Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
3 Body Problem

3 Body Problem (Netflix), 1. kausi herättää ajattelemaan

Game of Thronesin David Benioff ja D.B. Weiss ovat uuden tieteissarjan kimpussa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

David Benioff ja D.B. Weiss keräsivät niin paljon lunta tupaan, että oksat pois. Syynä oli Game of Thronesin kaksi viimeistä kautta. Nyt on tullut aika uudelle sarjalle, ja se on 3 Body Problem. Pohjalla on Cixin Luin tieteissaaga, jossa ihmiskunnan on valmistauduttava 400 vuoden päässä häämöttävää avaruusolioiden valtausyritystä vastaan. Hyökkäys on torjuttavissa, mutta vastustaja on keksinyt nerokkaan keinon hidastaa ihmisten valmistautumista. Tiede käännetään ihmistä vastaan. 3 Body Problemin lähtöajatus on hieman hankalasti sisäistettävä.

Tulossa on todennäköisesti lukuisia kausia, mutta jo nyt on selvää, että laatu on parempaa kuin Game of Thronesin kahdella viimeisellä kaudella. Kysymys on scifistä sen puhtaimmassa ja ajatuksia herättävimmässä muodossa. Teoriat ja tilanteet ovat vahvasti todellisuudesta tuttuja. Mieleen tulevat Cloverfield ja Arrival. Toisin sanoen tarina on trillerimäinen ja vetoava.

Tarina kerrotaan tiiviisti, ja dialogin avulla henkilöhahmot heräävät eloon. Benedict Wong on hyvä etsivä Da Shi, Liam Cunningham varastaa huomion Thomas Wadena, ja Eiza González tekee parhaan roolinsa. Mukana on myös Game of Thronesin veteraaneja, kuten John Bradley.

Tämä on mainos:

Hieman yllättäen 3 Body Problem tarjoilee myös toimintakohtauksia. 1960-luvun Kiinassa Mao Zedong on valtansa huipulla, ja nykyajassa modernia tiedettä käytetään kamaliin tarkoituksiin. Kiinnostavaa on kuitenkin se mysteeri, ja miten katsojalle hiljakseen syötetään kiinnostavaa lisätietoa. Samalla katsoja on yhtä hämmentynyt kuin sarjan henkilöhahmotkin.

Tehosteita on käytetty maltillisesti, ja suurin osa on kuvattu oikeilla kuvauspaikoilla. Lavasteet ovat loistavat, samoin puvustus, ja kuvaus tekee henkilöhahmoista sivuseikkoja antaen tieteismaailman nousta hallitsevaan asemaan. Tehosteet on tehty siten, että niiden on tarkoituskin näyttää epäaidoilta.

3 Body Problem on mahtava TV-sarja. Benioff ja Weiss osaavat asiansa silloin, kun heillä on lähdemateriaalia ammennettavaksi. Odotan jo innolla sarjan jatkoa.

3 Body Problem3 Body Problem3 Body Problem
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä