Suomi
Gamereactor
ennakot
Aliens: Fireteam Elite

Aliens: Fireteam Elite

Runsaasti ksenomorfeja ammuttavaksi avaruusmariinina kavereiden kanssa Cold Iron Studiosin uudessa pelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Alien on yksi klassisista sarjoista, joka ei kuitenkaan ole saanut kovinkaan montaa hyvää videopeliä. Alien: Isolation oli todella mahtava, mutta ennen sitä saatiin kauheat Aliens: Colonial Marines ja Aliens vs. Predator. Cold Iron Studios haluaa tehdä paremmin, ja tulossa on Aliens: Fireteam Elite. Kyseessä on kavereiden kanssa yhdessä pelattava kolmannen persoonan räiskintä, jossa avaruusmariineja lähetetään ksenomorfien kansoittamille alueille tekemään tehtäviä. Gamereactor pääsi kokeilemaan peliä ennakkoon.

HQ

Tarinasta on hankala sanoa mitään tässä vaiheessa. Testiversio alkoi oman hahmon tekemisellä, ja sitten oltiinkin jo paukuttelemassa. Edes opastusosiota ei ollut. Pelattavuus on onneksi melko suoraviivaista, mutta silti jonkinlainen pohjustus olisi ollut paikallaan.

Tämä on mainos:

Kyseessä on periaatteessa Gears of Warista tuttu Horde, joskin asemiin linnoittautumisen sijasta kentällä on suoritettava erilaisia tehtäviä. Itse asiassa pelattavuus on hyvinkin Gears of Warin kaltainen. Liikkuminen tuntuu hieman raskaalta, mutta itse ampuminen on vauhdikasta. Tehtävän loppuun pääseminen edellyttää satojen ksenomorfien päiviltä ottamista.

Nähdyn perusteella luvassa on varsin yksiulotteinen pelikokemus. Pelaaminen tuntuu olevan vain ahtaissa käytävissä kulkemista ja pyssyttelyä. Toiminta on viihdyttävää, mutta kuinka pitkään se jaksaa kiinnostaa? Peli on selvästi suunniteltu pelattavaksi kavereiden kanssa, joskin mahdollisuus pelata yksin on sekin olemassa.

Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite

Mukana näyttää olevan mahdollisuus tuunata peliä mieleisekseen. Oman hahmon luominen on melko monipuolista. Mukana on useita erilaisia hahmoluokkia aseineen ja kykyineen, kuten esimerkiksi tukea antava Doc tai räjäyttelevä Demolisher. Alien-sarjasta tuttuja aseita on paljon avattavaksi ja päivitettäväksi. Challenge Card -toimintoa käytetään muuttamaan tehtävän vaikeustasoa (tästä lisää hieman myöhemmin). Ksenomorfeja asettuu vastaan useita erilaisia, joten vaihtelua on tarjolla monella tavalla. Olkoonkin, että se pelattavuuden ydin vaikuttaa kovin yksinkertaiselta.

Tämä on mainos:

Challenge Card -ominaisuus saattaakin nousta arvoon arvaamattomaan, koska vaikeustason valinnan ohella kortit ovat ainoa tapa muuttaa sitä ydinpelattavuutta. Korteilla voi tehdä elämästään joko vaikeampaa (kuten vaikkapa käyttämällä ainoastaan pistoolia) tai helpompaa (kuten käyttämällä tehokkaampia kranaatteja). Niin tai näin, jälleen kerran havainnollistuu se, että peli on varsin yksiulotteinen. Kyseessä tuntuu olevan tiukasti selviytymistä painottava räiskintä, jossa ammutaan aseella 20 minuuttia, kunnes kenttä loppuu tai kuolo korjaa. Mitään väärää tällaisessa ei tietenkään ole, mutta ei se kauhean innovatiivistakaan ole.

Pelattavuus on kuitenkin ehdottoman hyvin tehty. Testin aikana kohtasin vain muutaman pienen bugin. Itsensä voi myös toden teolla haastaa, kun valitsee siihen oikeat kortit. Kolmen tunnin testaamisen jälkeen koin kuitenkin jo nähneeni ja kokeneeni kaiken. Siksi Aliens: Fireteam Elite ei vielä täysin vakuuttanut. Julkaisu tapahtuu 24. elokuuta 2021 PC:lle, Xboxille ja Playstationille.

Aliens: Fireteam Elite
Aliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam EliteAliens: Fireteam Elite

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Aliens: Fireteam EliteScore

Aliens: Fireteam Elite

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Kun xenomorphit mellastavat, niin kenet kutsut apuun? Jos saat yhteydet kuntoon, niin Eliitti Tulitiimi saattaa tulla paikalle.Ladataan seuraavaa sisältöä