Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
65

65 (Apple TV+) epäonnistuu kaikin tavoin

A Quiet Placen käsikirjoittajat sekoittavat nyt Pitch Blackin Interstellarin ja Jurassic Parkin kanssa. Ja pieleen meni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Elokuva 65 alkaa huonosti, ja muuttuu siitä vielä huonommaksi. Adam Driver elää avaruudessa ja jos oikein ymmärsin, hänen vaimonsa ja sairas tyttärensä kuuluvat johonkin kaukaiseen sivilisaatioon. He ovat siis avaruusolioita, mutta kuitenkin näyttävät aivan ihmisiltä, vaikka eivät sitä ole. Tyttären sairauden hoito on kallista, joten Mills (Driver) ottaa vastaan pitkäkestoisen työn lentäjänä halki ajan ja avaruuden. Kehittynyt ihmislaji pystyy liikkumaan tähtien välillä mustia aukkoja hyödyntäen, mutta silti teknologia ei ole niin kehittynyt, että sairas lapsi pystyttäisiin parantamaan. Alun teemaa olisi pitänyt käsitellä pidempään, sillä nykymuodossaan elokuvan aloitus on aivan turha. Sääli sikäli, että aloitusosio on se elokuvan mielenkiintoisin anti.

Millsin avaruusalus matkaa mustan aukon läpi, päätyy keskelle asteroideja, vahingoittuu ja tekee pakkolaskun Maahan 65 miljoonaa vuotta sitten. Millsia ja yhtä pientä tyttöä lukuun ottamatta kaikki matkustajat kuolevat, ja tyttökin puhuu kieltä, jota Mills ei ymmärrä. Näin alkaa taistelu henkiinjäämisestä paikassa, jota kansoittavat isot liskot.

65-elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut sama kaksikko kuin A Quiet Place -leffankin eli Scott Beck ja Bryan Woods, mutta lopputulos ei vain toimi. Ei sitten kuinkaan päin. Voi kun luvassa olisikin ollut tiivistunnelmainen sekoitus Interstellaria, Pitch Blackia ja Jurassic Parkia.

Tämä on mainos:

On selvää, etteivät Beck ja Woods ole aiemmin ohjanneet suuren budjetin elokuvaa. Draaman kertomisen perussääntöjä ohitetaan surutta, ja sen seurauksena minkäänlaista aitoa henkilöhahmojen kehittymistä ei tapahdu. Adam Driverin avaruuslentäjässä on tarvittava motiivi ja mystisyys, mutta missään vaiheessa tuloksena ei ole muuta kuin karjuva eksyksissä oleva mies 1990-luvun hiusmallin kanssa. Ja sitten paetaan suurien dinosauruksien kynsistä. Lapsinäyttelijä Ariana Greenblatt eli Koa ei saa tarpeeksi ruutuaikaa kehittyäkseen niin paljon, että katsoja kiinnostuisi hänen kohtalostaan. Ja koska he eivät puhu samaa kieltä, ei kaksikon keskinäinen yhteys juurikaan pääse kehittymään aidolla tavalla.

Lisäksi elokuvan tuotanto on tehty huonosti. Muinaisen Maan metsät eivät näytä aidoilta, ja luolat puolestaan ovat kuin pahvista rakennettuja katoksia. Dinosaurukset eivät ole paljon sen kummempia, sillä isot liskot eivät näytä pelottavilta. Tyrannosaurus Rex näyttää koiran, Godzillan ja A Quiet Placen hirviön sekoitukselta.

65
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä