Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Alien - 6 Film Collection

Alien - 6 Film Collection

Ailahtelevan sci-fi-sarjan ailahteleva kokoelma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lähes 40 vuotta avaruuden tutkijoita raadelleet Alienit tekivät mainion paluun Alien: Covenant -elokuvassa Ridley Scottin hylättyä Prometheus-sarjan jo esikoisosan jälkeen ja vieden sivutarinan takaisin osaksi alkuperäistä saagaa. Prometheus mukaan lukien Covenant onkin Alien-sarjan kuudes osa, mikäli kaameat Alien vs. Predator fan service -sähellykset unohdetaan. Näin on tehty myös tuoreessa kuuden elokuvan kokoelmassa, jota on saatavilla niin Blu-rayna kuin DVD:na pahvilootassa sekä steelbookissa.

HQ

Elokuvien lähtökohta on oikeastaan aina sama. Avaruuden pimeimpiä nurkkia koluava joukkio ajautuu tutkimattomille sivuraiteille, joiden myötä ultraväkivaltaiset ksenomorfit luikahtavat kyytiin repimään ihmiskehoja riekaleiksi. Sarjan ensimmäisiä osia, Alien ja Aliens, pidetään sci-fi-kauhun ja toiminnan ikivihreinä klassikkoina, joiden ohjaajina toimivat mestarilliset Ridley Scott ja James Cameron. Vaikka näitä seuranneesta kolmososasta vastasikin myöhemmin urallaan vakuuttanut David Fincher, kääntyi Alien-sarja tässä vaiheessa tylsänpulleaan laskukierteeseen. Romanttisesta ja valloittavasta Amélie-elokuvasta parhaiten tunnettu Jean-Pierre Jeunet päätti sarjan kohtalaisella neljännellä osalla, mutta kaikki mystiikka ja tuntemattoman pelko oli möröistä jo aikaa sitten tiessään.

Ridley Scott palasi veriselle avaruusmatkalle visuaalisesti komean mutta juonellisesti ennalta-arvattavan Prometheuksen myötä, jonka avoimeksi jääneet kysymykset tuutattiin ksenomorfien lailla kylmään avaruuteen leijailemaan ja kuolemaan, kun ohjaaja päättikin palata Alien: Covenantin kanssa takaisin esikoisensa maailmaan. Tuoreimmissa haastatteluissa Scott on puhunut myös Alieneiden tulleen tiensä päähän ja elokuvissa vaikuttaneiden androidien kiinnostavan enemmän, joten voi olla, ettei Alieneitakaan nähdä jatkossa enää sellaisinaan.

Kokoelmia pitkäikäisestä sarjasta on tehty aiemminkin ja tullaan taatusti tekemään jatkossakin. 6 Film Collection sisältää elokuvien teatteriversioiden lisäksi vaihtoehtoiset leikkausversiot neljästä ensimmäisestä elokuvasta, kommenttiraitoja sekä poistettuja kohtauksia. Kokoelma on tehty pakkaamalla yksiin kansiin vanhojen julkaisujen levyt, eli mitään uusia lisämateriaaleja ei ole luvassa ja vaihtoehtoiset leikkausversiotkin ovat jo muutamaan kertaan aiemmin julkaistuja. Covenantin mukana on myös paljon kuvagallerioita sekä tunnin mittainen dokumentti elokuvan teosta Scottin haastattelujen kera.

Blu-rayn kuvalaatu ja pienet lisämateriaalit ovat riittävä syy kokoelman hankinnalle, mikäli sarja ei ennestään ole tuttu tai klassikoiden katselusta on vierähtänyt jo tovi. Alien-fanaatikoiden kannattaa ennemmin hankkia käsiinsä muutaman vuoden takainen Alien Anthology, joka neljän ensimmäisen elokuvan lisäksi sisälsi myös kahden levyn edestä ekstroja. Tuoreemmat elokuvat ovat myös toki saatavilla erikseen runsaampien lisäherkkujen kera. Kokonaisarvosana rakentuu kuitenkin hyväksi elokuvien keskimääräisen laadun sekä mukana olevien lisämateriaalien vuoksi, vaikkei uusia ekstroja mukana olekaan.

Tämä on mainos:
Alien - 6 Film CollectionAlien - 6 Film CollectionAlien - 6 Film CollectionAlien - 6 Film Collection
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä