Suomi
Gamereactor
ennakot
Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines

Gearbox jatkaa Alien-elokuvien tarinaa pelillä, joka keskittyy Marine Corps -sotilaiden edesottamuksiin hirvittäviä muukalaisotuksia vastaan. Vaikka julkaisuun on vielä aikaa, kasvatti tuore ennakkoversio odotuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuottaja Brian Burleson aloittaa iskemällä nuken pään pöytään. "Tiedättekö, mikä tämä on", hän kysyy. "Newtin nukke", joku yleisöstä vastaa. Burleson ei tenttaa toimittajia kiusallaan, vaan osoittaakseen, miten vakavasti he ottavat Alien-lisenssin. Gearbox tekee peliä elokuvien faneille, joten pienimmätkin yksityiskohdat on saatava oikein. Elokuvista tutut esineet ovat vain osa sitä lähdemateriaalia, mihin studio on luovan kätensä laskenut.

Aliens: Colonial Marines sai hiljattain tarkan julkaisuajan. Ei jotain hyvää, ettei huonoakin; peli ei ole tulossa myyntiin tämän vuoden aikana, vaan ilmestyy vasta 12. helmikuuta 2013.

Syitä odottamiseen on onneksi monia. Lisenssi on niistä ilmeisin, mutta peli näyttää jo nyt hyvälle, ja Gearbox aikoo käyttää jäljellä olevan ajan lisätäkseen yksityiskohtia ja viimeistelyä jo ennestään lupaavaan peliin.

Ennakkodemo tarjosi vilkaisun yhteen kenttään pelin alkupäästä. Kenttä on suunniteltu näyttämään, mistä Aliens: Colonial Marinesissa on kyse. Toisin sanoen: xenomorpheja, mariineja, julmaa väkivaltaa ja kuolemaa.

Tämä on mainos:

"Universumi on hyvin rikas, mutta sillä on myös varaa kasvaa. Sen kanssa on paljon tehtävissä, eikä vain korniin tapaan, kuten Aliens vs. Predator", Burleson sanoi.

Aliens: Colonial Marines

Demon aloituksessa ei ollut mitään kornia. Se käynnistyi sotilaasta, joka suuntasi hylättyyn USS Sulacoon - Ripleyn LV-426:lle vieneeseen avaruusalukseen - tehtävänään noutaa lentotiedot komentosillalta. Päähahmo asteli kaksi alusta yhdistävälle kapealle käytävälle, ja vaikka tekijät pelasivat peliä puolestamme, saattoi nuoran heikkouden aistia luissaan.

Sulacolle päästyään sotilas kohtasi nopeasti lattiassa reiän, jolla on kellertävä reunus. Elokuvat nähneet tietävät, mitä tämä tarkoittaa, eikä se ole mitään hyvää. Jokin pyörähti mahassa, kun hälytysjärjestelmä kävi ulvomaan kuin palokunnan sireeni. Matkalla komentosillalle kohdatut muut sotilaat eivät selvästikään tienneet, millaisessa vaarassa olivat, koska muuten he eivät olisi suhtautuneet asiaan yhtä huolettomasti. Seuraavassa huoneessa tulitaistelun jäljet olivat vähän liiankin ilmeiset. Haavoittuneita lojui joka puolella, ja lääkintämiehet yrittivät epätoivoisesti pelastaa kenet vain voivat.

Tämä on mainos:
Aliens: Colonial Marines

Syvemmälle aluksen uumeniin suunnatessa tunnelma käy vain ahdistavammaksi, klaustrofobisemmaksi. Käytäviä ja huoneita peräperää, entistä pahemmin muukalaisten tärveleminä. Ennen pitkää tulimme huoneeseen, jonka seinät tihkuivat Gigeriä. Irrottautuneita facehuggereita pitkin lattiaa, sotilaita riippumassa reikä rinnassaan. Yksi niistä oli vielä elossa, ja se autettiin tunnollisesti alas, mutta ei ennen kuin paikalle pölähtänyt alien oli kukistettu.

Tekoäly teki välittömästi vaikutuksen. Xeno perääntyi suorasta, kuolettavasta kohtaamisesta ja pyrki yllättämään sotilaan takaapäin. Burleson selitti, että alienit yrittävät johtaa pelaajan harhaan luodakseen ansoja.

Alas autettu sotilas liittyi taistelun jälkeen matkaan. Kun datalaatikko komentosillalta oli noudettu, palasimme suureen halliin, jossa piipahdimme aivan alussa. Tässä vaiheessa oli selvästi eeppisen loppukohtauksen aika. Onneksi samalla päästiin käsiksi parempiin aseisiin, kun maasta poimittiin suuri, automaattitähtäyksellä varustettu konekivääri ja alettiin kylvää tuhoa ilmastointikanavista pursuavien alieneiden ylle.

Aliens: Colonial Marines

Kohtaus pakotti kysymään pelin ympäristöistä. "Jopa aivan pelin alussa on xeno-keskeisiä ympäristöjä", tekijät vastasivat. "Ympäristöillä on suuri vaikutus pelimekaniikkoihin. Xenot tykkäävät piilotella nurkissa, ryömiä läpi ritilöistä, mennä lattian alle, katon päälle... Emme rakenna ympäristöjä siksi, että ne olisivat kauniita, vaan siksi, että ne ovat merkityksellisiä pelimekaniikoille."

Lopulta hyökkäys saatiin torjuttua, ja sotilaat matkasivat takaisin alusten väliselle käytävälle, turvaan. Tai ehkei sittenkään. Ounastelin, että sotilaskollegan auttaminen alas xenojen kynsistä ei ollut kovin fiksu veto, ja noin puolivälissä käytävää toveri lyyhistyi maahan ja hänen rintansa pullistui ulospäin. Sisässä kasvanut alien hyppäsi ulos rinnasta. Kuoleva sotilas räjäytti viimeisenä tekonaan käsikranaatin, surmaten samalla itsensä ja alieninpoikasen ja tuhoten koko sillan alusten välillä. Sotilaamme räpiköi viime hetkellä takaisin Sulacoon "turvaan".

Kohtaus oli henkeäsalpaava - ei odottamaton, mutta tyydyttävä. Tapahtumien kulku luotti epäilemättä paljon käsikirjoitukseen, mutta sillä ei ole väliä; kaikki tuntui aidolta. Colonial Marines on uskollinen Alienille. Tyylin osalta Gearbox on osunut naulan kantaan, ja demo kasvatti odotuksia valmista peliä kohtaan.

Aliens: Colonial Marines

Yksi tärkeä ominaisuus on tietysti myös co-op-kokemus. Gearbox tunnetaan kyvystään luoda jännittävää moninpelitoimintaa, ja yhteistyö Colonial Marinesissa vaikuttaa vähintään kelvolliselta jatkeelta yksinpelille.

"Kaikki kyselevät, miten tehdä co-op-moninpelistä pelottava. Vastaus on, että peliä pelataan niin kuin haluaisi tulla säikytetyksi", tuottaja Burleson totesi. "Se tarkoittaa sitä, että laittaa valot pois ja kääntää vaikeustason korkealle." Luvassa on vimmainen ja brutaali kokemus niille, jotka haluavat pelata peliä näin.

Aliens: Colonial Marines vaikuttaa säilyttävän elokuvien tunnelman ja tarjoavan elokuvamaisen kokemuksen. Paljon tosin riippuu siitä, miten hyvin Gearbox onnistuu tarinankerronnassa. Jos sillä saralla ei sorruta lapsuksiin, peli voi olla juuri se jatko-osa Aliens-sarjalle, mitä fanit ovat odottaneet vuosikausia.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Aliens: Colonial MarinesScore

Aliens: Colonial Marines

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Gearboxin ja Segan Aliens-projektia on odotettu vuodesta toiseen, ja nyt se on viimein kaupoissa. Kannattiko odotus?



Ladataan seuraavaa sisältöä