Suomi
Gamereactor
laitearviot

Acer Predator XB2

Hurja virkistystaajuus ja halpa hinta. Testissä Acerin vaikuttava näyttö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Acer Predator XB2, tai oikeastaan XB252Q, on Acerin versio 240 Hz:n näytöstä. Vasteaika on 1 ms, näyttö on LED-valaistu TN ja myös G-Sync on mukana.

Ruutu itsessään ei ole kookas (24,5"), ja resoluutio on klassinen Full HD 1080p. Hintaa on vajaa 540 euroa, mutta 40 euron lisäpanostuksella saa hieman kookkaamman XB272-mallin koossa 27".

Mukana on Display Port 1.2 ja HDMI 1.4, mutta myös 4xUSB 3.0. Näytön reunat ovat erittäin ohuet: 7 mm sivuilta ja ylhäältä. Tämä on erittäin tärkeää varsinkin pienissä näytöissä. Kaiken kaikkiaan näytön reunat ovat niin pienet, ettei se häiritse.

Tämä on mainos:

Näyttö on vankkaa tekoa kuten muutkin Acerin Predator-näytöt, ja korkeutta ja kulmaa voi säätää varsin vapaasti. Jalka on erittäin vankka, ja näytöllä on painoa kaikkiaan 6 kg. Acerin jalan toimintaperiaate on ehkä paras, mitä markkinoilla on. Testissä ei ollut havaittavissa mitään ongelmia, kuten kuolleita pikseleitä. Muotoilu itsessään on hyvin huomaamaton pelinäytöksi, sillä vain Predatorin logo paljastaa ajatellun käyttötarkoituksen.

Valikoiden käyttäminen on helppoa ja toimivaa. Napit ovat vaakatasossa pystytason sijasta, jolloin kättään ei tarvitse kurkotella. Käyttöprofiileja on useita, mutta vain yhdessä käyttäjä voi muutella asetuksia haluamallaan tavalla. Säätövaihtoehtoja on riittävästi.

Tällaisessa tuotteessa on tietenkin myös Gaming Menu, ja siellä Overdrive. Ei kannata laittaa G-Syncia Overdriveksi, sillä silloin luvassa on selviä ongelmia. Mahdollista on käyttää G-Sync Overdrivea, jolloin kuvan laatu pysyy samana. Näytössä on myös sisäänrakennettu FPS-laskuri.

Näyttö on varsin valoisa, ja tätä voi hieman kompensoida Bluella tai asettamalla kirkkautta pienemmäksi. Kirkkaus toimii täysin itsenäisesti muista asetuksista riippumatta. Mustan taso on sekin kohtuullinen. Kontrastia kannattaa laittaa mukaan hieman värien erottumiseksi. Nvidian Ultra Low Motion Blue (ULMB) toimii hyvin. Yli 150 Hz:n ruudunpäivityksillä kuvan laatu on erittäin kirkas ja tarkka. Näyttö on tehty FPS-pelejä varten.

Tämä on mainos:

Olisi toki mukavaa, jos näytön resoluutio olisi korkeampi, ja kontrasti olisi parempi. Kaiken kaikkiaan näyttö on hyvä.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä