jotka määrittelevät muun muassa sen, millaisia kaloja niissä kalastetaan ja missä ajassa. Toisissa turnauksissa voittaja määräytyy kokonaissaaliin mukaan, joissakin metsästetään sitä isoa kalaa ja onpa mukana myös turnauksia, joissa tavoitteena on kerryttää esimerkiksi 10 kilon saalis mahdollisimman nopeasti. Sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon peli palkitsee krediiteillä. Ne puolestaan mahdollistavat uusien vieheiden, vapojen ja kelojen ostamisen tarvikeliikkeestä.

Turnauksia lukuun ottamatta Ultimate Bass Fishing 3D ei tarjoa muita pelimuotoja, joten kyseessä on sisällöllisesti melko mutkaton peli. Vaikka alkuun onkin yritetty ujuttaa jonkinlaista taustatarinaa legendaarisesta jättiläiskalasta, uramuodosta ei voi puhua ja etenemistä mitataan lähinnä pelin ainokaisen järven eri osien avautumisella. Aluksi käytössä on vain yksi alue, mutta turnausmenestyksen karttuessa niitä avautuu kourallinen lisää. Jokaisella alueella on muutama kartalta valittava apaja. Täysin vapaata veneilyä ei siis ole tiedossa, mutta apajan rajojen sisällä veneellä voi liikkua omin nokkineen. Liikkuminen onkin tärkeää, sillä pelaajan on paikannettava kaikuluotaimen avulla otolliset kalaparvet, joihin alkaa viehettä heitellä.

Heittelyssä tekijät tuntuvat hukanneen Nintendo 3DS:n potentiaalin, kontrollit kun on toteutettu mielikuvituksettomasti liukuohjaimen ja parin napin varaan. Vastaava ohjausmalli toimisi millä tahansa konsolilla. Kosketusnäytön käyttö rajoittuu lähinnä muutamien valikoiden kuten viehelaatikon avaamiseen, ja siinäkin toteutus jää kömpelöksi. Ei pelattavuus silti varsinaisesti huono ole, ja kelaillessa kaloja voi houkutella pienellä nykimisellä, kaartelulla tai muilla asiaan kuuluvilla liikkeillä. Ongelma on enemmänkin siinä, ettei kalojen narraamisesta ole tehty tätä mukaansatempaavampaa; toteutuksesta uupuu tuoreus ja innostavuus.

Tämä on mainos:

Hieman syvyyttä touhu sentään saa vieheiden suuresta määrästä ja vaihtuvista keliolosuhteista. Eri kalalajit ovat eri vieheiden perään, ja esimerkiksi vieheiden syvyysulottuvuudessa on suuria eroja metallisten lusikkauistimien ja muovisten vaappujen välillä. Parhaiden yhdistelmien keksiminen palkitsee, kun kalaa alkaa nousta tehotahtiin. Myös sää vaikuttaa kalojen käyttäytymiseen, mutta sään vaihtumisesta ei ole tehty saumatonta, mikä johtaa joskus ärsyttäviin saaliin menetyksiin. Muutamasta varoitusäänestä huolimatta sää saattaa vaihtua juuri, kun kala olisi syömässä, resetoiden vedenelävien sijainnit.

Teknisesti Ultimate Bass Fishing 3D ei ole muutenkaan kaikkein terävintä kärkeä. Järvimaisemat jäävät aavistuksen latteiksi, mutta pelillisesti suurempi harmi on se, ettei saaliita pääse vertailemaan verkossa. Kalavalheet ja kilvoittelu kavereiden kanssa - vaikka sitten vain tuloslistojen välityksellä - olisivat voineet herättää pelin eri tavalla eloon. Nyt käteen jää funktionaalinen mutta kuivahko kevytsimu, joka on vartin erissä ihan kiva ajantappopeli, mutta joka ei koskaan saa pelaajaa varsinaisesti koukkuun.

Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3DAngler's Club: Ultimate Bass Fishing 3DAngler's Club: Ultimate Bass Fishing 3DAngler's Club: Ultimate Bass Fishing 3D
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Runsaasti ostettavaa tavaraa, vieheiden eriävät ominaisuudet, perustoimiva pelattavuus
-
Kunnianhimottomuus, sään vaihtuminen katkaisee kelailun
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3DScore

Angler's Club: Ultimate Bass Fishing 3D

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Nintendo 3DS:n pelivalikoimasta löytyy nyt myös kalastusta. Ultimate Bass Fishing 3D tarjoaa jopa viisisataa viehettä ja vapaa kalojen narraamiseen, mutta varsinainen virvelöinti on kolikkopelimäisen simppeliä.



Ladataan seuraavaa sisältöä