Among the Sleep on nimeke, joka kiinnittää heti huomion erikoisella ideallaan. Päähenkilönä nähdään kahden vuoden ikäinen taapero, jonka ainoa tuki ja turva on puhuva nallekarhu. Ensimmäisen persoonan näkökulmasta kuvatussa pelissä kaikki on suurta ja pelottavaa, eikä edes normaalin oven avaaminen käy helposti. Valitettavasti hyvästä ideasta ei riitä tarpeeksi sisältöä kokonaisuuteen, jonka läpäisee reilussa kahdessa tunnissa.
Seikkailu saa alkunsa synttärijuhlista, mutta pian kaikki menee pieleen. Piltti herää keskellä yötä ja lähtee tutkimaan pimeää taloa. Hän löytää lahjaksi saamansa nallen pesukoneesta, joka kertoo asioiden olevan todella väärällä tolalla. Heidän täytyy löytää äiti jostain. Pimeän talon tutkiminen nostaa niskavillat pystyyn eikä asiaa auta yhtään ulkona riehuva myrsky. Valitettavasti tunnelmallisen alun jälkeen Among the Sleep lipsahtaa sivuraiteille, eikä löydä sisintään ennen kuin aivan loppumetreillä.
Suurin osa parin tunnin peliajasta vietetään erilaisten todellisuutta ja fantasiaa sekoittavissa maisemissa, joissa puista työntyy esiin lipastojen laatikoita, talon on vallannut takaisin luonto kuin ydintuhon jälkeisissä elokuvissa ja niin edelleen. Valitettavasti seikkailusta puuttuu tyystin tunnelma ja samoja ideoita kierrätetään surutta kyllästymiseen asti.
Alussa kodin tutkiminen tuntuu mielenkiintoiselta, sillä päähenkilön pieni koko tuo omat mutkansa matkaan. Ovien avaamiseksi täytyy niiden viereen raahata vaikkapa tuoli, jolta ylettyy ovenkahvaan. Välillä taas availlaan lipastojen laatikoita ja kiivetään niiden avulla yhä ylemmäs. Pian ymmärtää koko pelin rakentuvan näiden kahden pelimekaniikan ympärille, eikä siinä oikeastaan ole muuta sisältöä. Huijui olen pimeässä metsässä jossa on ylitsepääsemätön este. No katsopas kun tuosta puusta töröttää laatikoita, joita ulos kiskomalla pääsen eteenpäin. Siinäpäs on jälleen jotain korkealla, mutta onneksi lähistöltä löytyy jotain tuolia muistuttavaa, jonka päälle voi kiivetä ja niin edelleen. Samojen peli-ideoiden ja mekaniikkojen kierrätys syö vakavasti tunnelmaa.
Puoleen väliin asti luulin kyseessä olevan pelkkä kävelysimulaattorin, mutta onneksi pimeydestä löytyy myös muutamia mörköjä. Pelottavuudesta en kyllä niinkään tiedä. Enimmäkseen ne liikkuvat jossain silmäkulmassa, eikä niistä ole suurimmaksi osaksi mitään vaaraa. Ehkä olen pelannut liikaa pelejä, mutta ennalta määrättyjen kohtausten pelottavuus oli luokkaa nolla. Olen vajassa ja ulkona käveli mörkö, jota ei näkynyt sen jälkeen missään. Ainaakaan vähään aikaan. Olinko peloissani? No en. Ehkä liian monet pelit ja kauhuleffat ovat korruptoineet mieleni, mutta koin suurimman osan ajasta oloni tylsistyneeksi. Parhaimmat sävärit sain prologissa ja epilogissa, mutta väliin jäävän pelin olisin voinut jättää väliin.
Playstation 4 -versioon on jäänyt myös ikäviä bugeja. Ensimmäinen nähdään aivan alussa, jossa nallekarhu pyytää sulkemaan silmät. Peli antaa oikein vihjeenkin, kuinka tämä tapahtuu: "Paina [None] sulkeaksesi silmät". Että mitä? Mikä nappi? Eipä tässä auttanut muu kuin käydä ohjaimen napit yksitellen läpi. Toiseen ikävään bugiin törmäsin pian tämän jälkeen. Halusin liikkua nopeammin ja laskeuduin mahalleni maahan, mutta humpsahdin sitten 10 senttiä lattiasta läpi. Tilanteen korjaamiseksi vaadittiin edellisen tallennuksen lataaminen. Kerran jumiuduin komeroon, josta selvisin jälleen ainoastaan lataamalla. Entäpä se kerta kun astuin sillalla hieman väärään kohtaan ja jäin jumiin lautojen väliin? Keksitkö kuinka selvisin tästä? Samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Kokonaisuutena vastaani tuli ehkä sellaiset seitsemän bugia, jos mukaan lasketaan myös tässä selostamani. Ei siis mitenkään huimasti, mutta kaikki vaativat seikkailun keskeyttämistä väkivalloin. Ja samojen paikkojen koluaminen ei ainakaan tehnyt seikkailusta yhtään pelottavampaa.
Among the Sleep oli karmea pettymys. Sen idea ja jopa taustalla oleva juoni ovat suorastaan herkullisia, mutta toteutus tökkii ja pahasti. Ovatko kehittäjiltä sitten loppuneet ideat kesken, sillä yksinkertaisia pelimekaniikkoja kierrätetään kyllästymiseen asti. Voisin suositella tätä esimerkiksi viitosen hinnalla vaikkapa jonkin leffan korvaajaksi, mutta 15 euron hintaisena se on törkeän ylihinnoiteltu.