Suomi
Gamereactor
laitearviot

8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad

Parempi kuin Nintendon oma Pro Controller.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

8BitDo on ajan saatossa kohonnut maineeseen varsinkin Nintendo Switchin pelaajien joukossa, ja erittäin hyvästä syystä. Heidän peliohjaimensa ovat laadukkaita, hyvän hintaisia ja erityisen kiitoksen niissä ansaitsee ristiohjain. Uskomatonta kyllä, hyvän ristiohjaimen tekeminen tuntuu olevan vaikeaa, sillä hyvin harva valmistaja Nintendoa lukuun ottamatta tuntuu osaavan hyvien "D-Padien" valmistuksen jalon taidon. Arvioin joskus kovasti Super Nintendon mieleen tuovan SF30 Pro -ohjaimen täällä. 8BitDo päätti hioa ideaansa edelleen, ja tuloksena on vahva kilpailija Nintendon omalle Pro Controllerille nimellä SN30 Pro+. Ristiohjaimen tuntuman ja analogitattien paikan ansiosta mielipiteeni on, että SN30 Pro+ on parempi kuin Nintendon oma Pro Controller.

Olen aina painottanut laitearvioissani sitä, etten ole niin sanottu teknologinen eläin. Tämä tarkoittaa sitä, että arvioni keskittyvät ennen kaikkea käytön helppouteen ja mukavuuteen. Mitä paremmin tavara sopii tarpeisiini heti paketista aukaisemisen jälkeen niin sen parempi. Onneksi tässä SN30 Pro+ on mitä mahtavin. En tehnyt kuin kaksi pientä muutosta asetuksiin, mutta tästä lisää myöhemmin.

SN30 Pro+ istuu käteen loistavasti, ja tämän tuntuman mahtavuuden toteamiseen menee ehkä alle viisi sekuntia. Analogitattien paikan vuoksi laite tuo mieleen Playstation 4:n Dualshock 4 -ohjaimen. Kaikki Switchin Pro Controllerissa mukana olevat toiminnot ovat mukana, ja SN30 Pro+ on Pro Controlleria selvästi kevyempi. Jostain kumman syystä käteni hikoavat enemmän SN30 Pro+ -ohjaimella pelatessa, mutta ehkä kyse on vain jännittävästä pelitilanteesta.

Analogitattien sijoittelu johtaa siihen, että SN30 Pro+ sopii hienosti sekä 2D- että 3D-pelien pelaamisen Nintendo Switchillä. Tavallisesti ohjain on ollut sopiva vain toiseen tarkoitukseen näistä. Itse olen käyttänyt 2D-peleihin SF30 Pro -ohjainta, ja 3D-peleihin sitten Nintendon omaa Pro Controlleria. SN30 Pro+ muuttaa tämän asetelman, sillä jatkossa voin käyttää yhtä ja samaa ohjainta kaikkeen pelaamiseeni Switchillä.

Tämä on mainos:
8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad

Nappien sijoittelu on sellainen kuin odottaa sopii. Huonona puolena on mainittava sama pulma, joka vaivasi myös SF30 Pro -ohjainta. Nappien käyttäminen aiheuttaa varsin äänekkään napsumisäänen. Mikään suuri ongelma moinen ei ole, mutta sen kuitenkin huomaa varsinkin silloin, kun on tottunut lähinnä Pro Controlleriin. Toinen kummallisuus ovat painamisen voimakkuuteen reagoivat liipaisimet, jollaisia ei Switchillä ole lainkaan. Tämän vuoksi muutin liipaisimen painallusmatkan hyvin lyhyeksi asetuksista.

Verkosta pystyy helposti lataamaan ohjelmiston, ja aivan liian lyhyen virtakaapelin avulla pääsee oman SN30 Pro+ -ohjaimensa asetuksia muokkaamaan PC:n kautta varsin vapaasti, ja samalla tekemään tarvittaessa myös niin sanottuja firmware-päivityksiä. Juuri tätä oivaa ohjelmistoa käyttäen muokkasin liipaisimen painallusmatkan hyvin lyhyeksi. Värinätoiminto on oletuksena melkoisen voimakas, joten ohjelmistolla sitäkin kannattaa ehkä muokata maltillisemmaksi. Kovin paljoa erilaisia muutoksia ei kannata tehdä, sillä 8BitDo on jo valmiiksi hionut kaiken ainakin melkein täydelliseksi. Ohjelmisto joka tapauksessa tarkoittaa sitä, että ohjaimensa tuntuman voi tuunailla juuri sellaiseksi kuin itse haluaa.

Nintendo Switchin ohella SN30 Pro+ toimii Windowsin, MacOS:n, Androidin ja Raspberry Pin kanssa. Hintaa on 50 dollaria, ja Suomeen postituskulujen kanssa tilattuna hinta nousee 70 euron tuntumaan. Näin ollen 8BitDon ohjaimen kokonaishinta suomalaiselle kuluttajalle on melko lailla sama kuin Nintendon oman Pro Controllerin hinta. Ristiohjain, muokkausohjelmisto ja täydellisesti käteen sopiva muotoilu johtavat yhdessä siihen, että SN30 Pro+ on parempi kuin Nintendon Pro Controller.

Tämä on mainos:

Mieleni tekisi antaa arvosanaksi täysi 10/10, mutta pitkissä peli-istunnoissa nappien äänekäs napsunta häiritsee sen verran, että numeroksi jää vahva 9/10. Laitoin omat Pro Controllerini kaappiin talteen, ja pelaan jatkossa vain SN30 Pro+ -ohjaimella.

8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad8BitDo SN30 Pro+ Bluetooth Gamepad
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Sopii hyvin sekä 2D- että 3D-peleihin, istuu käteen loistavasti, ohjelmiston avulla tuntuman saa täsmälleen sellaiseksi kuin haluaa
-
Äänekkäästi napsuvat napit, lyhyt PC:n virtajohto, langaton yhdistäminen Switchiin kestää kauemmin kuin Pro Controllerilla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä