Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
A Star is Born

A Star is Born

Ehtaa tähtiainesta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Elokuvateollisuuden tutkasta kadonneet musiikkileffat tekivät hiljattain näyttävän paluun valkokankaille - median valokeila on pyyhkinyt innokkaimmin Rami Malekin tähdittämän Bohemian Rhapsodyn suunnassa, mutta Bradley Cooperin A Star Is Born -esikoisohjauksen ei tarvitse jäädä todellakaan syrjään parrasvaloista.

HQ

Kantrimuusikko Jackson Maine (Cooper) tasapainoilee veitsenterällä uran ja terveyden suhteen - keikkailu onnistuu lääkkeiden ja väkevien yhdistelmän avulla vielä jotenkin, mutta Jacksonin tähti lähestyy sammumispistettään kiihtyvällä tahdilla. Mies kuitenkin tapaa sattuman kautta tarjoilijan hommissa kärvistelevän Allyn (Lady Gaga), joka paljastuu lahjakkaaksi laulajaksi. Jackson ja Ally lyövät lemmen leimahdettua hynttyyt yhteen niin avioliitollisissa kuin musiikillisissa merkeissä, mutta Jacksonin sekakäyttö ja mielenterveydelliset ongelmat eivät päästä pariskuntaa helpolla.

Cooper ja Gaga onnistuvat rooleissaan tavalla, jonka varaan koko elokuva voi nojata ansaitusti. Traagisen menestystarinan kliseisiin nojaava juoni ei ole ehkä omaperäisin mahdollinen, mutta monitasoiset ja mielenkiintoiset päähahmot saavat katsojan koukkuunsa alta aikayksikön - esimerkiksi Jacksonin ja Allyn ensitapaaminen on kuvattu mukavan omintakeisesti. Jacksonin mutkikkaiden perhetaustojen valottaminen ja Allyn kipuilu uran ja eksyksissä olevan Jacksonin välillä ovat mielenkiintoisia sivujuonteita tarinassa.

Cooperista on saatu stailattua juuri sopivan limainen ja äijämäinen rokkari, jonka traagisuus ja itsetuhoisuus näkyvät ja tuntuvat hurjilla tavoilla elokuvan varrella. Yllätyin siitä, miten täysillä ja luontevasti mies suoriutuu karismaattisena Jacksonina konsertoinneista. Lady Gagan osaaminen toki nousee laulamisen puolella esille täysin eri tavalla, ja "Shallow"-kipale nostattaa takuulla itse kunkin ihon kananlihalle. Gagamaiset maneerit äänenkäytön suhteen eivät särähdä ollenkaan katsojan korvaan, vaan musisointikohtaukset vievät takuulla mennessään.

Cooper nostaa pisteitään silmissäni myös elokuvaohjaajana leffan toimivan ja vauhdikkaan kerronnan myötä. Parituntinen A Star Is Born pysyy kaikesta runsaudestaan ja kunnianhimoisuudestaan huolimatta kasassa tavalla, jota ei kyllä osaisi odottaa esikoisohjaukselta.

Tämä on mainos:

A Star Is Born on valovoimainen, mukaansatempaava ja mukavan omintakeinenkin elokuvaelämys, joka tarjoilee komeita näyttelijäsuorituksia ja huikeita biisejä koko rahan edestä. Lisämateriaaleja on livahtanut mukaan varsin kiitettävän kattauksen verran - Blu-ray-levyltä löytyy elokuvan tekemistä avaavan puolituntisen dokkarin ohella leffan biisien musiikkivideoversioita ja konserttitaltiointeja.

A Star is BornA Star is Born
A Star is BornA Star is BornA Star is Born
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä