Suomi
Gamereactor
ennakot
A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence

Asobo Studios esitteli uusinta projektiaan "Le What's Next de Focus" -tapahtumassa Pariisissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Musta surma muistetaan syystäkin yhtenä tuhoisimmista historiallisista tapahtumista. Euroopan yli vyörynyt rutto toi mukanaan synkän epätoivon. Kuolevat perheenjäsenet ja ystävät sekä kyvyttömyys estää tapahtumia muistuttivat jokaista kuolevaisuudesta. Kaikki pelkäsivät rottia, joissa loisivat kirput kuljettivat ruttoa maasta maahan.

Nämä teemat ovat näkyvässä roolissa Asobo Studion tulevassa pelissä. A Plague Tale: Innocence sijoittuu vuoden 1349 Ranskaan, missä pelaaja ohjaa 14-vuotiasta Amiciaa yrittäessään paeta ruttoa. Hänen äitinsä vietiin pois epäiltynä noituudesta, ja tämän vuoksi inkvisitio jahtaa nyt koko perhettä pakottaen Amician täytyy pakenemaan kotoaan.

Esittelydemossa Amicia on erillään 5-vuotiaasta pikkuveljestään, Hugosta, ja hänen täytyy hiipiä katujen ja kujien lävitse kirkolle, missä kaksi inkvisiittoria hätistelevät rottalaumoja ympäriltään pois. Jos aseistetut vartijat näkevät Amician, he tappaisivat hänet välittömästi. Rotat puolestaan tukkivat tien kirkon sisäänkäynnille: jos Amicia eksyy liian lähelle rottia, ne puraisevat ja tartuttaisivat ruton. Vartijat käyttävät valaistuja lyhtyjä rottien hätistelyyn, mikä toimii mainiona esimerkkinä siitä, että rotat inhoavat valoa yrittäen välttää sitä parhaansa mukaan. Amicialla on mukanaan linko, jolla pelaajan täytyy rikkoa vartijoiden kantamat lyhdyt houkutellakseen rotat vartijoiden kimppuun. Tämän jälkeen tie kirkolle on auki ja Hugo avaa oven.

Kirkon sisältä löytyy lukemattomasti lisää rottia, jotka tukkivat tien jokaiseen tärkeään sijaintiin lyhdyistä uloskäyntiin. Rotat pysyvät visusti pimeillä alueilla jättäen pelaajan rauhaan, kunhan Amicia ei astu liian lähelle. Lingon avulla pelaajan täytyy pudottaa kattokruunuja raivatakseen tietä tärkeille sijainneille. Yhdessä vaiheessa Hugoa täytyy neuvoa hakemaan kynttilä ryömimällä aidan ali, jonka jälkeen häntä täytyy ohjata kynttilän sytyttämisessä ja rottien hätistämisessä. Linko ja Hugo vaikuttivat pelin pääelementeiltä. Lisäksi peli myös kiehtoo mukaansa vangitsevalla tarinalla pakenemisesta, selviytymisestä ja lasten viattomuudesta. Esittely päättyi kaksikon suunnatessa kirkon rottia viliseviin sokkeloihin, missä kuului äidin huutoja. Tämä sai Hugon juoksemaan pimeyttä kohti ja Amicia pyrki toivottomasti pysymään Hugon kintereillä.

Tämä on mainos:
A Plague Tale: Innocence

Pelin lähtökohta vaikuttaa lupaavalta: siinä missä yleensä keskiajasta ja varsinkin Mustasta surmasta kertovat pelit koostuvat fantasiateemasta, A Plague Tale: Innocence sijoittuu karumpaan todellisuuteen. Etenkin lapsipäähahmot ja pelin alanimike Innocence, viattomuus, painottavat synkkää tarinankerrontaa. Käyttöliittymä on jätetty pois, ja se auttaa eläytymään paremmin. Lisäksi peli kertoo kaiken tärkeän tiedon visuaalisesti: valon ja varjojen rajat ovat hyvin selkeät, ja rotat alkavat hitaasti katsomaan kameraan päin, jos niitä lähestyy liikaa. Rottalaumat vaikuttavat upeilta: juostessaan ne virtaavat aidon tuntuisesti aivan kuin jokainen rotta olisi oma yksikkönsä muiden joukossa. Asobo Studios vahvisti, että he päätyivät omaan pelimoottoriin juuri näiden seikkojen vuoksi. Peli muistuttaa paljon Playdeadin Limboa ja Insideä karuilla sävyillään ja pulmillaan, kun taas kahden lapsen seikkailu muistuttaa Starbreezen Brothers: A Tale of Two Sonsia. Tällä kertaa kuitenkin realistisessa 3D-ympäristössä.

Eräs mieleen nouseva huolenaihe on pulmien vaihtelevuus. Esittelyssä näytettiin vain pari erilaista käyttötapaa lingolle, ja pikkuveljeä ohjattiin vain kerran. Kehittäjät kuitenkin vakuuttivat, että pulmissa tulee olemaan vaihtelua. Rottien ja inkvisiittorien usuttaminen toisiaan vastaan on jo yksi iso tapa lisätä vaihtelua pulmiin. Kehitystiimissä vihjailtiin myös alkemian käytöstä, joka oli suuressa roolissa Mustan surman aikaan. Vielä ei ole tietoa, miten paljon alkemialle tulee käyttöä.

Haluan kovasti nähdä, mitä tästä pelistä tulee. Kyseessä on varsinainen täyskäännös Asobo Studiosilta, jonka aikaisempiin tuotoksiin lukeutuvat ei-niin-karut Rottatouille ja Toy Story 3. Peli on tarkoitus julkaista vuoden 2018 loppupuolella PC:lle ja senaikaisille Sonyn ja Microsoftin konsoleille.

Tämä on mainos:
A Plague Tale: Innocence
A Plague Tale: Innocence

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
A Plague Tale muuntuu TV-sarjaksi

A Plague Tale muuntuu TV-sarjaksi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

A Plague Tale: Innocence oli yksi vuoden 2019 aliarvostetuimmista peleistä, mutta onneksi huomiota on tulossa lisää jatko-osan A Plague Tale: Requiem muodossa. Peli...Ladataan seuraavaa sisältöä