Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
American Gods, 1. kausi

American Gods, 1. kausi

Jumalainen televisionäytelmä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Neil Gaimanin romaaniin perustuva American Gods on älykästä, näyttävää, omaperäistä ja ennen kaikkea viihdyttävää katsottavaa.

HQ

Shadow Moon (Ricky Whittle) pääsee vankilasta kakkunsa lusittuaan totuttelemaan leskimiehen elämään, sillä Laura-vaimo (Emily Browning) on kuollut auto-onnettomuudessa juuri ennen miehen vapautumista. Shadow ei kuitenkaan ehdi asettautua arkeen, kun salaperäinen Mr. Wednesday (Ian McShane) palkkaa tämän juoksupojakseen - eikä mene aikaakaan, kun Shadow huomaa olevansa keskellä kahden jumalsukupolven välienselvittelyä. Asioita on vielä mutkistamassa sekä Shadow'ta että kuolemaa huiputtanut vaimovainaa, joka ei malta millään pysyä mullan alla...

American Godsin ensimmäinen tuotantokausi koostuu kahdeksasta noin tunnin mittaisesta jaksosta, joissa seurataan Shadow'n ja Mr Wednesdayn edesottamusten ohella yksittäisten jumalien nopeita esittelyjä. Mukaan mahtuukin erittäin mielenkiintoisia ja eksoottisia vieraita aina afrikkalaisesta Anansi-hämähäkkijumaluudesta Marilyn Monroen ja David Bowien kaltaisiin idoleihin. Jumalien omat edesottamukset eivät kuitenkaan varasta valokeilaa liiaksi pääparin toilailulta, vaan ne on rytmitetty hienosti osaksi kutakin jaksoa.

American Godsin sisällöltään rikkaat jaksot vaativat keskittymistä, eikä tätä herkkua tee muutenkaan mieli ahnehtia kerralla liikaa. Happoinen ja kummallinen juoni toimii ja pysyy kasassa loistavien näyttelijäsuoristusten ja nokkelan dialogin avulla, ja sarjan näyttävä Westworld-henkinen alkuanimaatio tempaisee aina yhtä armotta mukaansa. American Gods on erinomainen aikuisille suunnattu viihdekeitos, josta löytyy Game of Thronesin tyylistä seksillä ja väkivallalla hekumointia - kumpaakin on tosin rytmitetty ja annosteltu Westerosin tapahtumia järkevämmin. Blu-rayn kuvanlaatu on erinomainen, ja julkaisun ekstroista löytyy tavanomaisten tekijähaastattelujen ohella itse Gaimanin mielenkiintoisia pohdintoja jumaluuden käsitteestä ja alkuperäisen tarinan teemoista.

Kaiken kaikkiaan American Gods tuntuu alusta loppuun laatutyöltä, joka on tehty lähinnä HBO-tuotannoissa nähdyllä kunnianhimoisella ja tyylitajuisella pieteetillä. Kovasti odotettu telkkaritulkinta Gaimanin kulttiromaanista onkin ehdottomasti yksi kuluvan vuoden tv-viihteen kärkinimistä.

Tämä on mainos:
American Gods, 1. kausiAmerican Gods, 1. kausiAmerican Gods, 1. kausiAmerican Gods, 1. kausi
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä