Suomi
Gamereactor
laitearviot

Acer Predator X27

Acerin Predator X27 -näyttö on niin kovaa kamaa, että se voi vaatia uuden grafiikkakortin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ihan aluksi on sanottava, että ulkoisesti näyttö on odotettua vaatimattomampi. Jalka on metallia, ja siksi sekä tukeva että melkoisen painava. Mukana oleva kantokahva ei ole vain kiva lisä, vaan myös välttämättömyys. Säätöjä on odotetusti, ja ruudun takana on pieni joystick ohjaukseen. Virtanappi on sijoitettu kauaksi joystickista. Tämä on pieni, mutta erittäin onnistunut, valinta. Ruudun reunat eivät ole ohuet, mutta onneksi kuitenkin hyväksyttävissä rajoissa.

HQ

Monitorin voi kiinnittää myös seinään, mutta USB-paikkojen sijoittelun vuoksi se ei ole käytännössä suositeltavaa.

Acer Predator X27

27" 4K IPS, ja jopa 1000 NITS:n verran kirkkautta (600 NITS:a aloituksessa). Kirkkautta siis todellakin riittää, ja tietysti mukana on myös HDR-tuki. Quantum Dotilla pyritään varmistamaan paras mahdollinen kontrasti ja värimaailma eli hieman samoin kuin olohuoneen televisiossa. Ja hintaakin on saman verran. Taajuus on 144 Hz, vasteaika on 4 ms.

Paneeli itsessään on tavallinen LED-valaistu IPS. On syytä huomata, että Windows ja muutamat muut ohjelmat vaativat, että HDR-tuen kytkee päälle itse. Mukana on myös HDR-virhettä, joka vaikuttaisi olevan Windowsin juttu. On siis totuttava joko pelaamaan ilman HDR-tukea tai vain resetoitava näyttö ajoittain.

Tämä on mainos:
Acer Predator X27

Tavallisesti G-Syncin mukanaolo merkitsee sitä, että hintaa on selvästi enemmän. X27 on kuitenkin jo valmiiksi niin kallis, ettei moisella ole enää käytännön merkitystä. Hintaa näytöllä on rapiat 2500 euroa.

Säätövaihtoehtoja on odotetusti runsaasti mukaan lukien mustan säätö ja OSD. Joystick yhdessä nappien kanssa ei ole optimaalinen ratkaisu, mutta onneksi se silti toimii. USB-C puuttuu kokonaan.

Taajuus on oletusarvoisesti 120 Hz, ja lukeman voi nostaa 144 Hz -lukemaan, mutta se vaatii hieman huijaamista. Kaistaa ei nimittäin ole tarpeeksi Display Portille. Päivitystä tähän ei ole luvassa ainakaan ennen ensi vuoden puolta väliä.

Tämä on mainos:
Acer Predator X27

10-bit IPS 4K HDR G-Sync 144 Hz merkitsee siinä sivussa myös erityisvaatimuksia grafiikkakortille. Kokeilin GTX 1070, GTX 1080 ja RTX 2080 -kortteja, jotka tuntuivat toimivan hyvin. Mustan taso on mahtava, samoin harmaan kontrasti, kuva on nopea ja sulava 4K-tasolla. Toisin sanoen näyttö on hyvä valinta kaikkein moderneimmille peleille ja elokuville.

Acer Predator X27

Lyhyesti siis kyseessä on paras koskaan testaamani näyttö, mutta samalla hintakin on suorastaan sikamainen. Toivottavasti tulevaisuus tuo tullessaan hieman riisutumman version järkevämpään hintaan. HDR-tuki voisi saada lähdön, ja Windows-tuki ei selvästikään ole vielä valmis.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Acer Predator X27

Acer Predator X27

LAITEARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Acerin Predator X27 -näyttö on niin kovaa kamaa, että se voi vaatia uuden grafiikkakortin.Ladataan seuraavaa sisältöä