Suomi
Gamereactor
ennakot
Alan Wake 2

Alan Wake 2, kahdella päähenkilöllä tuplasti tunnelmaa

Kotimainen Remedy Entertainment esitteli tulevaa peliään suljettujen ovien takana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kotimaisen Remedy Entertainmentin Alan Wake 2 näyttää olevan muotoutumassa erittäin hyväksi selviytymiskauhuksi. Pääsin katsomaan peliä suljettujen ovien takana useamman kehittäjän kanssa.

Itse en päässyt pelaamaan. Esitelty demo alkoi vaiheesta, kun Alan Wake 2 on jo tarinaltaan edistynyt jonkin verran. Uusi päähenkilö Saga Anderson suuntaa erämaahan Cauldron Lakella Bright Fallsissa tutkimaan sarjaa murhia. Saga törmää huolestuttaviin johtolankoihin, jotka ovat jotenkin yhteydessä siellä täällä oleviin käsikirjoitusliuskoihin. Kirjoittajana on Alan Wake, joka on ollut jumissa Dark Placessa viimeiset 15 vuotta.

Remedy on aina osannut kertoa tarinaa ympäristön avulla, ja Alan Wake 2 vaikuttaa siirtyneen uudelle tasolle. Pelin maailma on sekä yksityiskohtainen että aidon tuntuinen. Pelaajan olo on niin ikään epämiellyttävä, sillä tuuli ulvoo puissa, ja oksien välitse siivilöityy valoa. Joka puskasta saattaa hypätä jotain päälle, tai siltä se tunnelmaltaan vaikuttaa. Useamman kerran saikin hypähtää paikallaan säikähdyksestä.

Tämä on mainos:
Alan Wake 2

Tutut elkeet paikkojen tutkimisesta ja mysteerin kokoaminen palasista ovat tarinassa edelleen vahvasti läsnä, kuten olivat ensimmäisessäkin Alan Wakessa. Remedy on lisännyt mukaan paljonkin tuttuja elementtejä. Valon käyttäminen heikentää pahiksia, ja valon alle etsiytyminen palauttaa terveysmittaria ja auttaa pakenemaan pahuutta. Turvahuoneet tekevät nekin paluun, ja näissä paikoissa voi vaihtaa niin Alan Waken kuin Sagankin kesken. Pitkin maailmaa on punaisia laatikoita, joissa on paristoja, ammuksia ja muuta tarpeellista. Erona on se, että tällä kertaa termospullot toimivat tallennuspisteinä keräiltävien tavaroiden sijasta.

Pelattavuuden osalta Remedy käyttää muista vastaavista peleistä tuttua ampumismekaniikkaa. Toisin sanoen tähtääminen on vaappuvaa, eikä ammuksia ole liikaa. Aseita on useaa erilaista tyyppiä, kuten käsiaseita ja haulikoita. Väistäminen onnistuu, ja sitä sopiikin hyödyntää. Pahiksen tartuttua kiinni käynnistyy oikea-aikaista nappien painelua vaativa minipeli. Mukana kulkevien tavaroiden osalta tarvitsee miettiä, mitä kantaa mukana. Lisäksi tavarat täytyy erikseen oikeisiin paikkoihin järjestellä.

Alan Wake 2
Tämä on mainos:

Mukana on kokonaan uusiakin ominaisuuksia. Esitelty demo keskittyi kokonaan Sagaan, joten ei ole toistaiseksi tiedossa, mitä kaikkea Alan Wake tuo mukaan kuvioon. Sagalla on kuitenkin valikoima uusia kykyjä, kuten mahdollisuus vierailla Mind Placessa, ja käyttää Profilingia.

Sherlock Holmes -pelien faneilla on jo ymmärrys siitä, miten Mind Place toimii, sillä ajatus on sama kuin Mind Palacessa. Saga voi koska tahansa siirtyä omaan mieleensä ja ryhtyä laittelemaan löydettyjä jutun palasia yhteen. Lisäksi henkilöhahmoihin voi tutustua paremmin Profilingilla. Kyseessä on käytännössä kuulustelumekaniikka. Kokonaisuus toimii.

Alan Wake 2

Pääsin näkemään vain 30 minuuttia Alan Wake 2 -peliä toiminnassa, ja iso osa oli samanlaista kuin hiljan nähdyssä uudessa trailerissa. Selvää on, että Remedy tavoittelee laatua. Maailmaan voi eläytyä, tarinassa on syvyyttä, liikeanimaatiot sujuvia, näyttelijät tekevät työnsä hyvin, grafiikka on mahtavaa. Kokonaisuus näyttää toimivan hienosti. Lokakuussa sitten nähdään, miten kävi.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä