Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ambulance

Ambulance (4K)

Hyvin yksinkertainen tarina jättää tilaa toiminnalle ja henkilöhahmoille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Ambulance

Michael Bayn ohjaama poikkeuksellisen vauhdikas ja energinen Ambulance on tanskalaisen Ambulanssen-elokuvan jenkkiläinen versio. Varsin odotetusti amerikkalainen versio sijoitetaan Los Angelesiin, ja elokuva on ihan oikeasti kuvattu Los Angelesissa. Toiminta on kauttaaltaan ammattitaitoista ja upeaa katsottavaa. Melkein ainoaksi huonoksi puoleksi voi laskea sen, että katkeamaton adrenaliinihuuru alkaa uuvuttaa loppua kohden.

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) ja Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) ovat samassa perheessä varttuneet kasvattiveljekset. Aikuisina Danny siirtyi rikoksen teille, kun taas Will lähti Yhdysvaltain merijalkaväkeen haluten välttää rikollisen elämän. Danny saa kuitenkin houkuteltua Willin vielä yhdelle pankkikeikalle. Odotetusti ryöstö menee aivan pieleen, ja seuraa hurja takaa-ajo ambulanssilla halki Los Angelesin. Ja siinäpä se sitten onkin. Yksinkertainen juoni antaa juuri oikealla tavalla tilaa henkilöhahmoille, ja tietenkin toiminnalle.

Toiminta ulottuu elokuvassa sen kaikille osa-alueille. Kamera heiluu epätavallisissa paikoissa ajoittain suorastaan häiritsevästi, mutta toisaalta se vie katsojan todella lähelle tilanteita. Näyttelijät piiskataan niin ikään toimimaan, ja välillä erilliset hikipisarat ja suupielen kuolavanakin erottuvat keskellä tulitaistelua. Autot kaahaavat, aseet paukkuvat, räjähdykset jylisevät ja kaikenlainen tavara lentelee ilmaan. Muutamia kertoja musiikki onnistuu sekin kohottamaan tunnelmaa, mutta muuten musisointi pysyttelee enemmänkin taustalla.

Tämä on mainos:
AmbulanceAmbulanceAmbulance

Tekijät ovat onnistuneesti luoneet elokuvasta nykyajan Los Angelesin ajankuvan. Maisemat ovat taatusti aitoja, ja moderni teknologia näkyy etäyhteyksien, videopuheluiden ja muiden sen sellaisten keinoin. Katseenvangitsijana kokonaisuudessa toimii ensihoitajaa esittävä Eiza González, ja hän onnistuu niin työssään kuin siinä katseen vangitsemisessakin.

Moderniin ja progressiiviseen malliin mukana on niitä progressiivisia ja moderneja elementtejä siellä sun täällä. Tuntuu kuitenkin enemmän siltä, että käsikirjoitus on tehty ennen kaikkea tarina edellä, ja vasta lopuksi siihen on tehty joitakin pintapuolisia muutoksia modernien ja progressiivisten tahojen miellyttämiseksi. Lopputuloksena Ambulance ei sen enempää kärsi kuin hyödykään näistä nykyajan tuulahdusten mukaan ottamisesta.

Välillä turhankin levottoman kameran ohella ainoa huono puoli on se, ettei katsojalle anneta lainkaan hengähdystaukoa. Alussa pohjustellaan ehkä vartin verran tilannetta, ja sitten loput kaksi tuntia painetaankin tukka putkella pulssin hakatessa lähemmäs kahtasataa. Viimeisen puolen tunnin aikana tämä saattaa alkaa uuvuttaa katsojaa. Siksi voikin olla paras, jos rainan katselee kahdessa erässä.

Tämä on mainos:

Lisämateriaalit ovat pettymys, sillä mukana on ainoastaan rinkikehumista ja projektin hehkutusta. Joitakin mielenkiintoisia asioita koskien elokuvan tekemistä tulee esille siellä ja täällä, mutta yleisesti ottaen lisämateriaalit voi jättää katsomattakin.

HQ
AmbulanceAmbulanceAmbulanceAmbulance
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Ambulance (4K)

Ambulance (4K)

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hyvin yksinkertainen tarina jättää tilaa toiminnalle ja henkilöhahmoille.Ladataan seuraavaa sisältöä